پنجشنبه, ۲۰ دی, ۱۴۰۳ / 9 January, 2025
آلترناتور
امروز بیش از نود درصد انرژی الکتریکی بهوسیله آلتروناتورها تولید میشود. مقدار جریان متناوب در هر لحظه بین صفر و حداکثر تغییر میکند و جهت آن مثبت یا منفی است.
مقدار مؤثر جریان متناوب ۷۰۷/۰ برابر حداکثر آن است. یعنی اگر مقدار حداکثر جریان متناوبی ۱۰۰ آمپر باشد با اندازه ۷/۷۰ آمپر جریان دائمی تولید حرارت میکند.
وقتی دو فشار الکتروموتوری متناوب به مقدار حداکثر خود میرسند میگویندکه آنها با یکدیگر اختلاف فاز دارند.
آلترناتورهای دو فاز دارای دو کلاف میباشند که با یکدیگر زاویه ۹۰ درجه میسازد. فشارهای الکتروموتوری کلافهای آلترناتور دو فاز ۹۰ درجه با یکدیگر اختلاففاز دارند.
آلترناتورهای سه فاز دارای دو کلاف میباشند که با یکدیگر زاویه ۱۲۰ درجه میسازند. فشارهای الکتروموتوری کلافهای آلتروناتور سه فاز با اندازه ۱۲۰ درجه با یکدیگر اختلاف فاز دارند.
کلافهای آترناتورهای سه فاز را میتوان به شکل ستاره یا مثلث به یکدیگر وصل کرد.
وقتی جریان متناوب از سیمپیچی قرقرهای بگذرد یک فشار الکتروموتوری مخالف با فشار الکتروموتوری اصلی در آن القاء میشود که بهنام فشار الکتروموتوری خود القائی معروف است.
تأثیر فشار الکتروموتوری خود القائی این است که ظاهراً مقاومت مدار را بالا میبرد و جریان را از ولتاژ عقب میاندازد. برای آنکه این مقاومت را با مقاومت عادی مدار اشتباه نکنند آن را مقاومت القائی مینامند.
تأثیر خازن در مدار جریان متناوب درست مانند آن است که از مدار جریان عبور میکند. خازن ولتاژ را از جریان عقب نگه میدارد.
مقاومت خازن در برابر جریان متناوب است با ظرفیت خازن و فرکانس جریان. ظرفیت خازن را با C نمایش میدهند و آن را با فاراد اندازه میگیرند. یک فاراد ظرفیت خازنی است که اختلاف پتانسیل میان صفحات آن یک ولت باشد و بتواند یک کولومب الکتریسیته را در خود ذخیره نماید.
آلترناتور جریان متناوب را آلترناتور گویند و فرق اصلی آن با مولد دائمی در شیوه گرفتن جریان از کلافهای مولد است.
آرمیچر بیشتر مولدهای جریان دائم متحرک و مغناطیس آنها ساکن است در صورتیکه اغلب آلترناتورهای تجاری دارای آرمیچر ساکن و حوزه مغناطیسی دوار میباشند با اینحال اساس ساختمان آلترناتورها نیز یک القاءکننده و یک القاءشونده و یک حرکت نسبی میان آنها است.
میدان مغناطیسی آلترناتورها بهوسیله منبع جریانی مانند باتری یا دینامو که در خارج ماشین قرار دارد تحریک میشود.
آلترناتورهای بزرگ که با سرعت کم میچرخند قطبهای متعددی دارند. آلترناتورهائی که با سرعت زیاد مثلاً بهوسیله توربینهای بخاری به گردش درمیآیند معمولاً دو یا چهار یا شش قطب دارند زیرا القاءکنندههای سنگین نمیتوانند قوه گریز از مرکز عظیمی را که در نتیجه سرعتهای زیاد ایجاد میشود تحمل نمایند.
امروز بیش از ۹۰% انرژی الکتریکی بهوسیله آلترناتورها تولید میشود.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست