دوشنبه, ۱۷ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 6 May, 2024
مجله ویستا

اشکنه ماست


اشکنه ماست

● مواد لازم:
▪ شنبلیله یا نعنای خشک : ۱ قاشق سوپ خوری ،
▪ پیاز درشت : ۱ عدد
▪ ،روغن : ۵ قاشق سوپ خوری
▪ ،زرد چوبه : ۱ قاشق چایخوری ،
▪ تخم مرغ : ۴ عدد ،
▪ مغز گردو : ۱ استکان ،
▪ کشمش : ۴ قاشق سوپ …

مواد لازم:

شنبلیله یا نعنای خشک :

۱ قاشق سوپ خوری ،

پیاز درشت :

۱ عدد

،روغن :

۵ قاشق سوپ خوری

،زرد چوبه :

۱ قاشق چایخوری ،

تخم مرغ :

۴ عدد ،

مغز گردو :

۱ استکان ،

کشمش :

۴ قاشق سوپ خوری ،

ماست :

نیم کیلو ،ن

مک و فلفل :

به اندازه کافی

طرز تهیه:

پیاز را پوست بگیرید و درشت خلال کنید . قابلمه ای را روی حرارت متوسط بگذارید و روغن را توی آن بریزید تا داغ شود . ابتدا پیاز را سرخ کنید و بعد شنبلیله یا نعنای خشک را به همراهی زرد چوبه به آن اضافه نمایید و قدری سرخ کنید . بعد دو لیوان آب گرم توی قابلمه بریزید و حرارت را زیاد کنید تا جوش بیاید . آب که غلغل کرد تخم مرغها را یکی یکی در آن بشکنید . حالا مغز گردوی کوبیده و کشمش پاک کرده را نیز توی قابلمه بریزید و حرارت را کم کنید، بگذارید اشکنه مدتی ( اقلا" نیم ساعت ) آهسته بجوشد تا آب آن کم شود. وقتی به اندازه یک لیوان آب بیشتر در قابلمه باقی نماند، آن را از روی حرارت بردارید و بگذارید از جوش بیافتد . ماست را در این وقت توی قابلمه بریزید ، به آن نمک و فلفل بزنید و همه مواد را خوب مخلوط کنید . دو مرتبه قابلمه را روی حرارت بگذارید تا اشکنه داغ شود. مواظب باشید نجوشد چون ممکن است ماست ببرد.