سه شنبه, ۱۸ دی, ۱۴۰۳ / 7 January, 2025
مجله ویستا

اثر زمان شروع غذادهی روی رشد و بقا لارو تاسماهی ایرانی Acipenser persicus


اثر زمان شروع غذادهی روی رشد و بقا لارو تاسماهی ایرانی Acipenser persicus

در این تحقیق اثر زمان شروع غذادهی تغذیه خارجی از روز ۹, ۱۰, ۱۱, ۱۲ و ۱۳ پس از تفریخ با غذای زنده ناپلیوس آرتمیا , روی رشد و بقا لاروتاسمی ایرانی مورد مطالعه قرار گرفت

در این تحقیق اثر زمان شروع غذادهی (تغذیه خارجی) از روز ۹، ۱۰، ۱۱، ۱۲ و ۱۳ پس از تفریخ با غذای زنده (ناپلیوس آرتمیا)، روی رشد و بقا لاروتاسمی ایرانی با تراکم ۴۰۰ عدد لارو در هر۰.۱ مترمربع، در درجه حرارتهای ۰.۸ ± ۱۷.۷ و ۰.۴ ± ۱۸.۱ درجه سانتی گراد مورد مطالعه قرار گرفت.

نتایج این بررسی نشان داد که زمان شروع غدادهی روی طول، وزن، نسبت به طول به وزن نرخ ردش ویژه اثر می گذارد، اما تاخیر یک روز در زمان شروع غذادهی تاثیری روی بقا لارو ندارد (P<۰.۰۵). همچنین تاثیر دو روز در زمان شروع غذادهی تاثیری روی بقا لارو ندارد (P<۰.۰۵). همچنین تاخیر دو روز در زمان شروع غذادهی تاثیری روی ضریب وضعیت (با شیب رگرسیونی محاسبه شده) لارو تاسماهی ایرانی ندارد. پس با توجه به نتایج این تحقیق، طول، وزن، نسبت طول به وزن و نرخ رشد ویژه بهتر از درصد بقا و ضریب وضعیت می توانند اثرات تاخیر در زمان غذادهی به لارو تاسماهی ایرانی را نشان دهند. در نتیجه بهتر است در درجه حرارتهای ۱۷.۷±۰.۸ و ۱۸.۱±۰.۴ درجه سانتی گراد به ترتیب از روز دوازدهم و دهم پس از تفریخ، اقدام به غذادهی لارو تاسماهی ایرانی نمود، بطوریکه تاخیر بیشتر در غذادهی اثر منفی روی رشد لارو دارد.

عنوان فایل
اثر زمان شروع غذادهی روی رشد و بقا لارو تاسماهی ایرانی (Acipenser persicus) application/pdf
asare zamane shiooe ghazadehi.pdf
289 KB
دانلود

ضیاء کردجزی

ابوالقاسم کمالی

رجب محمدنظری

فرهاد یغمایی