چهارشنبه, ۲ خرداد, ۱۴۰۳ / 22 May, 2024
مجله ویستا

وقتی بهشتی ، بهشتی شد


وقتی بهشتی ، بهشتی شد

هفتم تیر ماه هر سال، یادآور شهادت مظلومانه شهید بهشتی و ۷۲ تن از بزرگواران دیگر است که به طرز وحشیانه ای توسط منافقان کوردل به شهادت رسیدند.
«بهشتی یک ملت بود!»
جمله فوق از حضرت …

هفتم تیر ماه هر سال، یادآور شهادت مظلومانه شهید بهشتی و ۷۲ تن از بزرگواران دیگر است که به طرز وحشیانه ای توسط منافقان کوردل به شهادت رسیدند.

«بهشتی یک ملت بود!»

جمله فوق از حضرت امام(ره) در باره مردی وارسته و مبارز است که در سال ۱۳۰۷ هجری شمسی و در خانواده ای روحانی و در شهر اصفهان دیده به جهان گشود. آیت الله دکترمحمدحسین حسینی بهشتی تحصیلات خود را تا سال دوم دبیرستان در شهر اصفهان گذراند و پس از آن وارد حوزه علمیه اصفهان شد و سپس جهت تکمیل تحصیلات خود در سال ۱۳۲۵ به قم رفت. شهید بهشتی ازسال ۱۳۲۷ به فکر ادامه تحصیلات دانشگاهی افتاد و پس از اخذ دیپلم وارد دانشکده معقول و منقول شد و پس از اخذ لیسانس به دلیل استعداد و علاقه وافری که به فراگیری علم داشت، ‌موفق به گرفتن دکترا شد.

شهید بهشتی مبازرات سیاسی خود علیه رژیم پهلوی را از سال ۱۳۲۹ شروع کرد و در سال ۱۳۴۱ که نهضت انقلاب اسلامی به رهبری امام خمینی آغاز شد به صورت فعال در کلیه جریان های آن حضور یافت و در همان سال به عضویت شورای مرکزی جمعیت موتلفه اسلامی برگزیده شد که تلاش های بسیاری در این تشکل داشت. آیت الله بهشتی در اوایل سال ۱۳۴۴ به آلمان رفت و پس از بازگشت درسال ۱۳۴۹ با همکاری یاران بزرگوار خود، جامعه روحانیت مبارز را بنیان گذاشت که این حرکت بزرگ اسلامی در سال ۱۳۵۶ شکل گسترده تری یافت و در حرکت های مردمی علیه رژیم پهلوی نقش بسزایی داشته است. با تشکیل حزب جمهوری اسلامی به دبیر کلی حزب انتخاب شد و در سال های اول انقلاب، نقش مهمی را در عرصه سیاسی مملکت ایفا نمود.

شهید مظلوم بهشتی از اسلام شناسان برجسته معاصرمحسوب می شود که از کتاب های معروفش می توان به حکومت در اسلام، صدای اسلام در اروپا،‌ خدا از دیدگاه قرآن و ... اشاره داشت. او همواره به فکر اقشار زحمتکش مردم بود، چنانچه همچون دیگر شخصیت های بزرگ انقلاب به خاطر آنان تلاش بسیارمی کرد، به طوری که برای همیشه این سخن او در یادها خواهد ماند که گفت: «ما شیفتگان خدمتیم‌، نه تشنگان قدرت! »

فاجعه ۷ تیر

یک روز پس از سوء قصد به جان حضرت آیت الله خامنه ای در ششم تیر ماه ۱۳۶۰، در ساعت ۲۰ و ۳۰ دقیقه شامگاه روز یکشنبه هفتم تیر ماه ۱۳۶۰، جلسه ای در سالن اجتماعات دفتر مرکزی حزب جمهوری اسلامی واقع در سرچشمه تهران برگزار شد. افراد حاضر در جلسه، نمایندگان مجلس و برخی از اعضای هیئت دولت و... بودند. شهید بهشتی در این جلسه جملاتش را با این عنوان آغاز کرد: «ما بار دیگر نباید اجازه دهیم استعمارگران برای ما مهره سازی کنند و سرنوشت مردم ما را به بازی بگیرند و...» این آخرین کلمات آن بزرگوار بود که از لبان حقگوی ایشان بیرون تراوید. ناگهان انفجاری مهیب روی داد و در کمتر از ثانیه ای، از سالن اجتماعات حزب جهموری اسلامی جز تلی از خاک، چیزی نماند.

عوامل این جنایت بزرگ معتقد بودند که در اثر کشتار مسئولین عالی رتبه، اوضاع کشور به هم می ریزد و انقلاب اسلامی از بین خواهد رفت ولی به کوری چشم دشمنان، انقلاب ما پایدارتر شد و هیچ گونه تزلزلی در ارکان نظام به وجود نیامد. در انفجار دفتر مرکزی حزب جمهوری اسلامی علاوه بر آیت الله بهشتی، تعداد زیادی از وزرای کابینه و نیز نمایندگان مجلس شورای اسلامی به شهادت رسیدند. حضرت امام خمینی(ره) پس از این حادثه فرمودند: «ملت ایران در این واقعه، ۷۲ نفر به عدد شهدای کربلا را از دست داد. بهشتی خار در چشم دشمنان اسلام بود.»

یادشان گرامی و راهشان پررهروباد.