جمعه, ۲۸ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 17 May, 2024
مجله ویستا

سن رويش دندان در نوزادان


ایسنا: رويش دندان در نوزادان با مشكلات عديده‌اي براي مادران همراه است، به‌طوريكه ممكن است بسياري از بي‌قراري‌ها و گريه‌هاي نوزاد كه ارتباطي با دندان درآوردن ندارد به اشتباه از عوارض رويش دندان‌ها تصور شود. به دليل كاهش اين‌گونه مشكلات، درادامه گفتگویی با دكتر اسجهي، فوق تحصص نوزادان انجام شده است كه در ذيل مي‌خوانيد:

سن رويش دندان در نوزادان چه موقع است؟
سن معمولي رويش دندان‌ها شش ماهگي است ولي برخي از نوزادان از دو يا سه ماهگي دندان درمي‌آورند و برخي نيز تا يك سالگي دندان نخواهند داشت.

سن رويش دندان در نوزادان


راه حل مشكلات كودك در حين دندان درآوردن چيست؟
بيشتر مشكلاتي كه در حين دندان درآوردن براي نوزاد به وجود مي‌آيد بي‌قراري است كه در موارد شديد مي‌توان با نظر پزشك از قطره استامينوفن استفاده كرد. از ديگر مشكلاتي كه خانواده‌ها از آن گله‌ مندهستند گذاردن دست نوزاد در دهانش است كه لازم است بدانند اين مسئله هيچ مشكلي را براي نوزاد به وجود نخواهد آورد.
آيا بي قراري شيرخواران از ماه‌هاي اول تولد مي‌تواند به رويش‌دندان‌ها ارتباط داشته باشد؟
بي‌قراري در ماه‌هاي اول و به خصوص سه ماه اول بيشتر به دليل دل‌درد است و نمي‌توان آن را به دندان درآوردن نوزاد ارتباط داد اما از سه ماهگي به بعد اين بي‌قراري مي‌تواند ناشي از رويش دندان‌هاي نوزاد باشد ، همچنين دندان‌هاي كودك بايد تا سن يك‌سالگي درآمده باشد و در غير اين صورت لازم است علل آن بررسي گردد.
آيا بي‌خوابي شبانه شيرخواران ارتباطي با رويش دندان‌هاي آنان دارد؟
به‌طوركلي بي‌خوابي شبانه همراه با بي‌قراري بعد از سه ماهگي ممكن است مربوط به رويش دندان‌ها باشد اما بايد اين مطلب را نيز مد نظر داشت كه تنها دليل بي‌قراري در اين سن دندان درآوردن نيست و ممكن است نشانه بيماري‌هاي خطرناكي از جمله مننژيت، عفونت خوني و انسداد روده باشد و لذا نوزاد بي‌قرار بايد تحت نظر پزشك متخصص قرار گيرد.
آيا رويش دندان‌ها موجب ضعيف شدن كودك يا افزايش بيماري‌هاي عفوني و ديگر بيماري‌ها در كودك مي‌شود؟
خير. دندان درآوردن يك پروسه طبيعي است و فقط ممكن است بي‌قرار كودك باعث كم اشتهايي وي شود.
آيا به دنبال دندان درآوردن، گوش درد هم بروز مي كند؟
در اين مورد بين متخصصان اختلاف نظر وجود دارد برخي‌ها اما به طوركلي مي‌توان شل شدن اجابت مزاج، بي‌قراري، كشيدن گوش، ماليدن چشم و بيني را از علائم دندان درآوردن ذكر كرد.
توصيه‌هاي ديگر شما در اين خصوص چيست؟
توجه مهم اينكه استفاده از دندان‌گير در دوران دندان درآوردن كاملاً خطاست چرا كه ذهن شيرخوار از سينه مادر به اين وسيله منحرف شده و ميل به شير خوردن در وي كاهش مي‌يابد.