دوشنبه, ۲۴ دی, ۱۴۰۳ / 13 January, 2025
برای عید چه شکلاتی بخریم؟
شکلات، خوراکی پرطرفداری بین کودکان و بزرگسالان است. بیشتر ما هرازگاهی این خوراکی خوشطعم را میخریم، اما تنوع شکلاتها و بستهبندیهای زیبای آنها، شاید ما را به این فکر بیندازد که شکلات خوب چه خصوصیاتی دارد و چطور میتوانیم بهترین نوع آن را شناسایی کنیم. بد نیست قبل از خرید، این ۶ نکته را بخوانید...
هرچه تازهتر، بهتر
حتما به تاریخ تولید و انقضا که پشت بستهبندی درج شده، دقت کنید. شکلاتی بخرید که اندکی از زمان ساخت آن گذشته باشد. یادتان باشد که شکلاتهای تیره، حداکثر تا یک سال، شکلاتهای سفید حداکثر تا ۸ ماه و شکلاتهای شیری حداکثر تا ۶ ماه بعد از تولید، قابلاستفاده هستند.
هرچه خوشبوتر، تازهتر
بیشتر ما با بوی شکلات آشنایی داریم. شکلاتهای نامرغوبی که حاوی مواد افزودنی فراوان و غیرمجاز هستند یا از ترکیبهای بیکیفیت ساختهشدهاند، بوی نامطبوع و ناخوشایندی دارند. همچنین شکلاتی که به مدت طولانی در فضای باز مانده، بوی محیط را به خود جذب و حتی مزه و طعمش تغییر میکند. البته بو کردن شکلات هنگام خرید، شاید کمی دشوار باشد زیرا اغلب شکلاتها داخل بستهبندی هستند و قبل از خرید نمیتوان آنها را امتحان کرد ولی لااقل میتوانید قبل از میل کردن، با این شیوه از مرغوب بودن آنها مطمئن شوید.
هرچه تردتر، مرغوبتر
شکلات را از وسط بشکنید. هنگام شکستن شکلات، باید صدای شکسته شدن را خوب بشنوید. در غیر این صورت، میتوان گفت کهنه یا نامرغوب است. به سطح شکسته شده شکلات توجه کنید، باید دندانههای ظریفی را مشاهده کنید. این شکل ظاهری نشان از کیفیت بالای شکلات دارد.
هرچه خوشمزهتر، مرغوبتر
هدف ما از شناخت شکلات آن است که کالای سالم و بیخطری بخریم و مهمتر از همه از خوردن آن لذت ببریم. شکلات مرغوب باید خوشمزه باشد و وقتی آن را روی زبان قرار میدهیم، بهتدریج ذوب و مزه آن در دهان پخش شود. طعم و مزه مناسب شکلات یکی از اصلیترین اهداف خریداران این محصول پرطرفدار است.
هرچه تیرهتر، سالمتر
شکلاتها در انواع مختلف؛ سفید، شیری، تیره، تلخ و بدون شکر به فروش میرسند. البته مواد افزودنی مانند اسانس نعناع، طعم میوههای مختلف، مغزها شامل گردو، فندق، بادامزمینی، پسته، کشمش، کارامل و... نیزدر ترکیبهای آنها مشاهده میشود اما نکته مهم درصد کاکائوی موجود در شکلاتهاست. بالا بودن میزان کاکائو گرچه باعث تلختر شدن شکلات میشود ولی ارزش تغذیهای محصول نهایی را افزایش میدهد. پس وقتی در حال خرید شکلات هستید، مواد تشکیلدهنده ثبتشده روی بستهبندی آن را بخوانید و حتما به درصد چربی و درصد کاکائوی درج شده روی بستهبندی دقت کنید زیرا هر چقدر کاکائوی موجود در شکلات بیشتر باشد، ارزش تغذیهای آن هم بالاتر خواهدرفت و هر چقدر چربی شکلات بالاتر باشد، احتمال افزایش وزن بعد از خوردن آن بیشتر میشود.
هرچه براقتر، بهتر
هنگام خرید به سطح شکلات نگاه کنید؛ شکلات مرغوب باید سطح براق، صاف و بدون لکی داشته باشد. این موضوع، یکی از ارزیابیهای مهم در تعیین کیفیت شکلات است.
مقایسه ترکیب ۵ شکلات
۱. شکلات شیری: در ترکیب این شکلات، حدود ۱۰ تا ۲۰ درصد کاکائو (کاکائو و کره کاکائو) و بیش از ۱۲ درصد شیر وجود دارد.
۲. شکلات سفید: برای تهیه این شکلات فقط از چربی دانه کاکائو استفاده میشود.
۳. شکلات تیره: حاوی مقدار بالایی کاکائو است. درصد شیر در شکلات تیره (ساده) صفر یا به میزان بسیار اندک است (کمتر از ۱۲ درصد).
۴. شکلات بدون شکر: این شکلات اصلا طعم و عطر خوبی ندارد و برای خوردن مناسب نیست. حاوی صددرصد کاکائو است و فقط برای پخت انواع شیرینی به کار میرود.
۵. شکلات تلخ: در ساخت شکلات تلخ ۶۰ تا ۸۵ درصد کاکائو بهکار رفته است. علاوه بر این حاوی مقداری کافئین است که در افزایش متابولیسم بدن نقش دارد. همچنین ۵ گرم شکلات تلخ، حدود ۳۰ کیلوکالری انرژی به بدن میرساند.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست