جمعه, ۲۸ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 17 May, 2024
مجله ویستا

الفبای سلامت قلب


الفبای سلامت قلب

ضربان زندگی ما دست قلب ماست و این حرف، معنای روشنی دارد. سلامت قلب، حرف اول الفبای سلامت جسم ماست و اگر بخواهیم سالم زندگی کنیم، حتما به یک قلب سالم نیازمندیم. اما سلامت قلب هم …

ضربان زندگی ما دست قلب ماست و این حرف، معنای روشنی دارد. سلامت قلب، حرف اول الفبای سلامت جسم ماست و اگر بخواهیم سالم زندگی کنیم، حتما به یک قلب سالم نیازمندیم. اما سلامت قلب هم برای خودش الفبایی دارد.اگر می‌خواهید با الفبای سلامت قلب آشنا شوید، نگاهی به پوستر این هفته «سلامت» بیندازید...

ورزش، ورزش، ورزش

ورزش، دیواره‌های قلب شما را قوی‌تر می‌کند و قلبی که قوی‌تر شده باشد، خون را بهتر و راحت‌‌تر به جریان می‌اندازد و در نتیجه، اکسیژن راحت‌تر به عضلات بدن‌تان می‌رسد و عضلات‌تان با قدرت بیشتری کار می‌کنند. زمانی که اکسیژن بیشتری دریافت کنید، بیشتر احساس شادی می‌کنید و انرژی بیشتری دارید.

تمرین‌های هوازی جزو ورزش‌‌هایی هستند که هوای بیشتری را به ریه‌های شما وارد کرده و بهترین تمرین برای تقویت قلب شما محسوب می‌شوند:

ـ پیاده‌روی تند، پرش در جا، شنا، دوچرخه‌سواری، طناب‌بازی، اسکی و قایقرانی در خدمت قلب شما هستند!

ـ سیگار کشیدن، قدغن!

ـ سیگار یک عامل خطرساز در ابتلا به انواع بیماری‌های قلبی است.

ـ سیگار کشیدن سبب باریک شدن سرخرگ‌ها (عروق خونی که خون روشن را از قلب به تمام بدن می‌رسانند) می‌شود.

ـ اگر سیگاری باشید، احتمال اینکه عروق قلبی شما دچار لخته شوند، افزایش می‌یابد.

ـ سیگار کشیدن به ریه‌ها آسیب می‌رساند و آسیب ریه‌ها نیز می‌تواند به سلامت قلب صدمه بزند.

ـ استرس باعث افزایش ترشح هورمون آدرنالین در بدن می‌شود و سلامت قلب را تهدید می‌کند. با کاهش ـ استرس‌های روزانه‌تان به قلب خودتان کمک کنید.

ـ غذاهای خوش‌قلب

ـ انواع مختلف دانه‌ها و به خصوص غلات کامل را در برنامه غذایی روزانه‌تان بگنجانید.

ـ روزانه از انواع میوه و سبزی استفاده کنید.

ـ چربی را در رژیم غذایی‌تان محدود کنید و سراغ نوشیدنی‌ها و غذاهایی بروید که قندشان خیلی زیاد نباشد.

ـ غذاهایتان را ترجیحا کم‌نمک تهیه و میل کنید.

ـ غذاها را سالم نگهداری کنید.

ـ نسبت موادغذایی مصرفی‌تان را بر اساس هرم غذایی انتخاب کنید.

ـ هنگام طبخ غذا به جای نمک از ادویه‌جات استفاده کنید. غذاها را با انواع چاشنی، ادویه، لیمو ترش تازه یا سرکه خوش‌طعم کنید.

ـ هنگام صرف غذا از نمکدان استفاده نکنید و به جای نمک از چاشنی‌های دیگر استفاده کنید.

ـ سهم گوشت قرمز را در برنامه غذایی‌تان کاهش و سهم گوشت سفید (مرغ و ماهی) را افزایش بدهید.

ـ غذاهای کنسروشده نظیر نخودفرنگی را بشویید تا مقداری از سدیم آن خارج شود.