سه شنبه, ۹ بهمن, ۱۴۰۳ / 28 January, 2025
مجله ویستا

طرز تهیه زبان گوساله


طرز تهیه زبان گوساله

● مواد لازم برای تهیه این غذا :
▪ زبان گوساله ۲ عدد (هر زبان گوساله ۱ کیلو گرمی برای ۵ نفر مناسب است )
▪ سبزی معطر ( ترخان ، نعناع ، جعفری )
▪ سیر دو حبه
▪ سس گوجه فرنگی ۲ پیمانه
▪ قارچ نیم …

مواد لازم برای تهیه این غذا :

زبان گوساله ۲ عدد (هر زبان گوساله ۱ کیلو گرمی برای ۵ نفر مناسب است )

سبزی معطر ( ترخان ، نعناع ، جعفری )

سیر دو حبه

سس گوجه فرنگی ۲ پیمانه

قارچ نیم کیلو

پوره سیب زمینی و عدس (هر کدام ) ۲ پیمانه

نمک و فلفل به میزان لازم

طرز تهیه :

زبان گوساله تهیه شده را به دقت تمیز کنید

در ابتدا بهتر است دقت کنید که زبان تهیه شده تازه بوده و هیچگونه بوی نامطبوعی نداشته باشد .

زبان را به دقت تمیز کنید به این صورت که با کارد روی پوست زبر زبان بکشید و مواد زائد ، رگها و احیاناً غددی که به انتهای زبان چسبیده جدا کنید .

زبان را در یک قابلمه بزرگ یا دیگ زودپز قرار دهید ( چون زبان دیر می پزد بهتر است در دیگ زودپز پخته شود ).

دیگ را پر از آب کرده و پس از جوش آمدن آب ، ۲ تا ۳ مرتبه کف حاصل شده روی آب را می گیریم .

دسته سبزی معطر ، حبه های سیر و یکی دو عدد پیاز خرد شده را به آب در حال جوشیدن اضافه می کنیم و در دیگ را می بندیم .

در قابلمه معمولی ، ۵ تا ۶ ساعت زمان لازم است تا زبان بپزداما زبان در دیگ زودپز بعد از ۵/۱ ساعت پخته خواهد شد .

پس از پخت کامل باید در ظرف نصف لیوان آب موجود باشد .

در اواخر طبخ ، مقداری نمک و فلفل به زبان اضافه کرده و در صورت تمایل می توانیم ادویه هایی چون زردچوبه ، کاری و کمی دارچین را نیز اضافه می کنیم و به عنوان چاشنی یک قاشق غذا خوری رب گوجه فرنگی ، یک قاشق مربا خوری رب انار ترش و ۲ قاشق مربا خوری شکر نیز می افزائیم.

پس از پخت کامل ، زبان را از دیگ خارج کرده و در دیس می گذاریم همان طور که داغ است پوست آن را گرفته و گوشت زبان را برشهایی به قطر ۲ سانتی متر می دهیم ولی گوشت زبان را تا انتها نمی بریم که تا قطعه های زبان از هم جدا شود و فرم زبان از بین نرود .

در صورت تمایل سس قارچ را به روش زیر تهیه کرده و استفاده کنید می توانید آنرا بدون سس میل کنید که بازهم لذیذ است .

طرز تهیه سس :

قارچها را خرد کرده و باکمی روغن تفت می دهیم . پس از پختن قارچها ، سس گوجه فرنگی و آب زبان را به آن می افزائیم . پس از اینکه سس در اثر جوشیدن غلیظ شد ، آن را بر روی زبان برش داده که در دیس قرار دارد می ریزیم .

اطراف زبان را با برگهای جعفری ، پوره سیب زمینی و پوره عدس که با استفاده از قیف به صورت شکوفه در آورده ایم تزئین می کنیم واین غذا را با برنج زعفرانی سرو می کنیم .

نکات تغذیه ای :

گوشت در صورتی که کاملاً پخته شده باشد یکی از غنی ترین منابع پروتئین است .

هر ۱۰۰ گرم گوشت گاو حاوی ۳۰ گرم پروتئین ، ۲۰ گرم چربی ، ۸ میلی گرم کلسیم ، ۲ میلی گرم آهن و ۷ میلی گرم اسید فولیک است .

پس اگر این غذا را هر چند وقت یک بار برای خانواده تهیه کنید بسیار پرفایده خواهد بود .

هر زبان گوساله به وزن ۱ کیلو گرم پس از پخت با این مخلفات محتوی ۱۸۰۰ تا ۲۰۰۰ کیلوکالری است و یک پنجم آن حاوی ۴۰۰ کیلو کالری که با ۱۵ تا ۲۰ قاشق برنج جمعاً ۶۰۰ کیلو کالری انرژی دارد .

http://kadbaanoo.blogfa.com/post-۳۵۵.aspx