دوشنبه, ۲۴ دی, ۱۴۰۳ / 13 January, 2025
مجله ویستا

آیاقرار دادن ظروف پلاستیكی در اجاق های ماكروفر ایمن است ؟


آیاقرار دادن ظروف پلاستیكی در اجاق های ماكروفر ایمن است ؟

بعضی از ظروف پلاستیكی و برخی پوشش های پلاستیكی ممكن است نرم و ذوب شوند . این امر به واسطه امواج ماكروفر ایجاد نمی شود بلكه بواسطه گرمای غذا ایجاد می گردد . هر نوع تماسی بین غذای …

بعضی از ظروف پلاستیكی و برخی پوشش های پلاستیكی ممكن است نرم و ذوب شوند . این امر به واسطه امواج ماكروفر ایجاد نمی شود بلكه بواسطه گرمای غذا ایجاد می گردد . هر نوع تماسی بین غذای داغ و پلاستیك می تواند مشكل زا باشد و هرچه غذا داغتر باشد این مشكل بیشتر می شود . بخصوص در غذاهای چرب مثل ground beef ، شیره های گوشت (gravies) یا پنیر و غذاهای شیرین مانند کیک هلو یا نان شیرینی که درمایكروفر داغ می شوند .

ذوب شدن ذرات پلاستیك در داخل غذا از این جهت قابل توجه است كه بنظر می رسد بعضی از فرآورده های پلاستیك ، باعث ایجاد اختلالاتی در غدد درون ریز ( endocrine ) (مانند اختلال در هورمون ها یاهورمونهای کاذب( pseudohormones )‌ می گردند.

بخصوص پلاستی سایزرها ( plasticizers ) ( تركیباتی كه جهت افزایش قابلیت ارتجاع به پوششهای پلاستیكی غذاها اضافه می شوند )‌ مشكوك به ایجاد اختلالات فوق می باشند .

در تحقیقات اخیر در رابطه با پلاستی سایزرها تنها ۲ فرآورده از ۷ فرآورده پلاستیكی معتبر و پر فروش موجود آزمایش شد . همبرگر ها در این پوشش ها پیچیده شده و در مایكروفر گرم شدند . نتایج نشان داد در جاهایی كه پوشش ها با همبرگر تماس داشتند ، تركیبات پلاستیك به داخل همبرگر نفوذ كرده بودند .

مشكل می توان گفت مقادیر كم پلاستی سایزرها مضر است . برای اثبات این نظریه كه تركیبات شیمیائی موجود در پلاستیك ممكن است مضر باشد تحقیقات برروی حیوانات پیشنهاد شده ولی تحقیقات انسانی هنوز چیزی را ثابت نكرده است .

از آنجائیكه در اطراف این نظریه پرسشها بیش از پاسخ هاست ، بهتر است محتاط باشید و موادی را انتخاب كنید كه در تماس با مواد غذایی داغ واكنش كمتری ایجاد كنند ، بخصوص وقتی كه این انتخاب كار مشكلی نباشد .

در اینجا راهنماهای محیطی – تغذیه ای به ما نشان می دهد كه چه چیزی مصرف كنیم .

چراغ سبز ( موادی كه با غذاهای داغ واکنش نمی دهد )

شیشه خصوصاًٌ شیشه هایی مانند پیركس

ظروف سرامیكی

چراغ زرد ( موادی كه بعضی از متخصصین در مورد آن نگرانی دارند )

ظروف پلاستیكی سخت برچسب دار ( rigid plastic labeled ) برای استفاده در اجاق مایكروفر

پوشش های پلاستیكی ساخته شده از پلی اتیلن مانند پلی اتیلن شفاف كریستالی ( crystal clear polyethylene )

چراغ قرمز ( موادی كه بیشتر دانشمندان به اجتناب ازآن توصیه می كنند )

ظروف غذا مانند ظروف مارگارین و ظرف های یكبار مصرف

ظروف پلاستیكی كه روی آن برچسب اجازه استفاده در مایكروفر نزده باشند.

پوشش های چروك و پوشش های پلاستیكی از نوع چسبنده كه حاوی پلاستی سایزرها هستند.

برگردان : خانم پانته آ صالحی (کارشناس صنایع غذایی)

ویراستاری: خانمها زهره باقری زاده و فرزانه قیصریان

نظارت: دکتر کیارش ساعتچی

منبع:

Dr.Kuhn M.A."Complementary therapies for health care providers", Lippincott Williams publication,۱۹۹۹.