جمعه, ۱۴ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 3 May, 2024
مجله ویستا

پرهزینه ترین انیمیشن های تاریخ سینما


پرهزینه ترین انیمیشن های تاریخ سینما

وقتی عبارت پرهزینه ترین فیلم های ساخته شده در تاریخ به گوشمان می خورد, شاید کینگ کونگ , آواتار یا تایتانیک به ذهنمان خطور کنند ولی فیلم های انیمیشن نیز از لحاظ هزینه ها و بودجه اولیه گزاف چیزی کم از این فیلم های سینمایی ندارند

وقتی عبارت پرهزینه ترین فیلم های ساخته شده در تاریخ به گوشمان می خورد، شاید بلافاصله فیلم هایی مانند کینگ کونگ (۲۴۳ میلیون دلار هزینه)، آواتار (۲۵۴ میلیون دلار هزینه) یا تایتانیک (۲۸۶ میلیون دلار هزینه) به ذهنمان خطور کنند. درست است که این فیلم ها بسیار پرهزینه بودند، ولی در واقع فیلم های انیمیشن نیز از لحاظ هزینه ها و بودجه اولیه گزاف چیزی کم از این فیلم های سینمایی ندارند.

فیلم های انیمیشن بخاطر هزینه های استودیویی (برق، تسهیلات تولیدی و غیره)، فشردگی کارها (بر عکس فیلم های واقعی که یک بازیگر یک نقش را بازی می کند ولی در انیمیشن ها چند نفر روی یک نقش کار می کنند) و برنامه نویسی های همیشه در حال تغییر و تحول (گرافیک های کامپیوتری شگفت انگیز که مستلزم برنامه ها و نرم افزارهای گرانقیمت هستند) اغلب در لیست پرهزینه ترین فیلم های ساخته شده قرار دارند. برای مثال برای آنکه انیمیشن باورپذیر و واقعی به نظر برسد، پول زیادی صرف برنامه ها و نرم افزارها می شود تا در نهایت تصویر نهایی به بهترین شکل تهیه شود. برای مثال ساخت شبیه ساز موهای راپونزل در انیمیشن Tangled چندین سال طول کشید.

علاوه بر اینها، استودیوهای دریم وورکز، پیکسار و والت دیزنی تلاش می کنند تا بازیگران و ستاره های درجه یک را برای صداپیشگی نقش های انیمیشن های خود استخدام کنند. در گذشته صداهای هنرمندان ناآشنا را در انیمیشن ها می شنیدیم، ولی امروزه چهره های شناخته شده تری برای انیمیشن ها به کار گرفته می شوند، ستاره هایی همچون تام هنکس، بیلی کریستال، ریس ویثراسپون، مایک مایرز، کامرون دیاز، ادی مورفی و آنجلینا جولی و ... در پروژه های انیمیشنی همکاری کرده اند. تام هنکس برای انیمیشن "داستان اسباب بازی" ۵۰ هزار دلار دستمزد گرفت. با موفقیت این انیمیشن در گیشه، استودیوی پیکسار برای "داستان اسباب بازی ۲" ۵ میلیون دلار و برای "داستان اسباب بازی ۳" ۱۵ میلیون دلار دستمزد به تام هنکس داد. اوون ویلسون برای "ماشین ها ۲" دستمزد ۲.۵ میلیون دلاری از پیکسار گرفت. دریم وورکز نیز برای "شرک" و "شرک ۲" ۳ میلیون دلار و ۱۰ میلیون دلار دستمزد به مایک مایرز داد.

پس می توانید تصور کنید که هزینه کلی این انیمیشن ها چیزی کم از فیلم های واقعی ندارد.

۱۰. "منجمد" (Frozen)

۱۵۰ میلیون دلار

پنجاه و سومین فیلم انیمیشن دیزنی با عنوان "منجمد" در سال ۲۰۱۳ اکران شد و بودجه ساخت آن ۱۵۰ میلیون دلار بود. این رقم در مقایسه با فروش میلیارد دلاری در گیشه اصلاً به چشم نمی آمد. درست است. انیمیشن Frozen دومین فیلم انیمیشنی بود که رکورد فروش میلیاردی در گیشه را شکست و رتبه اول هنوز هم به "داستان اسباب بازی ۳" تعلق دارد. این فیلم تقریباً بر اساس داستان "ملکه برفی" هانس کریستین اندرسن ساخته شد که دو جایزه اسکار بهترین انیمیشن و بهترین موسیقی اوریجینال را از آن خود کرد.

۹. "شرک سوم" (Shrek the Third)

۱۶۰ میلیون دلار

با صداپیشگانی مانند مایک مایرز، کامرون دیاز و ادی مورفی، تعجبی ندارد که انیمیشن "شرک سوم" هزینه ای بالغ بر ۱۶۰ میلیون دلار داشته است. خوشبختانه این انیمیشن پرسودترین انیمیشن سال ۲۰۰۷ شد و در کل دنیا ۷۹۹ میلیون دلار فروخت. شرک و پرنسس فیونا در این قسمت تبدیل به اعضای خانواده سلطنتی می شوند. شرکت که به پادشاه شدن علاقه ای ندارد، راهی سفر می شود تا برادرزاده پادشاه رو به موت را پیدا کند. چند شخصیت تخیلی، یک خر و یک گربه چکمه پوش هم به شخصیت های این انیمیشن اضافه کنید تا فیلمی با فروش مولتی میلیون دلاری داشته باشید!

۸. "رالف خرابکار" (Wreck-It Ralph)

۱۶۵ میلیون دلار

"رالف خرابکار" محصولی از استودیوهای انیمیشن سازی والت دیزنی بود که بودجه ساخت آن ۱۶۵ میلیون دلار بود و در کل دنیا ۴۷۱ میلیون دلار فروش داست. دیزنی برای این انیمیشن نیز از بازیگران معروف هالیوود مانند جان سی. ریلی و سارا سیلورمن برای صداپیشگی کمک گرفت. این انیمیشن کامپیوتری با نرم افزارهای جدیدی ساخته شد که جلوه های ویژه خاصی به خوبی فیلمبرداری مجازی داشتند.

۷. "چطور اژدهایتان را تربیت کنید" (How to Train Your Dragon)

۱۶۵ میلیون دلار

این انیمیشن سه بعدی که بر اساس کتاب "چطور اژدهایتان را تربیت کنید" نوشته کریسیدا کاول ساخته شد، در سال ۲۰۱۰ اکران شد و موفقیت بزرگی در گیشه داشت. استودیوی دریم وورکز از اکران آن در کل دنیا ۵۰۰ میلیون دلار بدست آورد که برای انیمیشنی با بودجه ۱۶۵ میلیون دلاری بد نیست! در این انیمیشن مهیج صدای بازیگران مشهوری مانند جی باروشل، جرارد باتلر، کریگ فرگوسن، امریکا فررا، جونا هیل و کریستن ویگ را می شنویم. حتی مجموعه تلویزیونی و بازی ویدئویی آن نیز به بازار آمده و قرار است در ماه ژوئن ۲۰۱۴ قسمت بعدی آن اکران شود.

۶. "هیولاها در برابر بیگانگان" (Monsters vs. Aliens)

۱۷۵ میلیون دلار

سومین فیلم غیر دیزنی این لیست، انیمیشن "هیولاها در برابر بیگانگان" است که در سال ۲۰۰۹ توسط استودیوی DreamWorks Animation با بودجه ۱۷۵ میلیون دلاری اکران شد. این انیمیشن از فیلم های علمی-تخیلی/ترسناک درجه ب دهه پنجاه و شصت الهام گرفته شده بود و بیش از ۳۸۱ میلیون دلار فروش داشت و بازیگران مشهوری مانند ریس ویثراسپون، سث روگن، هیو لوری، رین ویلسون، ایمی پوئلر، پل راد و استیون کولبرت در آن صداپیشگی کردند. این انیمیشن هجدهمین انیمیشن دریم وورکز بود که ساخت آن ۴۵.۶ میلیون ساعت طول کشید.

۵. "وال-ای" (WALL-E)

۱۸۰ میلیون دلار

"وال-ای" را شاید بتوان یکی از غیرعادی ترین انیمیشن های پیکسار دانست. این انیمیشن در مورد یک ربات کوچک است که برای تمیز کردن زمین آلوده طراحی شده است. آنچه این انیمیشن را متفاوت و منحصر بفرد می کند این است که در ۴۰ دقیقه اول آن هیچ گفتگویی رد و بدل نمی شود. ولی بیننده غرق در دنیای این ربات می شود. این انیمیشن غیرعادی و غیرمتعارف پیکسار که با بودجه ۱۸۰ میلیون دلاری ساخته شد، در گیشه بسیار موفق بود و در کل دنیا بیش از ۵۲۰ میلیون دلار فروخت و نامزدی های زیادی در اسکار بدست آورد. همچنین رتبه اول بهترین فیلم های سینمایی دهه جاری را از سوی مجله تایم دریافت کرد.

۴. "دلیر" (Brave)

۱۸۵ میلیون دلار

پیکسار دوباره غوغا کرد. در سال ۲۰۱۲ انیمیشن کامپیوتری استودیوی پیکسار با عنوان Brave با داستانی اوریجینال از کوهستان های اسکاتلند در مورد رابطه بین ملکه مادر و دختر پرنسس غیرعادی اش سر و صدای زیادی در کل دنیا به پا کرد. این فیلم با بودجه ای بالغ بر ۱۸۵ میلیون دلار ساخته شد ولی بیش از ۵۳۸ میلیون دلار فروش کرد و جایزه اسکار بهترین انیمیشن و جایزه گلدن گلوب بهترین انیمیشن را از آن خود کرد. این فیلم از جهات بسیار برای پیکسار جزو اولین ها بود، یعنی اولین قهرمان زن، اولین کارگردان زن و اولین داستان پریان پیکسار در فیلم "دلیر" بود.

۳. "دانشگاه هیولاها" (Monsters University)

۲۰۰ میلیون دلار

این فیلم که بعد از انیمیشن "شرکت هیولاها" (Monsters, Inc.) ساخته شد، در واقع ماجراهای قبل از "شرکت هیولاها" را به تصویر می کشد. این انیمیشن هم مانند "داستان اسباب ۳" بودجه ۲۰۰ میلیون دلاری داشت، ولی به اندازه آن فروش نکرد، اما در کل دنیا ۷۴۳ میلیون دلار فروش در مقابل بودجه ۲۰۰ میلیون دلاری یک موفقیت بزرگ محسوب می شود و "دانشگاه هیولاها" تبدیل به سومین انیمیشن پرفروش پیکسار شد. تهیه کنندگان آن هفته های بسیاری را در باشگاه ها و پردیس های دانشگاهی (مانند دانشگاه هاروارد، دانشگاه استنفورد و دانشگاه آلاباما) سپری کردند تا با زندگی دانشجویی، معماری و تشکیلات یونانی آنها آشنا شود و بهتر بتوانند تجربه حضور در دانشگاه را به تصویر بکشند.

۲. "داستان اسباب بازی ۳" (Toy Story ۳)

۲۰۰ میلیون دلار

"داستان اسباب بازی ۳" هم توسط استودیوهای انیمیشن سازی پیکسار تهیه شد ولی والت دیزنی پیکچرز آن را به نمایش درآورد. بودجه ساخت این انیمیشن ۲۰۰ میلیون دلار بود که ۱۵ میلیون دلار آن دستمزد صداپیشه اصلی یعنی تام هنکس بود. با اینکه بودجه تولید آن گزاف بود، ولی در مقابل فروش ۱ میلیاردی آن در گیشه های سراسر دنیا به چشم نمی آمد. "داستان اسباب بازی ۳" اولین انیمیشنی بود که رکورد فروش میلیارد دلاری را شکست. همچنین پرفروش ترین انیمیشن سال ۲۰۱۰ شد و نامزد ۵ جایزه اسکار از جمله بهترین فیلم، بهترین فیلمنامه اقتباسی و بهترین تدوین صدا در این سال شد و جایزه اسکار بهترین انیمیشن و بهترین موسیقی اوریجینال را از آن خود کرد.

۱. "گیسوکمند" (Tangled)

۲۷۴ میلیون دلار

"گیسوکمند" در سال ۲۰۱۰ اکران شد و با بودجه ۲۷۴ میلیون دلاری تا به امروز پرهزینه ترین انیمیشن تاریخ بوده است. این انیمیشن تقریباً بر اساس داستان تخیلی آلمانی "راپونزل" ساخته شده است که در سراسر دنیا ۵۹۱ میلیون دلار فروش داشته و در هشتاد و سومین مراسم جوایز اسکار، نامزد جایزه اسکار بهترین موسیقی اوریجینال شد. علیرغم موفقیت "گیسوکمند" در گیشه باید گفت که تولید آن وحشتناک بود. شش سال ساخت این انیمیشن طول کشید و تغییر نام آن از راپونزل به گیسوکمند جهت جلب مخاطب بیشتر نیز جنجال زیادی راه انداخت. مهمترین مشکلات مربوط به موهای بلند شخصیت اصلی این انیمیشن می شد و فقط چند سال صرف نوشتن نرم افزاری برای شبیه سازی موهای بلند راپونزل شد. با این حال سختکوشی و پشتکار سازندگان این انیمیشن نتیجه داد و "گیسوکمند" پنجاهمین انیمیشن استودیوی دیزنی ساخته شد.