شنبه, ۲۹ دی, ۱۴۰۳ / 18 January, 2025
درمان بیماری خطرناک ویروسی آنفلوانزا
لازم است تفاوت بین سرماخوردگی و آنفلوآنزا بیان شود. سرماخوردگی و آنفلوآنزا عفونتهای ویروسی هستند با این تفاوت که سرماخوردگی دستگاه تنفس فوقانی را گرفتار میکند ولی آنفلوآنزا علاوه بر دستگاه تنفسی فوقانی، دستگاه تنفسی تحتانی را هم تحت تاثیر قرار داده و علایم شدیدتری نسبت به سرماخوردگی دارد. هر دو بیماری مذکور توسط ویروسهایی هستند که حدود ۲۰۰ نوع از آنها شناخته شده است.
علایم سرماخوردگی شامل آب ریزش بینی، گلودرد و ضعف و همچنین بیحالی عمومی است. آنفلوآنزا علایم شدیدتری دارد که علاوه بر موارد مذکور میتوان از حالاتی چون اسهال، تهوع، تب، ضعف و احساس سرما نام برد.
مخاط ترشح شده در اطراف راه هوایی جمع شده و سبب سرفه و عطسه میشود. ویروسهای مذکور میتوانند چندین روز در خارج از بدن و حتی در محیط بیجان زنده بمانند. سیستم ایمنی افراد در برخورد با این ویروسها متفاوت عمل میکنند بطوری که برخی افراد مقاوم به ایجاد بیماری هستند و برخی دیگر حتی با کوچکترین استرس ممکن است دچار تشدید علایم شوند.
مصرف مایعات زیاد برای رقیقکردن ترشحات مخاطی باعث بهبودی در بیماری میشود چرا که این نوع ویروسها در محیطهای خشک براحتی زندگی کرده و باعث ایجاد علایم میشوند مصرف مایعات گرم جهت از بین بردن ویروسها بسیار موثر است.
برخلاف تصور عموم بایستی از مصرف شیر در طول دوره سرماخوردگی و آنفلوآنزا پرهیز شود چرا که شیرحاوی موادی است که باعث جلوگیری از رقیق شدن مخاطات ترشح شده میگردد و در نتیجه علایم بیماری کاهش نمییابد.
مواد غذایی حاوی ادویهجات برخلاف شیر عمل کرده و سبب رقیق شدن مخاطات مترشحه میگردد و بنابراین در بهبود وضع بیماران موثر است. حمام گرم و استراحت برای بهبودی بیماری پیشنهاد میگردد.
● مواد مغذی مفید در بهبود سرماخوردگی و آنفولآنزا
▪ ویتامین ث: ۱۳ گرم در روز باعث کاهش علایم بیماری شده و خواص ضدویروسی و ضد باکتریایی دارد. این ویتامین همچنین باعث تحریک سیستم ایمنی میشود.
▪ روی: ۱۲-۲۵ میلیگرم به شکل گلوکونات بسیار موثر است.
● مواد غذایی مفید در درمان بیماری
میوههای تازه، مرکبات، آناناس، سبزیجات تازه، فلفل سبز، چغندر، اسفناج، مارچوبه، کلم سبز، پیاز، سیر، زنجبیل، خیار، گوجهفرنگی، قارچ، ماست کمچرب، زیتون، تربچه، آب هویج، شربت لیمو.
بر خلاف باور بسیاری از مردم، هوای سرد تاثیری بر سرما خوردگی ندارد، حقیقت امر این است که در طول فصل های سرد اغلب مردم اوقات خود را در محیط های سرپوشیده و بسته می گذرانند. در نتیجه شانس و فرصت پخش شدن ویروس به طریق تماس نزدیک از فردی به فرد دیگر افزایش می یابد.
به طور کلی زنان بیش از مردان دچار سرماخوردگی می شوند و این به دلیل ضعف سیستم ایمنی در بدن آنها نیست بلکه به دلیل ارتباط بیشتر زنان با کودکانی که دچار سرماخوردگی شده اند می باشد .
مصرف خودسرانه آنتی بیوتیک بدون مشورت با پزشک باعث به وجود آمدن انواع جدیدی از باکتری ها می شودکه نسبت به آنتی بیوتیک مقاومت دارند و این امر برای پزشکان مشکلات بسیاری را به وجود آورده است.
سرماخوردگی غلبه سردی و بلغم به مغز می باشد؛ یعنی زکام در مغز سر، که طب سنتی برای درمان سریع و جلوگیری از پیشرفت و عفونت های حاصله از آن توصیه های ارزنده ای دارد که در ذیل به مواردی از آن اشاره می گردد,البته پیشگیری و اقدامات پیشگیرانه در این زمینه نیز حایز اهمیت می باشد .
● توصیه های بهداشتی برای فصل سرما
۱) برای شروع زکام کمپرس گرم روی سر بوسیله پارچه ای گرم و نمک داغ به طوری که بیمار گرمی آن را در مغز سر احساس کند، مفید است.
برای این کار مقداری نمک دریا را در ظرفی ریخته و گرم نمایید. در حین داغ شدن نمک، می توانید برای جلوگیری از سوختن آن، مرتب آن را هم بزنید.
یکی از خصوصیات نمک آن است که گرما را به مدت طولانی در خود نگه می دارد.
پس از داغ شدن نمک، آن را سریعاً داخل یک پارچه یا کیسه ریخته و بر روی سر قرار دهید. با این کار شاید بیماری و نزله رفع شود و به سینه نریزد. یعنی به سرفه های خلط دار منجر نگردد و باعث عفونت سینه نشود.
۲) گیاه سحا یا مقداری سیاه دانه را نزدیک بینی قرار داده و آن را ببوید، تا نزله (زکام) از بینی خارج و به سینه نریزد.
۳) نباید به صورت طاقباز خوابید، بلکه باید خواب را کم کرده و نشسته خوابید و در شب نیز دو سه بار از خواب بیدار شد. بدین طریق مانع از ورود خلط و عفونت به داخل سینه در موقع خواب می شود؛ چرا که ورود ترشحات پشت حلق به مجاری تنفسی و ریه، باعث پونومونی (ذات الریه) می گردد، این ترشحات باید از طریق مجاری بینی دفع شوند و یا این که از طریق مری وارد معده شده و از بدن دفع گردند.
۴) در موقع بیداری بایستی اگر احساس خارش و ناراحتی کند، اخلاط خود را بیرون داده تا به سینه فرو نرود و خروج آن از راه بینی در ابتدا، کار آسانی است و اگر به طریقی که در بند (۲) ذکر شد، انجام شود بسیار مفید است، مخصوصاً برای آنهایی که سینه تنگ (بیماری آسم) و ریه های ضعیف دارند، چون ممکن است نزله به سل تبدیل شود.
۵) مواد غذایی ترش و شور و همچنین سرد و تر (بلغم زاها) را نخورید.
۶) مربای بنفشه را در صبح میل نمایید و بعد ماء الشعیر هم روی آن بخورید.
۷) غذا باید شوربا (سوپ) باشد که در آن کدو، تره، روغن بادام و آرد جو استفاده شده باشد و در صورتی که بیمار تب دارد بدون گوشت باشد. همچنین خوردن نیم رو (تهیه شده با تخم مرغ رسمی و روغن سالم) نیز توصیه می شود.
۸) پس از پایان زکام، حمام کردن گرم و بخور دادن با بخار دم کرده بابونه، پونه، مرزنجوش و بومادران مفید است و باعث جلوگیری از آبریزش بینی و ترمیم مجاری می گردد. همچنین بخور دادن سندروس و کندور نیز توصیه می گردد.
ضمناً نباید از آبریزش بینی جلوگیری کرد مگر در اواخر بیماری وقتی که مطمئن شدیم، به سینه نریخته و آب بینی زیاد است.
● تذکر
خوردن آنتی هیستامین جهت بند آمدن زکام و آبریزش بینی به هیچ وجه توصیه نمی شود. جلوگیری از آبریزش بینی در ابتدای سرماخوردگی، باعث ریختن آن داخل سینه و عفونت سینه می شود. خوردن قرص ها نیز باعث سرکوب شدن علایم سرماخوردگی می شود، ولی برخورد صحیح آن است که با انجام موارد فوق الذکر ظرف یکی دو روز اخلاط و بیماری از بدن دفع گردد
توسط دکتر مهرداد
http://iranpest.blogfa.com
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست