سه شنبه, ۲ بهمن, ۱۴۰۳ / 21 January, 2025
۸ تیم کاری موفق در دنیا, از گوگل تا مجله تایم
مایکل جردن، اسطورهی بسکتبال دنیا، در جملهی معروفی میگوید: استعداد باعث برنده شدن در یک بازی میشود، اما کار تیمی جام قهرمانی را نصیب شما میکند.
کار تیمی عامل موفقیت بسیاری از کسبوکارها بوده و هست. تعدادی از بزرگترین شرکتهایی که توانستهاند جریانساز شوند و مسیر صنعت خاصی را تغییر دهند، نتیجهی تلاش گروهی از افراد بودهاند که متوجه شدهاند استعداد به تنهایی نمیتواند عامل پیروزکنندهی آنها باشد. در ادامه به همراه شما همراهان همیشگی، تعدادی از موفقترین کسبوکارها را که توسط یک تیم کاری به وجود آمدهاند و در راه رسیدن به موفقیت توسط این تیم مدیریت شدهاند، بررسی می کنیم. خواندن تاریخچهی این تیمهای موفق میتواند روش بسیار خوبی برای الگوبرداری آگاهانه برای تیمهای کاری در کشورمان باشد.
کمپانی جنرال موتورز
بنیانگذاران: ویلیام دورانت، چارلز استوارت مات
یکی از بزرگترین خودروسازان جهان کار خود را کمی بیش از یک قرن پیش با نام تجاری بیوک آغاز کرد. از قضا، دورانت، تولیدکنندهی پیشروی کالسکههای اسبی در آن زمان که بسیار به ایمنی اتومبیلهای اولیه شک داشت اما به بازار بالقوه برای مدل های پیشرفتهتر بسیار خوشبین بود، سرمایهگذاری بزرگی را در این بازار انجام داد. در سال ۱۹۱۰، جنرال موتورز اولدزموبیل، کادیلاک و شورلت را تولید کرد و به موفقیتی دست یافت که تا سال ۲۰۰۸ برای ۷۰ سال در بازار فروش خودرو پیشرو بود.
مجلهی تایم
بنیانگذاران: هنری لوس، برایتون هیدن
همکلاسیهای دانشگاه وییل، لوس و هیدن، در سال ۱۹۲۲ از شغل خود در اخبار بالتیمور استفاء دادند تا مجله تایم را راهاندازی کنند، اولین مجلهای که خانهی نزدیک به ۱۳۰ مجله مختلف شد، از مد تا فرهنگ پاپ و ورزش. لوس تا زمان بازنشستگیاش در سال ۱۹۶۴ سردبیر ارشد تمام مجلههای تایم بود. هیدن در سن ۳۱سالگی درگذشت. لوس در مورد همکاری خود را با هیدن گفت: "با وجود تفاوت زیاد در خلق و خو و حتی سلیقه ما باید باهم کار میکردیم، ما یک سازمان بودیم. در زندگی و در کار همهچیز ما با هم یکی بود."
گوگل
بنیانگذاران: لری پیج، سرجی برین
گوگل همچنان عنصر اصلی افسانهی دره سیلیکون میباشد، پیج و برین دانشجویان دورهی دکتری دانشگاه استنفورد در یک اتاق خوابگاه این غول فناوری را ایجاد کردند، این کمپانی بیش از ۳۰۰۰۰ کارمند دارد و از تبلیغات آنلاین برای تبلیغ کالای بسیار مختلف و متفاوت استفاده میکند که سهم بزرگی از درآمد آن را ایجاد میکند. این زوج، اریک اشمیت را به عنوان مدیر اجرایی شرکت انتخاب کردند(که در حال حاضر رئیس است) اما در سال ۲۰۱۱ پیج مدیر ارشد اجرایی شرکت شد، برین نیز آزمایشگاه تحقیقات آینده گوگل ایکس را در دست دارد.
مایکروسافت
بنیانگذاران: بیل گیتس، پاول الن
مسلماً استفاده از کامپیوترهای شخصی بدون وجود بیل گیتس و پاول الن دوستان دوران نوجوانی که در سال ۱۹۷۵ پس از نوشتن یک زبان برنامه نویسی برای آلتر۸۸۰۰ شرکت مایکروسافت را تاسیس کردند، به صورتی که امروز هست، نبود. اگر چه آلن هشت سال بعد گیتس را ترک کرد اما کار آنها با هم نرمافزارهای مهمی مانند ویندوز را که تا به امروز سیستم عامل غالب میباشد، بوجود آورد. آلن همچنان از طریق سرمایهگذاری در شرکت وولکان کپیتال در تکنولوژی حضور دارد. گیتس نیز موسسهی بیل و ملیندا را تأسیس کرد و با وارن بافت برای گسترش بشردوستی کار میکند، او در اوایل سال جاری گفت که کار خود در شرکت مایکروسافت را به درخواست مدیرارشد اجرایی آن ساتیا نادل گستردهتر خواهد کرد.
پیپل (PayPal)
بنیانگذاران: الن ماسک، پیتر تیل، مکس لوکین، لوک نوزک و کن هووری
ماسک، تیل، لوکین، نوزک و هووری در سال ۱۹۹۸خدمات پرداخت مبتنی بر اینترنت را راهاندازی کردند که با استقبال کاربران سایت ایبی از این روش، به سرعت گسترش یافت. جای تعجب ندارد که ایبی در بدو راهاندازی ۱.۵ میلیارد دلار بدست آورد و سریعترین رشد را در کسبوکارهای شرکت داشت که نشان میدهد ایدهی عاقلانهای بوده است. دلیلی وجود دارد که پیپل در روزهای آغازین خود نام مافیای پیپل نام گرفت: ماسک شرکت از هم گسیخته ماشینهای الکترونیکی تسلا را اداره میکند، در حالی که تیل تا حد زیادی به یک سرمایه گذار در راهاندازی کسبوکار تبدیل شده است که در کسبوکارهای بزرگی سرمایهگذاری میکند.
سان میکروسیستمز
بنیانگذاران: وایند کاسلا، اسکات مک نیلی، اندی بکتالشیم و بیل جوی
این شرکت که نام آن از شبکهی دانشگاه استنفورد گرفته شده است، در دههی ۱۹۹۰ تبدیل به غول ایستگاههای کاری کامپیوتری شد، تا آنجایی که شعار "ما نقطهی انتهایی در داتکام هستیم" را برای خود برگزید. اما پایان رونق داتکام به معنای پایان بسیاری از کسبوکارهایی بود که بر فناوریهای سان میکروسیستمز تکیه داشتند. در نهایت این شرکت توسط اوراکل با قیمتی نزدیک به ۳/۷میلیارد خریداری شد و موسسان آن که همه در فناوری نامهایی شناختهشده بودند کسبوکارهای موفق دیگری را شروع کردند. کاسلا در شرکت کلاینر پرکینز شریک ضامن شد و بعدها شرکت سرمایهگذاری کاسلا را تاسیس کرد. جوی و بکتالشیم سرمایه گذاران موفقی هستند (بکتالشیم یکی از اولین شریکهای گوگل بود) و مک نیلی به همراه ویین شرکت آمارگیری رسانههای اجتماعی را تاسیس کردند.
نت اسکیپ
بنیانگذاران: مارک اندرسن، جیمز اچ.کلارک
تجربهی مدرن گشتوگذار در وب را مدیون اندرسن و کلارک هستیم. آنها در سال ۱۹۹۴، موزائیک نت اسکیپ یا هدایتگر نت اسکیپ، اولین مرورگر اینترنتی را که به طور گسترده توزیع شد، منتشر کردند. نت اسکیپ در سال ۱۹۹۹ توسط ای او ال به قیمت۱۰ میلیارد دلار خریداری شد. کلارک شرکت هلسیان را تاسیس کرد که بعدها با وبامدی ادغام شدند، او همچنین ستاره کتاب مایکل لوئیس به نام یک چیز خیلی خیلی جدید، کتابی در مورد دره سیلیکون، میباشد. اندرسون یکی از بنیانگذاران اندرسون هوروویتس و یکی از پرطرفدارترین مشاورین در دره سیلیکون میباشد.
یوبایسافت
بنیانگذاران: ایو گولیمات، کلود گولیمات، مایکل گولیمات، جرارد گولیمات . کریستین گولیمات
در سال ۱۹۸۶، برادران گولیمات شرکت نشر بازیهای ویدئویی خود را از یک روستای کوچک در فرانسه تاسیس کردند. امضای قرارداد با توزیعکنندگانی مانند الکترونیک آرتس، یوبایسافت را به سرعت به خارج از مرزهای کشورش در ایالات متحده و بریتانیا گسترش داد. در حال حاضر یوبایسافت۲۹ استودیو در ۱۹ کشور در سرتاسر جهان دارد و پس از اکتیویژن بلیزارد و الکترونیک آرتس سومین ناشر مستقل بازی در جهان میباشد. این شرکت صاحب نامهای تجاری معروفی مثل جاست دنس، پرینس آو پرشیا(شاهزاده ایرانی) و اسسینز کرید میباشد. تمام پنج برادر به صورت روزانه با یوبایسافت در ارتباط هستند. به عنوان مثال، ایو مدیر عامل و کلود نایب رییس میباشد.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست