شنبه, ۲۲ دی, ۱۴۰۳ / 11 January, 2025
اتصال به اینترنت با موبایل
دنیای امروز، دنیای ای میل، وب سایت، بلوتوث و اینفرارد است. همه چیز در یک پیام کوتاه یا SMS ۱۰۰ حرفی خلاصه می شود. دیگر نمی رویم تا اقوام و فامیل ما را از نزدیک ببینند و گرمای حضورمان را احساس کنند.
یک ای میل، یک ضمیمه عکس و یک قطعه فایل صوتی. همه چیز در فناوری خلاصه می شود و شاید این خاصیت قرن بیست ویکم باشد که اگر از آینده قرون بعد خبردار باشیم - جایی که قرار است نگاه ها، بسته های اطلاعاتی انتقال بدهند و حتی قدرت تکلم بشر نیز سلب شود- شاید بگوییم صدرحمت به همین قرن، «فناوری همراه» نام ستون جدیدی است که می خواهد بیشتر به مقتضیات زمانه در حوزه ارتباطات سیار بپردازد. جایی که انس گرفتن همیشگی بشر با فناوری همراه و موبایل، اجتناب ناپذیر است. در این ستون، هر هفته یک مفهوم از پروتکل ها، استانداردها یا فناوری های وابسته به موبایل معرفی می کنیم که یا به تازگی وارد کشور شدند یا قرار است در چرخه ارتباطی کشور قرار بگیرند.
● گشت زنی با موبایل در اینترنت
GPRSیک فناوری تقریباً نوپاست که ظهور آن به اوایل قرن بیست و یکم و سال های ۲۰۰۰ برمی گردد. گوشی هایی که از سامانه GSM پشتیبانی می کنند و غالب گوشی های کشور ما نیز اینگونه اند، امکان استفاده از GPRS را دارند. از GPRS می توان برای استفاده در پیام کوتاه متنی، پیام چندرسانه ای و WAP کمک گرفت که البته مهم ترین کاربرد آن برای اتصال به اینترنت و استفاده از سرویس های ای میل توسط گوشی تلفن همراه است.GPRS اکثر پروتکل های رایج اینترنت و مورد نیاز کاربران عادی و حتی تخصصی را پشتیبانی می کند.
پروتکل هایی مثل Http که به معنای دسترسی کامل شما به سایت های اینترنتی با هر دامنه و پسوندی است، FTP که پروتکل انتقال فایل به اینترنت است و قابلیت آپدیت کردن سایت و انتقال اطلاعات روی سرور میزبان پایگاه اینترنتی شما از هر نقطه ای به کمک گوشی همراه را فراهم می کند و POP۳ و SMTP که یعنی شما می توانید با نصب نرم افزارهای رایج مایکروسافت مانند آوت لوک، به ارسال و دریافت ای میل از سرویس های ای میل رایگانی که در آنها اشتراک دارید یا از طریق سرویس ای میل اختصاصی خودتان بپردازید.
از جمله قابلیت هایی که به مدد GPRS در اختیار شما قرار می گیرد، امکان گفت وگوی اینترنتی است یعنی همانطور که شما در یاهومسنجر با کامپیوتر شخصی تان به گفت وگو با دوستان می پردازید، می توانید همین کار را به وسیله موبایل تان انجام دهید و مطمئناً تفاوت های موجود بین این فناوری با سرویس پیام کوتاه، مشخص است.یکی از قابلیت هایی که GPRS در اختیار شما قرار می دهد، اتصال دائم به اینترنت است.
شما نیاز ندارید مانند شماره گیری معمول و رایج در کامپیوتر که در هر بار نیاز، شما را به اینترنت متصل می کند، در موبایل هم همین کار را انجام دهید. شما دائماً و ۲۴ ساعته به اینترنت وصل خواهید بود، هیچ هزینه ای بر شما تحمیل نخواهد شد و تنها بر اساس میزان داده هایی که به هنگام فعالیت، رد و بدل می کنید برای شما هزینه منظور می شود.
این در واقع همانند اکانت های حجمی ارائه شده توسط شرکت های خدمات اینترنتی در سال های گذشته است که بر اساس میزان بایت استفاده شده توسط کاربر، برای او تعرفه مالی ارائه می داد. این سرویس ها در حال حاضر عملاً کاربردی ندارند و با ظهور نسل جدید کارت های اینترنت شبانه و هوشمند، چنین اکانت هایی غیر از برخی ادارات، به مصرف خانگی نمی رسند.گفته می شود که سرعت نظری انتقال اطلاعات توسط این فناوری، ۱۷۱ کیلوبایت بر ثانیه است که البته در عمل شاید به ۴۰ کیلوبایت بر ثانیه برسد، با این حال از سرعت فعلی اینترنت های تلفنی خانگی مورد استفاده کاربران که به شکل Dial-up به اینترنت متصل می شوند، بسیار قابل توجه تر به نظر می رسد.
گفته می شود فنلاند که یکی از پیشرفته ترین کشورهای دنیا به لحاظ فناوری های همراه است، نخستین کشوری بود که GPRS را پوشش داد. سرعت انتقال اطلاعات توسط این سیستم نیز به عوامل مختلفی بستگی دارد که اپراتورهای دولتی مهمترین نقش را در این زمینه بازی می کنند. نصب قوی ترین تقویت کننده های رادیویی در نقاط مختلف شهر که به افزایش سرعت کمک کند و در هر قسمتی از شهر، جاده، کوهستان و نقاط صعب العبور قابل استفاده باشد، مهم ترین دغدغه کاربران است که شاید حداقل در کشور ما، مدت زمان زیادی برای محقق شدن آن طول بکشد.
البته نوع گوشی های مورد استفاده کاربران نیز در درجه ای از اهمیت قرار دارد و بسته به سیستم عامل مورد استفاده در گوشی، سرعت انتقال اطلاعات GPRS نیز متغیر خواهد بود.GPRS سرویسی است که به صورت لحظه ای برای کاربران فعال می شود به این معنا که هر زمان کاربری، یک بسته اطلاعاتی اعم از عکس، تصویر، صوت، متن و... را برای ارسال آماده کرد، در همان لحظه سیستم ارسال پاکت های اطلاعاتی برای او فعال می شود و می تواند از پهنای باند ممکن برای ارسال استفاده کند.
و این قابلیت یعنی کاربری که در حال استفاده از سرویس نیست، پهنای باند را اشغال نمی کند و در عین حال به اینترنت نیز اتصال دارد. نمونه مشابهی از این فناوری نیز به نام CSD در حال حاضر استفاده می شود که تعرفه های قیمتی آن بر حسب ثانیه است و همانند اکانت های اینترنت ساعتی عمل می کند. سوییچینگ داده ها نیز در این روش، با GPRS که با نسل پیشرفته تری از فناوری های ارتباطات همراه است، تفاوت می کند.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست