سه شنبه, ۱۲ تیر, ۱۴۰۳ / 2 July, 2024
مجله ویستا

کشاورزی و گردشگری, جایگزین نفت


کشاورزی و گردشگری, جایگزین نفت

از زمانی که عنصر نفت یا عناصر سوخت فسیلی در جهان کشف و استخراج شد انسان نه تنها برای بهره گیری این نعمت خدادادی برای سوخت و گرمازایی استفاده بهینه کرد بلکه بشریت با خیزی بلند به کشف و بهره گیری داده ها یا مشتقات این ماده حیاتی مثل بنزین, بنزین سفید, گازوئیل, پارافین قیر, و وازلین و غیره گام موثری برداشت

از زمانی که عنصر نفت یا عناصر سوخت فسیلی در جهان کشف و استخراج شد انسان نه تنها برای بهره گیری این نعمت خدادادی برای سوخت و گرمازایی استفاده بهینه کرد بلکه بشریت با خیزی بلند به کشف و بهره گیری داده ها یا مشتقات این ماده حیاتی مثل بنزین، بنزین سفید، گازوئیل، پارافین- قیر، و وازلین و غیره گام موثری برداشت. هم اکنون مشتقات نفتی در جهان امروز مورد استفاده بهینه قرار می گیرد. حال، همانگونه که نفت عنصری سودمند برای بشریت به شمار می آید و در چرخش چرخ اقتصادی جهان نقش عمده ای داشته و دارد که متاسفانه با گذشته تلخی هم مواجه بوده، آن این که سناریوی نفت در مورد قرار داد های نفتی در گذشته نه چندان دور بین ایران و انگلیس به گونه ای مطرح بوده که صدور نفت طبق خواسته و امیال دول غرب به خصوص انگلیس منعقد می شد. با این توصیف می توان چنین استنباط کرد که در این راستا چشم طمع دولت انگلیس در آن دوران برای غارت و چپاول تا ملی شدن نفت سوی این ماده حیاتی نشانه می رفت.

با کمال تاسف سیاست های دولت آمریکا به صور دیگر بی شباهت به سیاست های دولت انگلیس نیست. بنابراین می توان چنین اظهار نظر کرد که استراتژی دول غرب به ویژه آمریکا در مورد کشورهایی که صاحب قدرت نظامی اند به ویژه کشور ایران نسبت به گذشته فرق کرده کما این که آمریکا با گزینه نظامی به خصوص در مورد ایران موافق نیست به جهت این که این کشور بیم دارد که مبادا کشورهای خاورمیانه متاثر از حمله نظامی با بحران های شدید اقتصادی سیاسی مواجه شوند. از سویی دیگر در این راستا گزینه دیگری از جمله تحریم و تحریک شرکت های ذی ربط در مورد جلوگیری از صدور بنزین به ایران را در پیش گرفته است. با این تفاصیل می توان چنین استنباط کرد که این ماده سوختی را اهرمی برای متقاعد کردن و برحذر داشتن ایران در مسایل هسته ای در نظر گرفته است در حالی که چنین عملی به نفع آمریکا نیست و در این راستا دولت های غرب سودی نخواهند برد.

خوشبختانه سرزمین پهناور ما از منابع سرشاری برخوردارست که در جهان امروز کمتر کشوری از چنین منابع و نعمات مانند منابع کشاورزی، صنعت، اورانیوم، درآمد گردشگری و... برخوردار است. منابع موجود در سرزمین ما در تقویت و بارور شدن اقتصاد کشورمان متوازن بادرآمد نفت متصور است. متاسفانه اعم جوانان روستایی که به امر کشاورزی مبادرت می ورزیدند بر اثر گذر زمان در این چند دهه اخیر به قصد کسب شغل بهتر و مناسبتر روستای خود را ترک و به شهرهای صنعتی مثل شهر بزرگ تهران عزیمت کرده اند اما هنگامی که به شغل مناسب خود دست نیافتند به کارهای غیر مولد مبادرت ورزیدند. این عمل برای جامعه امروز معضلی است که نه تنها باعث افزایش جمعیت تهران شده بلکه باعث کمی نیروی کار در روستاها را کاهش داده است. بنابراین با فراخوان این گروه از جوانان به روستاها، و تشویق کشاورزان به امر کشاورزی و استفاده از زمین های بایر موجود در کشور با ابزار مکانیزه که در اختیار داریم می توان به مرور روند کشاورزی را به نحوی تقویت کرد که یکی از بزرگترین صادرکنندگان محصولا ت کشاورزی در جهان امروز به شمار آییم.

همچنین از نظر درآمدهای توریستی سرزمین ما با قدمت تاریخی چندهزار ساله غنی و آثار تاریخی گرانبها در سطح بین المللی در جایگاه برجسته ای دارد اما متاسفانه آنگونه که انتظار می رود همسان با کشورهای بزرگ تاریخی در راستای رشد درآمدزایی و گردشگری در سطح جهانی به نقطه قابل ملا حظه ای دست نیافته ایم در صورتی که ما می توانیم با ایجاد هتل های با امکانات وسیع و آموزش نیروی انسانی در رابطه با طرز برخورد با توریست و طریقه مشتری مداری و ایجاد خدمات و سرویس دهی به شیوه مطلوب طبق عرف بین المللی (جهانی) گام برداریم. رعایت برخی مسایل، سرزمین ما را به نمادی از بزرگترین کشور جهان به لحاظ تعداد و رشد به منظور درآمدزایی توریستی مبدل خواهد کرد. ادامه چنین روندی زمینه ای به لحاظ اشتغال زایی در کشورمان فراهم خواهد آورد. با این تفاصیل می توان مترصد آن بود که دولتمردان روند گردشگری را با حفظ شرایط فوق تقویت کنند تا نسلهای آتی بتوانند از فواید آن به شکل فزاینده ای بهره مند شوند.

نویسنده : ناصر توسلی نیک خو