شنبه, ۲۵ اسفند, ۱۴۰۳ / 15 March, 2025
حساسیت به ویتامین ث

واکنش بدن پس از مصرف مواد غذایی حاوی ویتامین «ث» یا اسید اسکوربیک از جمله انواع آلرژی است که شیوع آن در کودکان و سالمندان بیشتر است.
سیستم ایمنی بدن افراد مبتلا به این نوع از آلرژی، قادر به تجزیه این ویتامین نبوده و مصرف آن منجر به ایجاد علائمی مانند حالت تهوع، استفراغ، سرگیجه و اختلال در عملکرد معده و سایر سیستمهای گوارشی میشود.
مصرف بیش از حد مواد غذایی حاوی آهن و جذب آن در تشدید علائم این نوع آلرژی نقش دارد. احتمال ابتلا به سنگ کلیه که نتیجه جذب آهن است در این افراد بیشتر از سایرین وجود دارد. مصرف قرصهای ویتامین «ث» در بیماران مبتلا به این نوع از حساسیت ممکن است منجر به سرگیجه شدید و غش شود.
شناسایی عامل آلرژیزا در کودکانی که سابقه ابتلا به انواع بیماریهای حساسیت بویژه آلرژی به مواد غذایی در بستگان درجه یک آنان وجود دارد، ضروری است. توجه نکردن به علائم ناشی از مصرف مواد غذایی حاوی
ویتامین «ث» در این بیماران میتواند در طولانی مدت منجر به بروز بیماریها از قبیل سنگ کلیه اختلال در عملکرد معده و روده و تشدید علائم شود.
تغییر عملکرد سیستم ایمنی بدن با تجویز برخی داروها یا رژیم غذایی میتواند در کاهش یا رفع علائم این نوع از آلرژی مؤثر باشد.
دنیا پرتو
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست