چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
مجله ویستا

چگونه فرزندان قدرشناس داشته باشیم؟


چگونه فرزندان قدرشناس داشته باشیم؟

فرزندان ما در طی سالها مقوله قدرشناسی را یاد می گیرند ولی برای اینکه این صفت پسندیده را در آنها نهادینه کنید توصیه های زیر را در نظر بگیرید.
مطمئن باشید به امتحان کردن می ارزد!
۱) …

فرزندان ما در طی سالها مقوله قدرشناسی را یاد می گیرند ولی برای اینکه این صفت پسندیده را در آنها نهادینه کنید توصیه های زیر را در نظر بگیرید.

مطمئن باشید به امتحان کردن می ارزد!

۱) یک فهرست تهیه کنید. هر از گاهی به همراه فرزندان خود فهرستی از مواردی که باید قدردان آن باشید تهیه کنید، مثل امنیت، درآمد کافی، غذا، اتومبیل، خانواده دلسوز، اسباب بازی ها،...

۲) خودتان الگوی فرزندانتان باشید. والدین باید رفتاری را که در فرزندان شان می پسندند خود به نمایش بگذارند. به عنوان مثال هنگام خرید از فروشندگان تشکر کنید. فرزندان شما باید بدانند قدردانی صفت پسندیده ای است.

۳) انتظار تشکر نداشته باشید. خانم «الف» می گوید: «هرگز بابت زحماتی که کشیده ام کلمه ای تشکر آمیز نشنیده ام.»

انتظار نداشته باشید فرزندتان از شما تشکر کند. در هر صورت اگر شما صادقانه برای فرزندان خود زحمت بکشید آنها به تدریج مهارت قدردانی کردن را می آموزند.

۴) با انجام بازی های مختلف قدردانی را به فرزندتان بیاموزید.

اگر متوجه شدید که فرزندتان به حد کافی روحیه قدرشناسی ندارد به دنیای هنر روی آورید! به عنوان مثال به همراه فرزندتان نمایشی را اجرا کنید که در آن زحمات یکی از شخصیت ها مورد توجه و قدردانی قرار می گیرد و یا نادیده گرفته می شود.

در هر دو حالت به احساس فردی که آن کار مثبت را انجام داده اشاره کنید.

۵) به آداب و سنن خانوادگی روی آورید. از فرزندان خود بخواهید نعمتی را که قدر آن را می دانند نام ببرند. با برگزاری مراسم خانوادگی می توانید قدردانی را به کودکان خود یاد دهید.

۶) برای کمک به دیگران اعلام آمادگی کنید. به عنوان مثال شما می توانید رسیدگی به باغچه همسایه را برعهده بگیرید. این کار به نفع هر دو طرف می باشد. برای کمک به خانواده های نیازمند پیشقدم شوید. با این کار خودخواهی رنگ می بازد.

۷) برخی از کارهای غیرمتعارف را انجام دهید. به عنوان مثال شما می توانید هر از گاهی به جای خرید نان به پختن آن بپردازید و یا به جای استفاده از خودرو در مسافت های کوتاه پیاده روی کنید.

این کار باعث می شود قدر داشته های خود را بیشتر بدانید.

۸) فروتن باشید. کمی فروتنی تأثیرات مثبت بسیار زیادی دارد. وقت گذاشتن برای شناسایی اعمال مثبت اعضای خانواده یا همسایگان کار بسیار مفیدی است. به دنبال راه هایی برای تشکر کردن باشید. این کار باعث می شود کودکان به اهمیت قدردانی پی ببرند.