یکشنبه, ۲۳ دی, ۱۴۰۳ / 12 January, 2025
مجله ویستا

سه عامل موثر در تقویت وجدان کاری


سه عامل موثر در تقویت وجدان کاری

وجدان کاری عبارت است از : مجموعه عواملی که فرد سازمانی ، نظام ارزشی بوجود می آورد . اما چه عواملی در سازمان بر وجدان کاری موثرند و شرایط مساعد یا نامساعدی را برای آن فراهم می کنند …

وجدان کاری عبارت است از : مجموعه عواملی که فرد سازمانی ، نظام ارزشی بوجود می آورد . اما چه عواملی در سازمان بر وجدان کاری موثرند و شرایط مساعد یا نامساعدی را برای آن فراهم می کنند ؟

اولین و مهمترین عامل در وجدان کاری ، عدم توجه به ویژگی های انسانی فرد در سازمانهاست .

در واقع آنچه موجب موفقیت هدفهای یک سازمان می گردد ، آن است که مدیر یا سازمان بتواند هدفهای سازمان را در قالب گروهها اجراء کند . با ارضای نیاز اجتماعی ، احساس نیاز به احترام در فرد رشد می کند (احترام به نفس و احترام از طرف دیگران )

دومین عامل سازمانی موثر در وجدان کار را می توان شغل و ویژگیهای آن نام برد . قراردادن کارکنان در شغل مناسب و مورد علاقه ایشان ، آنان را به بهتر کار کردن و ارائه نتایج مطلوبتر تشویق می کند .

یک شغل برای آنکه بتواند موجبات رضایت شغلی و در نتیجه وجدان کار قوی را ایجاد کند ، باید دارای خصوصیات زیر باشد :

جذابیت : شغل باید جذاب و مورد علاقه باشد که در نتیجه ، رضایت شغلی و بازدهی کاری بالاتر رافراهم آورد .

معنی داری : شغل باید در صورتی که براساس یک نظام ارزشیابی مورد قبول سنجیده شود ، در خور و با اهمیت جلوه کند .

مسئولیت تجربی : فعالیتها باید به نحوی طراحی شوند که شخص پاسخگوی پیامدهای کار خود بوده ، مسئولیت فعالیتهای انجام شده را به عهده داشته باشد .

و سرانجام سومین عامل سازمانی موثر در وجدان کار ، عملکرد موثر مدیریت در ارزیابی کارکنان به روشهای معین و مشخص ، تشویق و تنبیه مناسب آنان و برنامه ریزی آموزشی برای کارکنان است . آموزش موجب می شود فرد بهتر کار خود را بشناسد و از انجام آن لذت ببرد . این امر اسباب رضایت شغلی و تقویت وجدان کار را فراهم می سازد .