چهارشنبه, ۲۷ تیر, ۱۴۰۳ / 17 July, 2024
آشنایی با انواع قهوه
![آشنایی با انواع قهوه](/web/imgs/16/22/x9f721.jpeg)
درباره قهوه، انواع و روش درست کردن توضیح دهید.قهوه، از میوه سبز رنگ درختی به همین نام به دست میآید که پس از رسیدن، به قرمز گیلاسی تغییر رنگ میدهد. پس از برداشت محصول، آن را خشک کرده، غلافش را جدا میکنند، تفت (یا اصطلاحا بو) میدهند تا دانه بترکد.
دانه قهوه به دو نوع کلی «عربیکا» و «روبوستا» تقسیم میشود؛ اولی گران و مرغوب، اما ملایم و معطر است و دومی ارزانتر اما پر کافئین و تلخ.
قهوه را به صورت دانه یا آسیاب نگه میدارند، اما هر دو شکلش (بخصوص اگر دانههای حساس به گرما و رطوبت «عربیکا» باشند)، حتما باید در ظروف بدون درز، تاریک و خنک نگهداری شود تا کیفیت، مزه و عطر آن از بین نرود.
روشهای آمادهسازی قهوه همانند اسامی آن متفاوت است، اما معروفترین آن، «اسپرسو» یا دمکردن به شیوه سریع ایتالیایی است. در این روش، آب داغ و تحتفشار را با دستگاه قهوهساز از روی پودر آسیاب شده یا کوبیده شده قهوه میگذرانند تا قهوه دم بکشد.
برای جلوگیری از تلخی نباید اجازه داد قهوه بجوشد. قهوه دمکرده را نیز زمان کمی میتوان در کنار اجاق یا درون ظرف مخصوص، گرم نگاه داشت. پس از آن مزه، عطر و کیفیتاش از بین میرود و معمولا آن را استفاده یا مجددا گرم نمیکنند.
اختلاط قهوه دمکرده به شیوه اسپرسو با مواد دیگر، انواعی از قهوه اسپرسو را پدید میآورد. وقتی میگویید «یک فنجان اسپرسو» یعنی فقط قهوه خالی و دمکشیده به روش اسپرسو میخواهید، اما «کافیلاته» یا کافهلاته، تشکیل شده از لایههای قهوه غلیظ اسپرسو در پایین، سپس شیر داغ و زیاد با لایهای دیگر از کف شیر روی آن؛ «موکا» اسپرسو است با لایههایی از شکلات مایع موکا، شیر و خامه (کرِم زده شده)؛ «کاپوچینو» اسپرسو با کمی شیر داغ و لایهای از کف شیر است که گرد کاکائو یا ادویهجاتی مثل دارچین هم روی کف آن میپاشند؛ «آمریکانو»، اسپرسو است با مقدار زیادی آب داغ برای رقیق کردن قهوه و....
روش دیگر برای تهیه قهوه، شیوه دیرساز فرانسوی است که با روندی آرام، به قهوهای تلخمزه و سیاهرنگ میرسد و معمولا آن را با شیر سرو میکنند. قهوه فرانسوی همانطور که دیرتر به دست میآید، دیرتر هم خاصیتش را از دست میدهد. پس میتوان برای مدت بیشتری (حتی چند ساعت) از آن استفاده کرد.
قهوه یونانی، قهوه ترک، شیرقهوه، ماکیاتو، آیسکافی و... با طعم ادویهجاتی چون هل، وانیل، جوزهندی، دارچین و مانند اینها نیز از انواع دیگر قهوه است که هر کدام طرز تهیه، مزه، بو، مواد، مقادیر و شیوه مصرف متفاوتی دارد.
رشید حسام
تعمیرکار درب برقی وجک پارکینگ
دورههای مدیریتی دانشگاه تهران
فروش انواع ژنراتور دیزلی با ضمانت نامه معتبر
مسعود پزشکیان ایران دولت سیزدهم دولت چهاردهم عزاداری دولت پزشکیان علی باقری رهبر انقلاب ترور انتخابات رئیس جمهور
شهرداری تهران هواشناسی تهران قتل تب دنگی پشه آئدس زلزله تیراندازی شاهچراغ عزاداری محرم شورای شهر تهران سازمان تامین اجتماعی
واردات خودرو خودرو قیمت دلار قیمت طلا قیمت خودرو حقوق بازنشستگان بازنشستگان اربعین بازار خودرو سایپا مالیات ترافیک
امام حسین سینما وزارت ارشاد سینمای ایران تلویزیون دفاع مقدس لیلی رشیدی الناز شاکردوست تئاتر مختارنامه فیلم سینمایی مهران غفوریان
آزمون سراسری ماه فناوری درمان و آموزش پزشکی
دونالد ترامپ عاشورا رژیم صهیونیستی اسرائیل جنگ غزه غزه ترامپ فلسطین آمریکا ترور ترامپ روسیه چین
فوتبال پرسپولیس استقلال تراکتور علیرضا بیرانوند باشگاه پرسپولیس رئال مادرید نقل و انتقالات لیگ برتر کیلیان امباپه یورو 2024 رامین رضاییان تیم ملی اسپانیا
هوش مصنوعی تیک تاک موبایل ناسا اینترنت کد مورس گوگل
گرمازدگی کاهش وزن افسردگی استرس صبحانه