دوشنبه, ۸ بهمن, ۱۴۰۳ / 27 January, 2025
۱۰ روش برای فهمیدن دروغگویی
هرفردی ممکن است هرازچندگاهی دروغ بگوید، گاهی اوقات برای خنداندن دیگران (که تقریباً نادر است !)، گاهی اوقات برای پنهان کردن چیزی، گاهی اوقات برای پوشاندن گناه خود، و گاهی اوقات تنها به دلیل کینه جویی. مردم بیشتر برای پنهان کردن چیزی یا سرزنش نشدن بابت کاری دروغ میگویند.همه ما ممکن است دروغ گفته باشیم . همین الان که در حال خواندن این مقاله هستید، احتمالاً یک نفر دارد در جایی دروغ میگوید. البته من بدبین نیستم و قصد ندارم بگویم که هیچ کس قابل اعتماد نیست. فقط اینکه خوب است که هر فردی بتواند نشانههای دروغ گویی را از نزدیک تشخیص دهد، تا بتواند در صورت نیاز، از آسیب رسیدن به خود و خانواده خود جلوگیری کند .به توصیه های ما در ادامه توجه کنید تا وقتی فردی به شما دروغ میگوید، متوجه آن شوید. (البته لازم به ذکر است که تمامی موارد زیر، به صورت نسبی بوده و نباید در تصمیمگیری عجله کنید )
صداقت بهترین سیاست است، این چیزی است که یک دروغگو زیاد میگوید.
وقتی با فرد دروغگو صحبت میکنید باید به کلماتی که استفاده میکند دقت کنید. رایجترین عبارت مورد استفاده این است: "باور کن" و یا "راست میگویم" و یا "اگر راستش را بخواهی ..." و از این قبیل جملات. وقتی این فرد از این عبارات در مکالمه اش زیاد استفاده میکند، باید به آن شک کنید. به احتمال زیاد، تمام و یا بخشی از چیزی که به شما میگوید دروغ است.
تغییر در صدا و تن فرد
اگر فکر میکنید فردی که در جلوی شما ایستاده است، دارد به شما دروغ میگوید ، باید به تغییرات تن و صدایش توجه کنید. فردی که دروغ میگوید قطعا استرس دارد و بنابراین تن و صدایش یا شیوه صحبتش با همیشه فرق میکند. اگر فرد به شکل بیسابقهای، در میانة صحبت خود شروع به من من کردن کرد و یا لکنت پیدا کرد، به او شک کنید.
اگر ممکن است آن را برایم تکرار کنید
اگر فکر میکنید داستان آقای الف کاملاً ساختگی است، میتوانید به این صورت آن را امتحان کنید: به داستان گوش دهید و تظاهر کنید آن را باور کرده اید و در مورد موضوعی کاملاً متفاوت صحبت کنید و سپس از او بخواهید که داستانش را دوباره تکرار کند. اگر این کار موثر نیست از او درباره جزئیات بپرسید. از او پشت سر هم سؤال کنید. اگر این کار را انجام دهید، درصورتیکه داستان آن فرد ساختگی باشد، هر مرتبه تغییراتی در آن ایجاد میشود و مواردی ایجاد میشود که او نمیتواند توضیح دهد.
عرق کردن زیاد
اگر به سریالهای کاراگاهی علاقه مند باشید ،این مورد را احتمالا بلدید. پلیس با مجرم رو به رو میشود و مجرم در حالی که به پلیس دروغ میگوید، شروع به عرق ریختن میکند. این امری معمولی است و دلیل آن این است که درحالی که فرد دروغ میگوید، در وضعیت تنش زایی قرار دارد و استرس موجب عرق کردن او میشود. پس مراقب عرق ریختن فرد دروغگو باشید. البته تعریق زیاد، علتهای متفاوتی دارد، پس باید از این نشانه در کنار نشانههای دیگر استفاده کنید.
وقفه طولانی در میان صحبت
اگر فرد در حال دروغ گفتن باشد و شما در میان صحبت او سوالی بپرسید که اصلا آمادگی آن را ندارد، او را خلع سلاح کرده اید . او در این حالت مکث طولانی میکند چون باید پاسخ جدیدی برای سوال شما از خود بسازد. همین اتفاق بدون پرسیدن هیچ سوالی از سمت شماذهم میتواند اتفاق بیفتد. بسیاری از مواقع، فرد دروغگو در حالی که با شما صحبت میکند، داستانش را میسازد، بنابراین در حالی که چیزی را آماده مطرح کردن میکند، وقفه های غیر معمول و مشخص بین جملاتش ایجاد میشود که به دروغ گفتن او اشاره میکند.
عصبانی شدن از سوالات شما
معمولا وقتی فردی دروغ میگوید، از سوالات زیاد و رک خوشش نمی آید و احتمالا به این مسئله اشاره میکند. همین که شروع کنید به پرسیدن سوال، او ممکن است چنین چیزی را به شما بگوید: "نمیتوانم باور کنم چنین چیزی گفتی" ...یا "به من اعتماد نداری؟" یا "چقدر بی اعتماد هستی" یا از این قبیل جملاتی که با عصبانیت و ناراحتی غیر واقعی بیان میشود. اگر اینطور نشد او سعی میکند با بیرون رفتن از اتاق با عصبانیت از بازجویی شما فرار کند. این هم اشاره دیگری به دروغگویی فرد است.
واکنش غیر معمول
اگر فردی عجیب و خارج از شیوه معمول خود رفتار میکند، ممکن است در حال پنهان کردن چیزی باشد. وقتی فرد دروغ میگوید عجیب رفتار میکند و در حین دروغ، رفتارش طبیعی نیست. اگر میخواهید مطمئن شوید که فرد به شما دروغ میگوید، به دقت او را در وضعیت عادی (زمانی که دروغ نمیگوید) نگاه کنید. به این صورت میتوانید مبنایی برای شناخت شخصیتش داشته باشید. این کار را با پرسیدن سوالات تصادفی از او که در این حالت صادقانه به آنها پاسخ میدهد، میتوانید انجام دهید. میتوانید واکنش او نسبت به این سوالات را با واکنش او در حالی که احساس میکنید به شما دروغ میگوید مقایسه کنید. البته باز هم لازم به ذکر است که رفتار غیرطبیعی ، ممکن است به عوامل زیادی ربط باشد ، پس سریعاً قضاوت نکنید.
زبان بدن و رفتارهای عجیب
فردی که در حال دروغ گفتن است، حالتهای بدنی عجیبی از خود نشان میدهد. او بیشتر از همیشه تکان میخورد، با موهایش بازی میکند، به صورتش دست میزند، وقت تلف میکند، با هر چیزی به دستش می آید بازی میکند، بینی اش را میخاراند، لبهایش را می مالد و از این قبیل رفتارها. این حرکات در تمام مدت این گفتگو ادامه می یابد. یکی از مواردی که ارزش توجه را دارد زبان زدن لب است. فردی که دروغ میگوید لبهای خود را به میزان زیادی گاز میگیرد. او نه تنها این کار، بلکه هر رفتار فیزیکی دیگری را مرتب تکرار میکند.
فرار از برقراری تماس چشمی
توی چشمانم نگاه کن و بگو. شاید این عبارت را به خصوص در فیلمها زیاد شنیده باشید. واقعیت این است که فردی که دروغ میگوید هنگام صحبت نمیتواند به راحتی با شما تماس چشمی برقرار کند. او از نگاه کردن به چشمان شما اجتناب میکند. او بیشتر به فضا یا اشیائی نگاه میکند که در جلوی او قرار دارند. بیشتر مواقع چشمانش اطراف اتاق میچرخد تا از تماس چشمی با شما دوری کند. اگر به طریقی بتواند در طول صحبت، خود را مجبور به نگاه کردن به چشمان شما بکند، سعی میکند این تماس طولانی باشد تا شما باور کنید دروغ نمیگوید. اگر میدانید که یک فرد در حال دروغگویی به شما است ولی به راحتی در چشمان شما نگاه میکند، پس احتمالاً یک فرد ماهر در این زمینه است! و اگر نباشد دارد تمام تلاش خود را میکند. در هر مورد این کار را میکند تا شما را متقاعد کند.
به حالت چهره توجه کنید.
حالت چهره، خیلی از کلمات مهمتر است. اگر فردی به شما دروغ میگوید، اولین چیزی که باید به آن توجه کنید چهره او است. در حال دروغ گفتن، معمولاً حالت های چهره فرد برای لحظاتی کوتاه عوض میشود ، ولی در صورتی که توجه کافی به آن داشته باشید، همین زمان برای مشخص شدن حقیقت کافی است.شما همچنین میتوانید به حس ششم خود اتکا کنید. گاهی اوقات شم شما میتواند شما را در مسیر درست قرار دهد.در پایان لازم به ذکر است که هر کدام از موارد فوق، ممکن است به علتهای متفاوتی ایجاد شده باشند، بنابراین باید از قضاوت سریع خودداری کنید و شرایط را در نظر بگیرید.
wiki.۵۰۴۰.ir
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست