یکشنبه, ۱۷ تیر, ۱۴۰۳ / 7 July, 2024
مجله ویستا

خودتان را بیمه کنید


خودتان را بیمه کنید

۵ چای خوشمزه برای فصل سرما

زمستان و چای، دواتفاق به‌هم گره خورده‌اند. برف که می‌آید، لذت نوشیدن یک لیوان چای و نشستن به تماشای برف از پشت پنجره، یکی از مهم‌ترین تفریح‌ها و دل‌خوشی‌های فصل سرد است...

چای معجزه‌ است و در زمستان نشانه این معجزه بیشتر آشکار می‌شود. چای سیاه، مهم‌ترین و محبوب‌ترین نوع چای است، اما معجزات این دم‌کرده خوشمزه، در انواع و اقسام مختلف و تاثیرهای شفابخش، دقیقا همان چیزی است که در این صفحات می‌خوانید و با طرز تهیه آن آشنا می‌شوید.

● چای سنبل‌الطیب و گل گاوزبان

قدیمی‌ترین و معروف‌ترین چای ایرانی که معمولا در خانه مادربزرگ‌ها زیاد دم می‌شود و هر فنجانش با این توضیح تعارف می‌شود که دوای هر درد است. این چای آنقدر معروف است که همه می‌دانند، مواقع بی‌خوابی و عصبیت، بیشتر از یک مسکن عمل می‌کند، اما در گنجینه عطاری‌ها و گیاهان دارویی، درباره خواص دیگر این چای نوشته شده: رفع خشونت نای و سینه، تنگی‌نفس و گلودرد، مقوی برای معده و کبد، ضد سردردهای عصبی، کلیه، قولنج، اسپاسم، تشنج، مناسب برای بیماران مبتلا به صرع، سنگ صفرا و کلیه. تنها چیزی که باید برای نوشیدن این چای درنظر گرفت و به آن دقت کرد هم این است؛ مصرف طولانی مدت و مداوم سنبل‌الطیب باعث کاهش حافظه می‌شود.

طرز تهیه: دو قاشق غذاخوری یا یک مشت گل گاوزبان را با یک قاشق غذاخوری یا یک مشت کوچک سنبل‌الطیب مخلوط می‌کنید و در دو لیوان آب‌جوش بریزید. درپوشی روی این ترکیب بگذارید و آنقدر صبر کنید تا رنگ قرمز آلبالویی در لیوان دیده شود. برای نوشیدن، کمی نبات همراهی‌تان می‌کند.

● چای دارچین

خیلی‌ها، چوب دارچین را در قوری چای سیاه می‌ریزند و فکر می‌کنند که چای دارچین می‌نوشند اما این چای دارچین نیست. چای دارچین اصیل که مفرح، محرک اعصاب، تقویت‌کننده معده، قلب و عروق است و باعث کاهش کمردرد و درد مفاصل می‌شود، طرز تهیه دیگری دارد. اگر براساس طرز تهیه اصلی آن رفتار کنید، علاوه بر خاصیت‌های گفته‌شده، این چای برای بیمارانی که گرفتگی عروق دارند و زیاد سرفه‌ می‌کنند یا برای رفع بوی بد دهان مفید است. البته این چای را زنان باردار نباید بنوشند.

طرز تهیه: دو عدد چوب دارچین را در دو لیوان آب سرد بیندازید و قوری را روی شعله کم، اما مستقیم گاز بگذارید. بعد از اینکه آب قوری جوش آمد، آن را برای ۳-۲ ساعت روی شعله غیرمستقیم بگذارید تا آلبالویی رنگ و آماده نوشیدن شود.

● چای بابونه

وقتی این گل خوشبو و زیبا خشک و چایش آماده شود، بهترین دارو برای افرادی است که دچار بیماری‌های معده و روده شده‌اند یا بی‌اشتهایی دارند. بیمارانی هم که دچار سردرد و تب و لرز هستند، با این چای آرام می‌شوند. فقط افرادی که حساسیت و آلرژی دارند، برای نوشیدن آن باید کمی مراقب باشند.

طرز تهیه: یک قاشق چای‌خوری بابونه را در یک لیوان آب جوش بریزید و روی شعله غیرمستقیم بگذارید. چای بعد از ۱۰ دقیقه، آماده است.

● چای آویشن

درست است که پودر آویشن یکی از خوشمزه‌ترین ادویه‌های جهان است و غذاهایی که با عطر آویشن سرو می‌شوند، طعم بهتری دارند اما برگ‌های خشک‌شده این گیاه هم برای یک چای خوشمزه، بسیار مناسب است. چای آویشن خاصیت تقویت اعصاب بینایی، معده و کلیه را دارد و برای سرماخوردگی، سرفه و آسم بسیار مفید است. این چای حکم یک آنتی‌بیوتیک طبیعی قوی را دارد.

طرز تهیه: شبیه دم کردن یک چای سیاه ساده.

● چای به‌لیمو

این چای یکی از محبوب‌ترین چای‌ها در منوی کافه‌های امروزی است. کافه‌دارها خیلی خوب می‌دانند که مشتری‌های خسته از کار و زندگی روزمره، گاهی در منو، دنبال یک مسکن و آرام‌بخش خوشمزه می‌گردند و همیشه این چای، پیشنهاد اول آنهاست. چای به‌لیمو علاوه بر آرام‌بخشی و تقویت اعصاب، خواب‌آور است و برای رفع سردرد، میگرن و سرگیجه هم توصیه می‌شود.

طرز تهیه: یک قاشق‌غذاخوری به‌لیمو را در دو لیوان آب‌جوش بریزید و روی شعله غیرمستقیم بگذارید تا دم بکشد.

براساس آخرین تحقیقات، این خوراکی‌ها برای بیماری‌ها مفید و شفابخش هستند. پزشکان تاثیرات آن‌ها را بررسی کرده‌اند و به کسانی که گرفتار بیماری‌های مختلف هستند، توصیه می‌کنند این خوراکی‌ها را در برنامه غذایی خود بگنجانند.

● آب گوجه‌فرنگی

گرفتگی عضلات

آفت و زخم‌زبان

● عسل

دردمفصل

آب / کمردرد

● انگور

درد و گرفتگی عضلات

روغن نعنا/ گیلاس

سردرد/ گوش درد

● سیر

ناراحتی معده

ماهی/ دردپا

نمک / ناراحتی گوارشی- آناناس

پویان شیرزادی