شنبه, ۲۵ اسفند, ۱۴۰۳ / 15 March, 2025
مجله ویستا

حساسیت به ویتامین ث


حساسیت به ویتامین ث

واکنش بدن پس از مصرف مواد غذایی حاوی ویتامین «ث» یا اسید اسکوربیک از جمله انواع آلرژی است که شیوع آن در کودکان و سالمندان بیشتر است.
سیستم ایمنی بدن افراد مبتلا به این نوع از آلرژی، …

واکنش بدن پس از مصرف مواد غذایی حاوی ویتامین «ث» یا اسید اسکوربیک از جمله انواع آلرژی است که شیوع آن در کودکان و سالمندان بیشتر است.

سیستم ایمنی بدن افراد مبتلا به این نوع از آلرژی، قادر به تجزیه این ویتامین نبوده و مصرف آن منجر به ایجاد علائمی مانند حالت تهوع، استفراغ، سرگیجه و اختلال در عملکرد معده و سایر سیستم‌های گوارشی می‌شود.

مصرف بیش از حد مواد غذایی حاوی آهن و جذب آن در تشدید علائم این نوع آلرژی نقش دارد. احتمال ابتلا به سنگ کلیه که نتیجه جذب آهن است در این افراد بیشتر از سایرین وجود دارد. مصرف قرص‌های ویتامین «ث» در بیماران مبتلا به این نوع از حساسیت ممکن است منجر به سرگیجه شدید و غش شود.

شناسایی عامل آلرژی‌زا در کودکانی که سابقه ابتلا به انواع بیماری‌های حساسیت بویژه آلرژی به مواد غذایی در بستگان درجه یک آنان وجود دارد، ضروری است. توجه نکردن به علائم ناشی از مصرف مواد غذایی حاوی

ویتامین «ث» در این بیماران می‌تواند در طولانی مدت منجر به بروز بیماری‌ها از قبیل سنگ کلیه اختلال در عملکرد معده و روده و تشدید علائم شود.

تغییر عملکرد سیستم ایمنی بدن با تجویز برخی داروها یا رژیم غذایی می‌تواند در کاهش یا رفع علائم این نوع از آلرژی مؤثر باشد.

دنیا پرتو