یکشنبه, ۵ اسفند, ۱۴۰۳ / 23 February, 2025
۲۰ بازیکن برتر فوتبال جهان قسمت دوم
۶. بابی چارلتون (انگلستان)
پست: هافبک
حضور در جام جهانی: ۱۹۶۲، ۱۹۶۶ (قهرمان) و ۱۹۷۰
چارلتون یکی از قربانیان حادثهٔ هوائی پرواز مونیخ در سال ۱۹۵۸ بود. پروازی که مسافرین آن همتیمهای منچستری بابی چارلتون بودند که بسیاری از آنان با سقوط هواپیما دیده از دنیا بربستند. از خصوصیات منحصر به فرد بزرگترین فوتبالیست تاریخ بریتانیا میتوان به جنگندگی بالا، شوتهای بسیار محکم و میلیمتری (دقیق) و شمّ گلزنی این هافبک خلاق اشاره کرد. تلاش ستودنی چارلتون در کمک به نتیجهگیری تیم خود باعث شد تا انگلستان موفق به فتح جام جهانی ۱۹۶۶ شود. او ۱۹ گل برای تیم ملی خود به ثمر رساند که مهمترین آنها به بازی انگلستان در نیمهٔ نهائی رقابتهای جام جهانی ۹۶ بازمیگردد؛ هنگامی که دروازهٔ تیم ملی پرتغال ۲بار توسط چارلتون گشوده شد تا بریتیشها، پای به فینال رقابتها گذاشته و بر تخت سلطنت فوتبال جهان جلوس دهند، ناگفته نماند که بازی زیبای این هافبک هجومی بازی فینال نیز سبب شد تا نتیجهٔ آن مسابقهٔ حساس و سرنوشتساز به سود انگلستان پایان پذیرد. انگلیسیها معتقد هستند که بازی چارلتون با توپ همانند بازی یک شاعر با کلمات شعر خود است.
۷. زینالدین زیدان (فرانسه)
پست: هافبک
حضور در جام جهانی: ۱۹۹۸ (قهرمان) و ۲۰۰۲
اگر ورزش فوتبال بخواهد یک هنرمند را در زمینهای برگزاری مسابقات خود انتخاب کند بدون شک نام زیدان را بر زبان میآورد. زینالدین زیدان یک بازیگردان تمام عیار با خصوصیاتی نظیر شمّ گلزنی بالا، مهارت دریبلزنی استثنائی و کنترل توپ در شرایط سخت است. او با توپ همه کار میکند. کارهائی که تمام بزرگان فوتبال جهان در حسرت انجام آن هستند. زیزو در فینال جام جهانی ۹۸ با زدن ۲ گل به تیم ملی برزیل، فرانسه را بهعنوان قهرمان و خود را بهعنوان بهترین فوتبالیست جهان معرفی کرد. مرد کمحرف و فروتن فرانسه در سال ۲۰۰۳ عنوان خود را تکرار کرد و به انتخاب فیفا مرد سال فوتبال جهان شد. مرد افسانهای فرانسه، جام ملتهای اروپا را نیز در سال ۱۹۹۸ فتح کرد.
زیدان مسلمان از ۱۶ سالگی فوتبال را بهصورت حرفهای در باشگاههای فرانسه آغاز کرد و با درخشش خیرهکنندهٔ خود در تیمهای نانت، یوونتوس و رئال مادرید به شخصیتی محبوب در میان فوتبالدوستان جهان تبدیل شد. او با پیوستن به رئال، رکورد نقل و انتقالات جهان را شکست و با دریافت ۳۵ میلیون پوند بهعنوان گرانقیمتترین مرد فوتبال شناخته شد. اکنون ویترین افتخارات زیدان دیگر جائی برای مو انداختن ندارد و تمام آرزوهائی که فوتبالیستهای مطرح حاضر جهان در مخیلهٔ خود دارند، برای زیزو خاطره شده است.
۸. میشائیل پلاتینی (فرانسه)
پست: هافبک
حضور در جام جهانی: ۱۹۷۸، ۱۹۸۲ (چهارم)، ۱۹۸۶ (سوم)
کاپیتان پلاتینی مرد اسطورهای فوتبال فرانسه موفق شد تا تیم خود را در سالهای ۸۲ و ۸۶ به نیمهنهائی رقابتهای جهانی برساند. او بازیکنی بسیار تکنیکی و تمامکنندهای بسیار بیرحم در محوطهٔ جریمهٔ رقبا بود.
در فوتبال همیشه نام بزرگ پلاتینی به همراه نامهای دیگری همچون یوهان کرایف، پله و فرانتس بکن باوئر بر زبان جاری میشود زیرا که میشائیل پلاتینی تنها یک بازیکن و یا یک کاپیتان نبود بلکه وی با به دیوار آویزان کردن کفشهای فوتبال خود، لباس مربیگری به تن کرد و در حال حاضر نیز حضور مؤثری در فدراسیون جهانی فوتبال دارد زیرا پلاتینی عاشق فوتبال است و هیچگاه به آن خیانت نمیکند و او را تنها نمیگذارد.
۹. فرانتس بکن باوئر (آلمان)
پست: مدافع
حضور در جام جهانی: ۱۹۶۶ (دوم) ۱۹۷۰ (چهارم) و ۱۹۷۴ (قهرمان)
بکن باوئر تنها موجودی است که قادر به فتح جام جهانی، هم بهعنوان کاپیتان و هم بهعنوان مربی تیم بوده است.
او اسطوره و مغز متفکر ژرمنها در طول دوران حکومت فوتبال بر سایر رشتههای ورزشی جهان بوده است. پست او در دوران بازی خود مدافع لیبرو بود. او از هوش سرشاری در اجراء فرامین تاکتیکی تیم در شرایط متفاوت و دشوار رقابتی برخوردار بوده و دشمن حرکات اضافی و دویدنهای نابجا در زمین بازی است. البته بکن باوئر استاد دریبلزنی نیز بهشمار میآمد اما عمدهٔ شهرت وی در تئوری فوتبال است. بازی فرانتس در تیم ملی آلمان غربی همیشه مورد تحسین همگان واقع میگشت. او مهارت خاصی در قاپیدن توپ از چنگ مهاجمان و بازیکنان حریف داشت و هرگاه که تماشاچیان در شلوغی و تجمع بازیکنان در محوطهٔ جریمهٔ آلمان به دنبال توپ میگشتند، منتظر دیدن آن در کنترل بکن باوئر بودند. نقش لیبرو در تیم توسط این اسطورهٔ آلمانی خلق و معرفی و کاربرد آن به جهانیان اثبات شد. برای سزار خواستن توانستن بود؛ علاوه بر این پشتکار مثالزدنی، استعداد ناب این مدافع، او را بر هر مشکلی قائق و پیروز میساخت. دشمن مخوف مهاجمان دهههای ۶۰ و ۷۰ میلادی، هنوز هم با فوتبال سروکار دارد. او رئیس و همهکارهٔ فدراسیون فوتبال آلمان است.
۱۰. گارینشا (مانوئل فرانسیسکو داس سانتوس) (برزیل)
پست: هافبک حضور در جام جهانی: ۱۹۵۸ (قهرمان)، ۱۹۶۲ (قهرمان)، ۱۹۶۶
او یکی از بهترین هافبکهای کناری فوتبال جهان در دهههای ۵۰ و ۶۰ میلادی بهشمار میآید. او جام قهرمانی جهان در سالهای ۵۸ و ۶۲ را به همراه زردپوشان برزیل فتح کرد. نکتهٔ جالب اینجا است که پاهای این بازیکن در دوران کودکی او به طرز ناخوشایندی تاول زده بود و به همین سبب بارها مورد معالجهٔ پزشکان قرار گرفت. او از قوس شدید استخوان پا هم در عذاب بود اما این عوارض او مانع پیشرفت شهرت گارینشا در جهان فوتبال نگردید.
آنچه که بیش از سایرین توجه هواداران فوتبال را به خود جلب کرده بود، مهارت این هافبک خلاق برزیلی در دریبل و جا گذاشتن بازیکنان حریف بود. شاید نیمی از هوادارانی که برای تماشای مسابقات تیم ملی برزیل به استادیومهای این کشور فوتبالخیز آمریکای جنوبی سرازیر میشدند، دیدن هنرنمائی گارینشا را در دستور کار خود قرار داده بودند. هواداران، او را سلطان دریبل میخواندند. سلطانی که یکی از پاهای او ۶ سانتیمتر از دیگری کوتاهتر بود! بله ... تعجب نکنید. پای راست گارینشا ۶ سانتیمتر از پای چپ او کوتاهتر بود اما این مسئله او را مأیوس نساخت و در ترقی او سنگی نیانداخت. گارینشا در سال ۱۹۸۲ از جهان فوتبال خداحافظی کرد.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست