دوشنبه, ۲۴ دی, ۱۴۰۳ / 13 January, 2025
طلوع فرصتها از کالبد تهدیدها
در طول ۲۸ سالی كه از پیروزی انقلاب میگذرد، برخی سالها از اهمیت وحساسیت ویژهای برخوردارند، حساسیت خاصی كه ناشی از حجم بالای چالشها و تهدیداتفراروی نظام و ملت بوده و به نوعی این سالها را میتوان »سالهای سرنوشت« نامید، سالهاییچون سال ۱۳۵۹ كه جنگ تحمیلی آغاز شد و سال ۱۳۶۰ كه رویارویی خط امام با گروهك نفاق ولیبرال به مرحله نهایی رسید و سال ۱۳۶۸ كه حضرت امام امت به ملكوت اعلا پیوست و خبرگانملت، حضرت آیتالله العظمی خامنهای را به جانشینی ایشان برگزیدند و سال ۱۳۸۴ كه گفتمانعدالت با پیروزی دولت نهم به حاكمیت رسید و بالاخره ۱۳۸۵ كه با تمام فراز و نشیبها و تلخ وشیرینهای آن به روزهای پایانی خود نزدیك شده و اینك ملت بیداردل ایران اسلامی،دستاوردهای ۳۶۵ روز استقامت و پایداری را به نظاره نشسته است، دستاوردهایی كه معدلیقابل دفاع و افتخارآمیز را برای نظام اسلامی، دولت و ملت بزرگوار ایران رقم زده است.
● رویكرد دولت نهم
به اعتقاد بسیاری از تحلیلگران سیاسی، نگاه ژرفاندیش رهبر معظم انقلاب به دولتهایگذشته و فعلی، بیش از آنكه مبتنی بر عملكرد آنان در كلنگزنیها و افتتاح پروژههای عمرانیباشد، براساس »رویكرد«های آنان تعریف شده است. تجربه دهه گذشته انقلاب نیز نشان داد باورود گفتمانهای كاذب و جعلی همچون محوریت توسعه اقتصادی و یا اصالت توسعه سیاسی،تا چه میزان میتوان مسیر حركت نظام اسلامی را آبستن فراز و فرودهای خطرناك وریلگذاریهای انحرافی نمود.
بنابراین اگر قرار است در پایان سال ۸۵، نگاهی به پرونده دولت داشت، این نگاه بیش از آنكهمعطوف به »عملكرد«ها باشد، باید معطوف به »رویكرد« دولتمردان باشد و آنچه لبخند شادی ویا اشك غم را بر چهره دشمنان نظام اسلامی مینشاند، رویكردهای دولتمردان است و اگر امروزجمهوری اسلامی ایران خواب را از چشمان صاحبان سلطه ربوده، نه به خاطر افتتاح دهها وصدها پروژه بزرگ عمرانی و صنعتی و حتی دستیابی به فناوریهای نوین روز همچونفناوری هستهای، نانو تكنولوژی، شبیهسازی و سلولهای بنیادی است؛ چرا كه ایندستاوردهای علمی در بسیاری دیگر از كشورها هم به دست آمده است. خطر بزرگ برای آنان،تأثیرات »الهامبخش« انقلاب اسلامی است كه طی سه دهه گذشته، موجی از بیداری و خیزشهایاسلامی و مردمی را در مناطق مختلف جهان برانگیخته است و این خطر زمانی قوت و قدرتبیشتری به خود میگیرد كه این رقیب، تبدیل به الگو و مدلی برای دیگر ملتها شود.
از این رو، زمانی كه اعضای هیأت دولت در سال جاری و به مناسبت هفته دولت به حضور رهبربزرگوار انقلاب شرفیاب میشوند، ایشان قبل از آنكه به »عملكرد« دولتمردان بپردازند، به تحلیلاز »رویكرد«های دولت نهم پرداخته، میفرمایند:
»دوره كنونی به لحاظ رویكردهای اصولگرایانه، انطباق شعارها و اهداف دولت با مبانی انقلاباسلامی و حضرت امام خمینی۱، اعتماد مردم به دولت و همچنین ابهت و عظمت كمسابقهبینالمللی ملت ایران و نظام اسلامی، دورهای استثنایی است كه دولت باید با حداكثر استفاده ازاین شرایط، در جهت تحقق اهداف و شعارهای اعلام شده حركت كند و وظیفه همه دلسوزانانقلاب و نظام اسلامی نیز كمك و یاری دولت است.«
با اتخاذ چنین نگاهی به دولت است كه میتوان از برخی اشتباهات، كاستیها و خطاهایدولتمردان در مرحله تصمیمگیری و اجرا گذشت؛ چرا كه در حوزه عملكردها، ما هنوز در مرحلهمشق و تمرین به سر میبریم و برای گذر از عقبههایی سخت و دشوار همچون تعمیم عدالتاجتماعی با نگاه مبتنی بر توسعه زیرساختهای اقتصادی كشور، مسیری را فراروی خود داریمكه هنوز هیچ كاروانی به سلامت از آن عبور نكرده است. از این رو، رهبر معظم انقلاب در تحلیلاز نگاه عدالت محورانه دولت نهم میفرمایند: »چنانچه آقای احمدینژاد در عملی نمودنسیاستهای خود موفق هم نباشد، حداقل مسأله عدالت را زنده نمودهاند.«
از زاویهای دیگر، این تعبیر نشان میدهد موضوع استراتژیك عدالت، نه تنها یك وظیفه، بلكه یكتكلیف است. و درست از همین زاویه در تابلوی افتخارات دولت در سال جاری میتوان به كمشدن فاصله دولتمردان با مردم كه بخشی از آن در سفرهای استانی محقق شده است، برخوردقاطع با مظاهر تجملگرایی، تقویت روحیه خودباوری، تلاش بیوقفه برای خدمت به خلق خدا،سیاست تثبیت قیمت كالاهای اساسی، تثبیت قیمت خدمات دولتی، كاهش سود تسهیلات بانكی،پایین آوردن نرخ تورم، توجه به صنایع داخلی، حمایت از تولیدكنندگان و كارآفرینان، افزایشنرخ تعرفه واردات، برخورد با پدیده رانتخواری و ویژهخواری، تأسیس صندوق ضمانتسرمایهگذاری صنایع كوچك، اجرایی شدن سهام عدالت، افزایش حقوق بازنشستگان، خریدنقدی محصولات استراتژیك كشاورزی از كشاورزان، كاهش تصدیگری دولت، پرهیز از ورودبه دعواها و جنجالهای سیاسی، افزایش بودجه طرحهای عمرانی، اصلاح جهتگیریهایفرهنگی و آموزشی، تمركززدایی از تهران، حمایت از صادرات غیرنفتی و... اشاراتی گذرا داشت.
● جهشهای علمی در فناوریهای نوین
به اعتقاد بسیاری از كارشناسان و صاحب نظران، مهمترین دستاورد نظام در سال ۸۵ را باید بهثمر نشستن بخشی از نتایج تحقیقات و پژوهشهای متخصصان ایرانی در حوزههای مختلففناوری هاینوین برشمرد. در ۲۰ فروردین امسال، تولید چرخه سوخت كشور به بهره بردارینهایی رسید و متخصصان هسته ای كشور موفق شدند اولین محصول را از آبشار ۱۶۴ تاییسانتریفیوژها به دست آورند، محصولی كه بسیاری ازآن به عنوان وقوع انقلاب تكنولوژیك درایران نام بردند.
اجرای مانور مقتدرانه رسول اعظم۹ در فروردین سال جاری كه همراه با بكارگیری تجهیزاتپیشرفته موشكی، هوایی و دریایی در یگانهای مختلف سپاه پاسداران انقلاب اسلامی بود،گوشه ایدیگر از توانمندیهای فنی و تكنولوژیك كشور را در ساخت قایقهای پرنده، مینهایهوشمند دریایی، اژدرهای هدایت شونده و موشكهای پیشرفته به نمایش گذارد، نمایشی كهباعث گردید كشورهایی چون روسیه و چین نسبت به این همه پیشرفتهای اعجاب برانگیزاحساس خطر كرده و عنوان نمایند كه رقیب جدید و قدرتمندی به نام ایران پا به عرصه ظهورگذاشته و میتواند بازارهای تسلیحاتی آنان را به تصرف درآورد.
در اردیبهشت ماه، آزمایش نسل جدیدی از موشكهای بالستیك ایران كه منابع غربی از آن بهعنوان موشكهای كروز و هوشمند نام بردند، نام جمهوری اسلامی ایران را در ردیف معدودكشورهای برخوردار از این فناوری پیچیده و پیشرفته قرار داد.
به ثمرنشستن سالها تلاش و پژوهش متخصصان ایرانی در شبیه سازی و تولد نخستینگوسفند آزمایشگاهی در اصفهان، دستیابی پزشكان ایرانی به فناوری نوین پیوند سلولهایبنیادی و ترمیم ضایعات عصبی و نخاعی، بهره برداری از فاز دوم كارخانه آب سنگین اراك كهتكنولوژی آن تنها در انحصار كشورهای انگشت شماری در جهان میباشد، ساخت پوستمصنوعی در كشور با استفاده از فناوری ناتو تكنولوژی، ساخت داروی كنترل كننده و درمواردی حتی درمان كننده ایدز در كشور، نمایش فناوریهای داخلی در مانور ضربت ذوالفقار وهفته دفاع مقدس كه شامل بهره مندی از جنگنده بمب افكن صاعقه، قوی تریی ین توپ دریاییجهان، به آب انداختن ناوچه پیشرفته جوشن، اژدرهای هوشمند با بردی بیش از ۱۳۰ كیلومتر وسامانههای پدافندی لیزری و... بود، همه حكایت از موفقیتهای متراكمیاست كه در نیمه نخستسال جاری به دست آمد.
● آب سنگین اراك
همزمان با هفته دولت، فاز دوم تأسیسات تولید آب سنگین كشور توسط رئیس جمهور محترم،در اراك به بهرهبرداری رسید. با راهاندازی این مجتمع كه تمامی كارهای مطالعاتی، طراحی واجرای آن توسط متخصصان داخلی كشور انجام شد، جمهوری اسلامی ایران به عنوان نهمینكشور دارنده مجتمع تولید آب سنگین در دنیا شناخته شد.
این پروژه در شمال غربی اراك و در نزدیكی تأسیسات نیروگاه ۴۰ مگاواتی آب سنگین اراك قراردارد. بر این اساس، یكی از اهداف ساخت این مجتمع، تأمین سوخت نیروگاه ۴۰ مگاواتی آبسنگین اراك است.
كار احداث پروژه تولید آب سنگین اراك، در سال ۷۶ به همت متخصصان ایرانی آغاز شد كه فازاول آن در سال ۸۳ با تولید سالانه ۸ تن آب سنگین به مرحله بهرهبرداری رسید. در بازدیدی كهكارشناسان آژانس بینالمللی انرژی اتمی از پروژه آب سنگین اراك در سال گذشته داشتند، آناندر گزارشی كه به عنوان سند در پادمانهای هستهای آژانس )پادمانهای آژانس به عنوانابزارهای نظارتی، بر ایمنی رآكتورها و فعالیتهای هستهای كشورها، نظارت مستمر و دقیقدارند( منتشر و ثبت گردید، اعلام كردند: »پروژه آب سنگین اراك از نظر فنی پیشرفتهتر ازنیروگاههای آمریكا و كاناداست. این كارخانه به صورت كاملاً رایانهای و با اتوماسیون كامل درداخل ایران طراحی شده و به هیچ وجه، وابستگی به نیروهای خارجی نداشته است. در اتاقكنترل رآكتور، لحظه به لحظه فاكتورهای شیمیایی، درجه حرارت و غیره توسط سیستمرایانهای كه آن نیز به صورت كامل توسط متخصصان ایرانی ساخته شده، كنترل میگردد.«
فاز دوم این پروژه كار آزمایشی خود را از تاریخ ۲۰ مرداد سال جاری آغاز كرد و اولینمحصول آن با خلوص ۹۹/۸ درصد به دست آمده است. فرآیند به دست آوردن آب سنگین درچهار مرحله پیچیده فنی صورت میگیرد. ابتدا آب طبیعی تبدیل به آب دمین )خالص( شده وسپس با گاز H۲F مجاور میشود و بعد در برجهای سرد و گرم با ضرایب جداسازی مختلف،تبادل دو دمایی صورت میگیرد و در نهایت، آب سنگین مورد نیاز به دست میآید. در حالحاضر در تأسیسات آب سنگین اراك، سالانه ۱۶ تن آب سنگین تولید میشود كه با بهرهبرداریكامل از این مجتمع، جمهوری اسلامی ایران توان بهرهبرداری سالانه ۸۰ تن آب سنگین را بهدست خواهد آورد.
آب سنگین علاوه بر آنكه در تولید برق از نیروگاهها كاربرد دارد، در مصارف صنعتی وكشاورزی نیز مصارف فراوانی دارد. با استفاده از این محصول در پرتو داروها، كار تشخیص ودرمان بیماریهایی همچون سرطان، تومورهای خوشخیم و بدخیم، نارساییهای قلبی وعروقی، كنترل تهاجم سلولهای سرطانی و دردهای ناشی از آن، كنترل بیماری ایدز و تشخیصتومورهای مغزی با سهولت و دقت بیشتری انجام میشود.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست