یکشنبه, ۳۰ دی, ۱۴۰۳ / 19 January, 2025
مجله ویستا

رژیم لاغری میوه خواری؛ خوب یا بد؟


رژیم غذایی میوه‌ خواری بر اساس غذا‌های گیاهی و مخصوصا میوه به منظور کاهش وزن تنظیم می‌شود. در رژیم لاغری میوه خواری از غذا‌هایی مانند کاهو و دیگر گیاهان سبز، خیار، کدو، آجیل و دانه‌ها و ... استفاده می‌شود. ممکن است شما به کمک این رژیم بتوانید وزن خود را کم کنید اما باید بدانید این نوع رژیم از نظر ارزش غذایی برای انسان کافی نیست. بنابراین شما در صورت دنبال کردن این رژیم لاغری برای مدت طولانی در خطر ابتلا به بیماری‌های گوناگون خواهید بود.

چرا رژیم لاغری میوه‌ خواری برای انسان کافی نیست؟

استخوان‌های ضعیف

خواص ویتامین D برای بدن بر کسی پوشیده نیست و متأسفانه افراد در رژیم غذایی میوه خواری با کمبود ویتامین D و کلسیم مواجه خواهند بود که برای داشتن استخوان‌های مستحکم و جلوگیری از پوکی استخوان از اهمیت بالایی برخوردار است. یک رژیم غذایی نامناسب می‌تواند منابع اصلی کلسیم مانند شیر، ماست، پنیر و غلات غنی شده را از شما دور کند. پوست، ویتامین D بدن شما را در زمانی که زیر آفتاب هستید جذب می‌کند اما اگر شما به هر دلیلی نتوانید از فضای بسته خارج شوید و یا به دلیل آفتاب شدید مجبور باشید از کرم‌های ضد آفتاب استفاده کنید، ویتامین D بدن شما باید از منابع دیگری مانند منابع غذایی تأمین شود و در غیر صورت دچار چهره‌ای تیره و چروکیده خواهید شد. ماهی و شیرهای غنی شده از جمله منابع غذایی معمول به شمار می‌آیند که در رژیم لاغری میوه‌ خواری به آن توجهی نشده است.


رژیم لاغری میوه خواری؛ خوب یا بد؟ | وب


کمبود ویتامین B۱۲

اگر شما بخواهید از یک رژیم میوه‌ خواری پیروی کنید نمی‌توانید از مکمل‌های غذایی صحیح و یا غذا‌های غنی شده استفاده کنید و در نتیجه دچار کمبود ویتامین B۱۲ خواهید شد. فراموش نکنید منبع طبیعی ویتامین B۱۲ غذا‌های حیوانی هستند که از جمله آن‌ها می‌توان به لبنیات، انواع گوشت، تخم مرغ و ... اشاره کرد. کمبود ویتامین B۱۲ موجب کم‌خونی مگالوبلاستیک، ایجاد گلبول‌های قرمز خونی نارس و مشکلات عصبی مانند خواب رفتگی پا می‌شود.

 

رژیم لاغری میوه خواری؛ خوب یا بد؟ | وب

کم‌خونی فقر آهن

رژیم غذایی می‌تواند باعث ایجاد کم خونی فقر آهن شود که نتیجه آن ضعف و افزایش احتمال ایجاد عفونت در بدن است. اسفناج و دیگر گیاهان سبز می‌توانند آهن را برای بدن تأمین کنند اما آهنی که از گیاهان به بدن می‌رسد از نوع بدون هم (Non-Heme Iron) است که به سختی جذب می‌شود. آهن‌های هم دار (Heme Iron) موجود در گوشت و دیگر غذاهای حیوانی بسیار راحت‌تر می‌توانند جذب بدن شما شوند. زنان باردار و خانم‌های بالغ نسبت به دیگران بیشتر در معرض کمبود آهن قرار دارند.


بیشتر بخوانید: معرفی قرص آهن برای درمان کم خونی



رژیم لاغری میوه خواری؛ خوب یا بد؟ | وب

کمبود پروتئین

اگر شما فقط میوه بخورید یکی از مهم‌ترین عناصر غذایی بدن یعنی پروتئین را از دست می‌دهید. بدن شما نیاز به پروتئین برای ساخت و اصلاح ماهیچه‌ها، بافت‌ها و هموگلوبین (ماده‌ای که اکسیژن را به اندام‌های بدن شما می‌رساند) دارد. فقط برخی از میوه‌جات آن هم به مقدار کم پروتئین دارند و بهترین منبع پروتئین را می‌توان گوشت، تخم مرغ، محصولات لبنی و ... دانست. هر فرد بالغ روزانه حدود ۶۰ گرم پروتئین نیاز دارد و از این رو اگر فقط بخواهید میوه بخورید ممکن است با کمبود پروتئین مواجه شوید.

 

رژیم لاغری میوه خواری؛ خوب یا بد؟ | وب

مشکلات روانشناختی

تکیه به رژیم لاغری میوه‌ خواری می‌تواند زندگی اجتماعی شما را تحت تأثیر قرار دهد چرا که شما از خوردن غذاهای معمول با دوستان و خانواده‌تان سر باز می‌زنید. این موضوع می‌تواند در شما عقده روحی ایجاد کند و ولع شما را نسبت به غذا زیاد نماید. اگر احساس می‌کنید باید وزن خودتان را کم کنید با یک متخصص تغذیه که بتواند به شما یک رژیم غذایی سالم را پیشنهاد کند، صحبت نمایید.


رژیم لاغری میوه خواری؛ خوب یا بد؟ | وب


آیا می‌توان با رژیم غذایی میوه‌ خواری زندگی کرد؟

بدون شک میوه‌جات جزء بسیار مهمی از برنامه غذایی روزانه افراد به شمار می‌آید. این موضوع زمانی اهمیت پیدا می‌کند که شما به جای خوردن تنقلات، بتوانید میوه تازه میل کنید. با این وجود، این که بخواهید در روز فقط از میوه تغذیه نمایید قطعا خوب نیست. رژیم لاغری میوه‌ خواری می‌تواند مزایای بسیاری برای شما داشته باشد اما هرگونه رژیمی که مبنای آن یک گروه غذایی خاص باشد باعث ایجاد مشکل و کمبود در تأمین مواد اولیه مهم غذایی در بدن می‌شود. همیشه پیش از آن که بخواهید از یک رژیم غذایی پیروی کنید با یک پزشک صحبت نمایید.

میوه‌ها مجموعه‌ای از مواد غذایی را در خود دارند که برای حفظ سلامت بدن شما بسیار مهم و حیاتی هستند که از جمله آنها می‌توان به پتاسیم، اسید فولیک (ویتامین B۹ویتامین C، ویتامین A و نیز مقدار کمی از پتاسیم اشاره کرد. همچنین پوست و گوشت میوه‌جات منابع ارزشمندی از فیبر هستند. ترکیباتی مانند پلی فنل و کاروتنوئیدها که از خواص آنتی اکسیدانی بهره می‌برند و می‌توانند بدن شما را در برابر سرطان محافظت کنند نیز در میوه‌جات یافت می‌شوند. همچنین غذاهای گیاهی می‌توانند احتمال ابتلا به عارضه‌های قلبی، سرطان و یا سکته مغزی را کاهش دهند.

اما با همه این اوصاف همانگونه که گفته شد تمرکز بر روی یک گروه غذایی خاص می‌تواند مواد لازم برای بدن که در گروه‌های دیگر غذایی موجود است را از شما دور کند و شما از مزایای این مواد محروم شوید.


رژیم لاغری میوه خواری؛ خوب یا بد؟ | وب

نتیجه گیری

رژیم لاغری میوه خواری حتی اگر با موادی مانند فندق همراه باشد باز هم می‌تواند مسبب کمبود کلسیم، پروتئین، آهن، روی، ویتامین D، ویتامین B۱۲ و اسید‌های چرب مهم و ضروری شود. این نوع رژیم غذایی همچنین می‌تواند ضعف استخوان‌ها و نیز ضعف در عملکرد سیستم عصبی بدن را در بلند مدت ایجاد نماید. رژیمی که انتخاب می‌کنید باید غنی از ویتامین، مواد معدنی و دیگر مواد غذایی باشد که بدن شما برای انجام اعمال حیاتی اش به آن نیاز دارد.
بیشتر بخوانید: نکات طلایی برای کاهش وزن بدون رژیم و گرسنگی!

آیا شما تجربه ای در زمینه رژیم گیاهخواری و یا میوه‌خواری دارید؟ آن را با مخاطبان وب درمیان بگذارید!


برگرفته از:‌ livestrong

گروه سلامت وب