دوشنبه, ۲۴ دی, ۱۴۰۳ / 13 January, 2025
مجله ویستا

دام تازه برای شیعیان عراق


دام تازه برای شیعیان عراق

رسانه های غربی نیز با تکیه بر گزارش های مالکی مدعی شده اند که عراق نسبت به چند ماه گذشته آرام تر شده و امنیت نسبی به شهرهای مختلف این خطه پر ماجرا بازگشته است

نوری المالکی نخست‌وزیر عراق مدتی است از پایین آمدن میزان خشونت‌ها در این کشور سخن می‌گوید و وعده داده است که در آینده‌ای نزدیک به همه درگیری‌های فرقه‌ای موجود در این کشور پایان دهد و آن وقت تنها معضل تروریسم و القاعده باقی خواهد ماند که باید با عزمی ملی و وحدت کلمه آن را ، که ریشه در جریانات خارجی دارد، مهار کرد.

رسانه‌های غربی نیز با تکیه بر گزارش‌های مالکی مدعی شده‌اند که عراق نسبت به چند ماه گذشته آرام‌تر شده و امنیت نسبی به شهرهای مختلف این خطه پر ماجرا بازگشته است. جدای از اینکه این ادعاها، چه از سوی مقامات عراقی و چه از سوی منابع خبری غربی، تا چه اندازه صحیح و قابل بحث است؛ موضوعی در خلال این گفتمان پدیدار گشته که بسیار درخور توجه و قابل تامل است.

در لابه‌لای امواج رسانه‌ای و هیاهوی تبلیغاتی غربی‌ها که سخنان مالکی را نشانه‌ای از موفقیت امنیتی در عراق قلمداد کرده‌اند سر نخ‌های مشکوکی به چشم می‌خورد که نشان‌دهنده طرح‌ریزی و توطئه جدید دشمنان تشیع به منظور تضعیف اکثریت شیعه در این کشور است.

تیتر مطلبی از هفته‌نامه تایم امریکا که خواننده را وارد یک پیش داوری درباره شیعیان می‌کند یکی از این سرنخ‌های مشکوک است.

تیتر تایم: «در انتظار یک جنگ داخلی میان شیعیان» القاءکننده این توهم است که امنیت به وجود آمده در عراق هر لحظه ممکن است توسط شیعیان که هم اکنون متاسفانه به چندین دسته و طیف تبدیل شده‌اند، از بین برود و همه چیز به روز اول بازگردد.

سوای این که هنوز معلوم نیست حقیقتا امنیتی، ولو نسبی، در عراق پدید آمده باشد یا نه، رسانه‌های غربی می‌کوشند از هم اکنون تقصیر هر بی‌ثباتی و بی‌نظمی را به گردن شیعیان عراق بیندازند. در این میان البته، ناپختگی، جوانی و بی‌تدبیری برخی از اعضا و متاسفانه توطئه‌گری بسیاری از نفوذی‌ها در تشکلات شیعیان عراق که نمونه بارز آن را می‌توان در میان صدری‌ها دید مزید بر علت شده تا ساز مطبوعات غربی ها بیش از پیش در این ردیف خوش‌نوا به نظر آید.

خبرگزاری فرانسه به عنوان نمونه دیگری از این رسانه‌ها در گزارش تازه‌ای از وضعیت امنیتی عراق به «رقابت شدید میان دو تشکل مهم شیعه یعنی مجلس اعلای انقلاب اسلامی و صدری‌ها» اشاره می‌کند و با اشاره به عملیات نظامی صورت گرفته در دیوانیه برای مقابله با برخی از اعضای خودسر جناح صدر از آن به عنوان آغاز جرقه‌های جنگ داخلی میان شیعیان یاد کرده است.

آنچه اکنون برای همه شیعیان عراق خطرناک می‌نماید این که عده‌ای نفوذی که از همه صنف چه از بازماندگان بعثی‌های رانده شده و چه از جاسوس‌ها و فتنه‌گرانی که ریشه در کشورهای عربی منطقه دارند و یا حتی جوانان پرشور و خودسر عراقی که تاب تحمل اطاعت از مقتدای خود را ندارند، دشمنان شیعه را به اهداف خود برسانند و سبب شوند تا بهانه‌های لازم برای مقصر جلوه دادن شیعیان و هدف گرفته شدن آنها در آینده سیاسی این کشور به دست آید.

در چنین شرایطی، راه نجات برای همه شیعیان عراق، اطاعت بی‌چون و چرا و تبعیت محض از مرجع بزرگ شیعیان عراق یعنی آیت‌الله سیستانی و احترام به قوانین دولت شیعی است. تنها در محک اطاعت از مرجعیت است که می‌توان نفوذی‌ها و خائنین و جاسوسان و حتی افراد خودسر فرمان ناپذیر دردسر ساز را، از شیعیان واقعی تشخیص داد و آنها را از جامعه شیعه طرد کرد. محکی که بسیاری از عوامل جناح صدر باید با آن روبه‌رو شوند تا سره آنها از ناسره تشخیص داده شود.

محمدرضا نوروزپور