سه شنبه, ۷ اسفند, ۱۴۰۳ / 25 February, 2025
مجله ویستا

مهندسی پیام در سریال «به کجا چنین شتابان»


مهندسی پیام در سریال «به کجا چنین شتابان»

سریال «به کجا چنین شتابان» که چندی پیش، پخش آن از شبکه تهران و شبکه ۲ سیما به پایان رسید، با واکنش‌های مختلفی از سوی مخاطبان و کارشناسان مختلف روبه‌رو شده است.
این سریال تلویزیونی …

سریال «به کجا چنین شتابان» که چندی پیش، پخش آن از شبکه تهران و شبکه ۲ سیما به پایان رسید، با واکنش‌های مختلفی از سوی مخاطبان و کارشناسان مختلف روبه‌رو شده است.

این سریال تلویزیونی تلاش کرد با پرداختن به روابط خانوادگی و اثرات نهاد تربیتی خانواده برشخصیت فردی و اجتماعی، مسائل اخلاقی، اجتماعی و سیاسی متعددی را مورد اشاره قرار دهد. «به کجا چنین شتابان»‌ با محور قرار دادن مفاسد اقتصادی، به تاثیرات منفی زیاده‌طلبی و عواقب مال حرام در ابعاد مختلف زندگی انسان پرداخته و در عین حال، به مسائل متعدد سیاسی و اجتماعی و شرایط جامعه فعلی نیز اشاره کرده است.

مهم‌ترین «محورهای پیام» این سریال که مورد توجه قرار گرفته ‌است، عبارتند از: انعکاس آسیب‌های اجتماعی و هشدار به جوانان، اشاره به مافیای اقتصادی، به تصویر کشیدن شعائر اسلامی، تاکید بر ازدواج‌های مبتنی برشناخت و معرفت، اشاره به عواقب زیاده‌خواهی، تاثیر رسانه‌های بیگانه بر ساختار خانواده‌، ضعف نظام بانکی کشور، قانون‌گرایی پلیس، گرامیداشت یاد و خاطره شهیدان، تاکید بر لزوم عبرت‌پذیری، تاثیر دعای خیر بزرگ‌تر‌ها، توجه به تحصیلات فرزندان، تاکید بر جایگاه تاثیرگذار معلم، توجه به قناعت و نکوهش زیاده‌طلبی، توجه به سنت‌های ملی و مذهبی، تلاش برای ایجاد اتحاد و دوستی، اهمیت نقش حلال بودن اموال، تاکید برذلت‌بار بودن زیاده‌خواهی، اشاره به برخی واقعیت‌های جامعه و فاصله طبقاتی، لزوم همدلی با نسل جوان، اشاره به‌تدریجی بودن انحراف و گمراهی، اثرات انس با قرآن، تفاوت معیارهای ازدواج، برخورد منطقی و پرهیز از کینه‌ورزی، اشاره به رشوه به عنوان دام انحراف، نقش راهنما در زندگی، تاکید بر بی‌ارزش بودن مادیات، احقاق حق مظلوم، هشدار درباره تاثیر رابطه میان دوستان و... این موارد، تنها بخشی از مهم‌ترین پیام‌هایی است که در سریال «به کجا چنین شتابان» دیده شد.

داستان سریال به کجا چنین شتابان، ‌در یک خانواده سنتی روی می‌دهد. با مرگ پدربزرگ حلقه فامیل گرد مادربزرگ شکل می‌گیرد که تلاش می‌کند فرزندانش را ضمن سفارش به رعایت دین و اخلاق، با صمیمیت و دوستی دور هم جمع کند.

اما پسر او هاتف اختلاف دیرینه‌ای با داماد خانواده، یعنی فریدون دارد و از فساد مالی او رنج می‌برد و به پسرجوانش یونس نسبت به نزدیک شدن به فریدون هشدار می‌دهد.

یونس که در آرزوی رسیدن به ثروت و زندگی پرتجمل است، جذب شرکت ساخت و ساز فریدون می‌شود و چون مهندس عمران است، فریدون او را در پروژه‌های مختلف شرکت می‌دهد و با دادن پول و امکانات باعث فریب یونس می‌شود.

این سریال تلویزیونی به تهیه‌کنندگی حسن شکوهی و کارگردانی ابوالقاسم طالبی و باحضور هنرمندانی چون آهو خردمند، رضا رویگری، بابک حمیدیان، علی عمرانی، نگین صدق‌گویا و... از آذر ۸۸ تا فروردین ۸۹ از تلویزیون پخش شد.