چهارشنبه, ۳ بهمن, ۱۴۰۳ / 22 January, 2025
نکته هایی برای استفاده بهینه از خودرو فرهنگ ترافیک
فصل بارش باران و برف که فرا می رسد، توجه به سلامت و ایمنی خودرو بیشتر می شود. اگر در حین بارندگی یا ریزش برف، خودرو دچار نقص فنی شود، تعمیر آن کاری دشوار خواهد بود و رساندن آن به تعمیرگاه یا آوردن تعمیرکار برای خودرو در محل ایجاد نقص فنی، دشوارتر.
همچنین رعایت اصول ایمنی و سلامت خودرو به دوری از وقوع حوادث و کاهش خسارات جانی و مالی کمک می کند. در این میان دانستن نکاتی برای استفاده بهینه از خودرو، نگهداری بهتر وسیله نقلیه و رفت و آمدی کم دردسری را برای ما رقم می زند. رعایت نکات مطروحه در ذیل برای استفاده بهینه از خودرو لازم است:
۱) تنها در موارد ضروری از خودروی شخصی استفاده کنید.
۲) از سفرهای درون شهری غیرضروری بپرهیزید و سعی کنید در صورت امکان کارهایتان را از طریق تلفن یا پست انجام دهید.
۳) مسیرهای کوتاه را پیاده طی کرده و یا از دوچرخه استفاده کنید.
۴) در سفرهای درون شهری که نیازی به استفاده از خودروی شخصی نیست، وسایل حمل و نقل عمومی جایگزین خوبی است.
۵) در صورت توقف طولانی (بیش از دو دقیقه) پشت چراغ قرمز و راه بندان، موتور خودرو را خاموش کنید.
۶) در جا کار کردن موتور خودرو و گاز دادن بی مورد به جز افزایش مصرف سوخت و آلودگی محیط زیست و فرسودگی قطعات موتور نتیجه دیگری ندارد.
۷) برای گرم شدن موتور وسیله نقلیه نیازی به در جا کار کردن آن نیست و بهتر است پس از روشن کردن موتور به آرامی حرکت کنید.
۸) سرعت زیاد و ترمزهای ناگهانی میزان مصرف سوخت را تا ۵۰درصد افزایش می دهد و این به معنی هدر رفتن سوخت و افزایش آلودگی هوا است.
۹) برای رسیدن به مقصد، مسیرهای کوتاه و کم ترافیک را انتخاب کرده و در هنگام رانندگی با سرعت مطمئن و یکنواخت حرکت کنید.
۱۰) از شتاب زیاد در شروع حرکت خودداری کنید زیرا در آغاز حرکت مصرف بنزین نسبت به دیگر مواقع بیشتر است.
۱۱) حتی الامکان در هنگام حرکت به جای پایین کشیدن شیشه ها از دریچه تهویه خودرو استفاده کنید.
۱۲) موتور خودروی خود را همواره تنظیم کنید این آسان ترین راه برای به حداقل رساندن مصرف سوخت موتور است. خودرویی که موتور آن خوب تنظیم شده باشد ۹درصد کمتر بنزین مصرف خواهد کرد و این به معنای انتشار کمتر مواد آلاینده به میزان ۹درصد است.
۱۳) با رعایت مقررات راهنمائی و رانندگی از ایجاد راه بندان و تصادفات احتمالی پیشگیری کنید.
۱۴) خودروی خود را بدون دلیل روشن نگذارید، چرا که روشن کردن مجدد موتور از روشن نگه داشتن آن حتی برای مدت کوتاه بنزین کمتری مصرف می کند.
۱۵) از حمل وسایل سنگین غیرضروری با اتومبیل خودداری کنید. به عبارت دیگر به ازای هر ۴۵ کیلوگرم بار اضافی در خودرو معادل ۱درصد مصرف سوخت بیشتر می شود.
۱۶) در هنگام رفت و برگشت به محل کار خود از خودروها به طور اشتراکی استفاده کنید. اگر هر ماشین فقط یک مسافر بیشتر حمل کند مقدار زیادی بنزین در روز صرفه جویی و از آلوده شدن هوا توسط گاز CO۲ وسائل آلاینده ها جلوگیری خواهد شد.
۱۷) دقت کنید هرگونه کمبود و نقص یا استفاده از قطعات غیراستاندارد در اجزای موتور، منجر به افزایش مصرف سوخت می شود.
۱۸) از ساسات فقط در هوای سرد استفاده کنید و پس از روشن شدن موتور آن را به حالت اولیه برگردانید.
۱۹) در تمام طول سال از ترموستات استفاده کنید. نبودن ترموستات مانع از رسیدن بدنه موتور به درجه حرارت لازم می شود و این مسئله سوخت ناقص و افزایش مصرف بنزین را به دنبال دارد.
۲۰) فیلترهای هوا و روغن را قبل از فرسوده شدن تعویض کرده و حتما از فیلترهای استاندارد استفاده کنید. همچنین فیلتر هوا را به منظور سهولت تنفس موتور سوراخ نکنید.
۲۱) از لاستیک های استاندارد با توجه به نوع وسیله نقلیه خود استفاده کرده و میزان باد آنها را جهت جلوگیری از افزایش مصرف سوخت و سائیدگی همواره تنظیم کنید.
طرز نگهداری باطری خودرو
آب باطری را همیشه باید از دو جهت کمیت و کیفیت تحت کنترل قرار داد. کمیت آب باطری یا مقدار آن در داخل باطری برای طول عمر و کارکرد باطری دارای اهمیت است، پس باید دقت کرد که سطح آب باطری هیچگاه از قسمت بالای صفحات کمتر نباشد. چون صفحات داخل باطری در محلول شیمیایی غوطه رو هستند لذا به محض اینکه در معرض هوای آزاد قرار گرفتند با اکسیژن موجود در هوا ترکیب شده و به تدریج فاسد خواهند شد. لازم است که با مشاهده و کنترل سطح آب باطری به صورت هر چند روز یک بار، نسبت به اضافه کردن آب مقطر در صورت لزوم اقدام شود. کیفیت آب داخل باطری از کمیت آن مهم تر بوده و باید به طور متناوب نسبت به غلظت محلول باطری را کنترل کرده که البته چون این کار به دستگاه اسیدسنج احتیاج دارد. لذا لازم است که هر چند وقت یکبار با مراجعه به باطری سازها غلظت آب و اسید داخل باطری کنترل شود.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست