دوشنبه, ۲۲ بهمن, ۱۴۰۳ / 10 February, 2025
۱ ژوئن سال ۱۶۶۰ ـ اعدام یک زن در آمریکا به دلایل مذهبی که تاریخ شده است
![۱ ژوئن سال ۱۶۶۰ ـ اعدام یک زن در آمریکا به دلایل مذهبی که تاریخ شده است](/web/imgs/16/96/zkyus1.jpeg)
یکم ژوئن سال ۱۶۶۰ به حکم یک دادگاه ایالت ماساچوست آمریکا بانو «ماری بارت دایرMary Barrette Dyer» به جرم نقض مکرر قانون ایالت که کویکر مذهب ها را از ورود به آنجا منع کرده بود به دار آویخته شد. قانون ایالت ماساچوست ورود کویکرها Quakerرا به این ایالت ممنوع ساخته بود. با این که شوهر ماری از دوستان فرماندار وقت بود، حکم اعدام درباره او اجرا شد. شوهر ماری کویکر مذهب نبود.
ماری که هنگام اعدام شدن ۴۹ ساله بود در انگلستان به دنیا آمده و در همانجا به کویکرها پیوسته و بعدا خود مروج این فکر شده بود.
کویکرها که در آغاز قرن ۲۱ شمار آنان در سراسر جهان از هفتصد هزار تجاوز نمی کرد در قرون شانزدهم و هفدهم پا به عرصه گذاشتند زیرا که مردم از اختلافات و جنگهای مذهبی در اروپا و جدال و خصومت فرقه های مسیحی خسته شده بودند و ساده شدن تشریفات مذهبی را خواهان بودند. کویکرها با توجه به این خواست عمومی تبلیغ می کردند که کلیسا نباید روحانی مشخص و موظف (حقوق بگیر) داشته باشد و واسطه میان خدا و پیامبر او و مردم قرار گیرد. موعظه آموزش های مسیح باید توسط هر فرد آگاه و علاقه مند و داوطلبانه انجام شود. کویکرها همچنین بر تحکیم دوستی و برادری انسان ها و هماهنگی آنها در اجرای آموزش های مسیح و معاضدت مردم به یکدیگر در طول زندگانی تاکید داشته اند.
کویکریسم که در انگلستان به وجود آمد و جورج فاکسGeorge Fox از مبلغان معروف آن بود به تدریج در جهان مسیحیت گسترش یافت. در آمریکا پایگاه اصلی کویکرها ایالت پنسیلوانیا و شهر فیلادلفیا (شهر دوستان) است.
بانو «مری دایر» که همانند دوست و همفکر خود بانوAnne Hutchinson «آن هاچنسون» معتقد به تماس مستقیم روح بشر با خدا و دریافت الهام بود در آمریکا به صورت واعظ کویکریسم در آمده بود. وی می گفت که مردم باید به خواست خدا با هم در هماهنگی و برادری دائم باشند. این تبلیغ کویکرها که خدا با مردم از طریق روح آنان تماس مستقیم و بی واسطه دارد، از سوی برخی ارتداد تلقی می شد. کویکرهای آمریکا مایل نبوده اند که وابسته به یکی از فرقه های مسیحیت خطاب شوند.
ایالت ماساچوست آمریکا با منع ورود کویکرها به این ایالت و نیز غیر قانونی کردن تبلیغات مذهبی آنان خواسته بود که از برخوردهای احتمالی برکنار بماند. بانو ماری برغم این قانون، سه بار وارد ماساچوست شده و دست به تبلیغ زده بود که هر بار دستگیر و به ایالت رودآیلند فرستاده شده بود. بار چهارم، دادگاه ایالت او را به اعدام محکوم کرد و تلاش برای کاهش مجازات به جایی نرسید و یکم ژوئن ۱۶۶۰ به دار آویخته شد. ماری در جلسه دادگاه حاضر به توبه کردن نشده بود و در برابر پیشنهاد قاضی گفته بود: به ایمان مردم چکار دارید، داشتن یک عقیده گناه و جرم نیست، تبلیغ یک عقیده و نظریه هم در ردیف بیان و عملی مسالمت آمیز است، قانونی که مرا برپایه آن دستگیر و محاکمه می کنید عادلانه نیست، قانون نباید حق را سلب و باطل کند و ....
اواخر قرن بعد، و در پی پیروزی انقلاب استقلال ایالات متحده (آمریکا) و تضمین آزادی مذهب در قانون اساسی این فدراسیون و منع دولت از حمایت کردن از یک مذهب در برابر مذاهب دیگر (اصل جداسازی مذهب از سیاست)، مجسمه بانو «ماری دایر» ساخته شد و در برابر ساختمان مقر دولت ایالتی ماساچوست نصب شد (عکس زیر).
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست