چهارشنبه, ۲۴ بهمن, ۱۴۰۳ / 12 February, 2025
آرامش و محبت در سایه همسری
![آرامش و محبت در سایه همسری](/web/imgs/16/36/ylbh11.jpeg)
«و من آیاته أن خلق لکم من انفسکم ازواجا لتسکنوا الیها و جعل بینکم مودّهًٔ و رحمهًٔ إنّ فی ذلک لآیاتٍ لقوم یتفکّرون (سوره روم، آیه ۲۱)؛ و از جمله نشانه های (توانایی و یگانگی) او این است که برای شما از جنس خودتان همسرانی آفرید تا در کنار آنها آرامش یابید و همو در میان شما دوستی و مهربانی قرار داد. بی تردید در این (تدبیر حکیمانه) نشانه هایی [روشن] برای مردمی است که میاندیشند.»
پیامها و درسهای آیه فوق
۱) خداوند متعال با قدرت خویش و در آفرینشی حکیمانه، برای آدمیان همسرانی از جنس خودشان آفرید تا بدانها انس و آرامش بگیرند. اگر همسر آدمی در آفرینش همسان او نباشد، نمیتواند با او انس بگیرد و از معاشرت با وی لذت ببرد و آرامش یابد، پس «مرد و زن» در جنسیت و انسانیت با هم شریک و همسانند.
۲)دست حکمت الهی برای انسان همسر آفرید تا مایه آرامش و اطمینان او را فراهم کرده باشد. بر همین اساس و در هماهنگی کامل بین تکوین و تشریع حکیمانه، زناشویی، سنّتی جاودانه به شمار میرود که رویگردانی از آن دوری از نبی مکرّم صلی الله علیه و آله را در پی دارد.
۳) آرامشِ حاصل از، در کنار همسر بودن، مطلق و نامحدود و آرامش جسمی، روحی، فردی و اجتماعی است و انسان با همسرگزینی و ازدواج به پیشگیری یا درمان بسیاری از کاستیها و بیماریهای خود می پردازد.
۴) هر یک از زن و مرد به تنهایی ناقص میباشند و به همین خاطر به دنبال جزء مکمّل خود میگردند و تا ازدواج نکردهاند یک بیقراری و ناآرامی بر آنان حاکم است چون هر ناقصی مشتاق کمال خویش است و هر نیازمندی مایل به کسی است که نیاز او را برطرف کند.
۵) وقتی تمایل به همسر در وجود انسانها به ودیعت نهاده شد؛ پس عشقهای پاک ستودنی است و باید برای تحقق آن کوشید تا انسان با حرکت در مسیر فطرت به کمال برسد.
۶) پدیدار شدن عواطف عمیقِ پس از ازدواج و دلدادگی همسران و همزیستی مسالمت آمیز و حتی عاشقانه آنها از نشانه های تدبیر حکیمانه خداوند میباشد.
۷) بر خلاف تصور عرفی و باور سطحی و ناصحیحی که ازدواج و تشکیل خانواده را باری بر دوش همسران میداند، ازدواج و نیل به مقام «همسری» از نگاه قرآن کریم در راستای منافع آنان میباشد و همسران بار خاطر یکدیگرند نه این که یار شاطر هم باشند.
۸) بقای پیوند میان همسران به یک کشش قلبی و جاذبه روحی نیاز دارد و به همین جهت پروردگار مهربان پس از آن که آن دو در کنار هم به آرامش رسیدند، با دست لطف و عنایت خویش نعمت «مودّت» و «رحمت» را به آنان بخشیده است تا با عشقی صادق و علاقه ای کامل در کنار هم آرامشی غریزی داشته باشند.
۹) مهرورزی دوستانه و بلکه عاشقانه ای که بین همسران پدید می آید، نه تنها نشانه قدرت خداوند است، که عنایت و لطفی است که در حق انسان روا داشته است. پس همسر شدن چنان باید انسانی باشد که عنایت الهی، ظرف قابل خود را بیابد و نیز باید برای ماندگاری آن به هوش بود تا از طریق انسانیت فاصله نگیرد.
۱۰) دوام گرایش مرد و زن به یکدیگر و آرمیدن در سایه انس هم به مودت و رحمتی است که خداوند بینشان برقرار میکند و البته این دوستی و مهربانی غیر از آن گرایش غریزی بین مذکر و مؤنث است که در میان حیوانات هم موجود است ولی در قرآن نشانه آفریدگار حکیم معرفی نگردیده است بلکه این عشق برین، آیه قدرت و یکتایی آفریدگار نامیده شده است.
۱۱) آرامش آفرینی ازدواج و نیز پیدایش مودت و رحمت بین آنان برای خردمندان و متفکران از نشانه های ربوبیت و تقدیر خدای حکیم، است.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست