پنجشنبه, ۴ بهمن, ۱۴۰۳ / 23 January, 2025
بررسی ویندوزهای موجود
روزی را فراموش نمیکنیم که ویندوز XP جایگاه بسیار ویژه ای در دنیای رو به رشد تکنولوژی ایفا میکرد، و هنوز از این جایگاه، که دارای کیفیت خاص خودش هم هست، کاسته نشده است، چرا که تمام نرم افزارهای ساخته شده، مناسب با ویندوز XP و در خود ویندوز طراحی میشدند. با ورود ویندوز Vista، شاید برای کنجکاوی از چگونیگی آن، تا حدودی از طرفداران XP کاسته شد، اما به دلایلی این ویندوز زیاد مورد استفاده قرار نگرفت، چرا که ویندوز نوپایی بوده و از نرم افزارهای ساخته شده پشتیبانی نمیکرد. تا این که ویندوز ۷ پا به عرصهی تکنولوژی گذاشت و با کیفیت و رنگ و لعاب و گرافیک خاص خود، کاربران بسیاری را به خود جلب کرده است. هر چند که ویندوز ۷ نوپا بوده و بسیاری از نرم افزارهای ساخته شده را پشتیبانی نمیکرد و روی آن نه نصب میشدند و نه اجرا. تا این که ویندوز ۸ رونمایی شد و باز این ویندوز با وجود طراحی بسیار زیبا، به دلیل نوپایی فاقد پشتیبانی نرم افزارهای ساخته شده بود و میبایست برای هر کدام از این ویندوزها، ورژن جدیدی ساخته میشد تا بتوانند روی ویندوزهای Vista & ۷ & ۸ بتوان از آنها استفاده کرد.
هر چند که پیشرفت در کمیت و کیفیت تکنولوژی خوب است، اما باید مقارن با سایر ساختهها پیش برود. منظور این است که با ساخت ویندوز Vista یا ۷ یا ۸، باید همزمان با ورود این ویندوزها، ورژن های نرم افزارهای کاربردی مهم را برای استفاده در آنها بساختند، تا نه تنها کاربران را غافلگیر کرده، بلکه خود را از محبوبیت و سود بیشتری برخوردار کنند.
امروزه در هر کشوری این ویندوزها با توجه به زبان آن کشورها عرضه میشود. اما متأسفانه با توجه به گران بودن نسخه های اصل این ویندوزها، کاربران بسیار بیشماری هستند که قدرت خرید حتی یک ویندوز را نداشته و ندارند. در این میان، متخصصان نرم افزار، دست به تغییر نسخه های اصلی زده و آنها را مطابق با قدرت خرید مردم کشور، به بازار عرضه میکنند. یعنی اگر ویندوز اصل ۱۵۰ هزار تومان باشد، نسخهٔ دستکاری شدهٔ آن، با قیمت ۶ یا ۷ هزار تومان فروخته میشود. نسخه های با کرکهای ساختهٔ دست خود متخصصین نه مایکروسافت.
همین عامل سبب شده است که ویندوزهای موجود در برخی کشورها، به درستی عمل نکنند و برای بروز رسانی با مشکل روبرو شوند. چرا که Serial و یا Crack یا Patch آنها با مایکروسافت همخوانی ندارد و در بروز رسانی دچار مشکلات فراوانی از جمله کاهش سرعت ویندوز، اختلال در گرافیک، قفل کردن مداوم نرم افزارهای در حال اجرا و ... میشود.
با این وجود، افزونههایی ساختهاند که به قول خود با مایکروسافت کاملاً سازگار بوده و در بروز رسانی ویندوز کمک شایانی میکند. اما با امتحان این افزونهها میفهمید که باز دچار همان مشکلات همیشگی کاهش سرعت و کیفیت ویندوز میشوید.
غیر از مشکل بروز رسانی، مشکل کاهش سرعت و کیفیت در ویندوزها، مشکل دیگری هم هست و آن وجود نرم افزارهایی است که برای بروز رسانی سایر نرم افزارها و بالاخص درایوهای ویندوز طراحی شدهاند.
وقتی که در این ویندوزهای دستکاری شده، چنین نرم افزارهایی نصب شوند، اجازهی بروز رسانی برخی نرم افزارهای کاربردی که روی کامپیوتر نصب شدهاند، را نمیدهند.
یا وقتی که درایوهای ویندوز مانند Audio Drive، Network Drive، Nvidia Drive، Printer Drive، Scanner Drive و بالاخص Chipset، را بخواهیم بروز رسانی کنیم، بعد از نصب این بروز رسانی ها، باز هم دچار مشکلات کاهش سرعت و کیفیت عملکرد در ویندوزها میشویم.
بدترین حالت کاهش سرعت و کیفیت عملکردی این ویندوزها، بعد از اتصال زیاد به اینترنت صورت میگیرد و شاید دلیلش بروز رسانی برخی نرم افزارهای خود ویندوز به صورت کاملاً اتوماتیک و یا به دلیل ارسال خطاهایی که به مایکروسافت ارسال میشوند، باشد و حتی به دلیل ورود بسیاری از کوکیها و پلاگینها و افزونه های اینترنتی و از این قبیل موارد.
به هر حال ناشناخته بودن افزونهها و کرکها و سریالها و ... که غیر از شرکت مایکروسافت باشد، در کار ویندوز اختلال ایجاد میکند و نه تنها از کیفیت و سرعت آنها میکاهند، بلکه در امر بروز رسانی درایورها و نرم افزارها و حتی خود ویندوز با مشکلاتی مواجه میشویم.
خیلی محدود پیش آمده که این اختلالات سبب سوختن قطعات سخت افزاری به دلیل بالا رفتن برخی عوامل کمیتی و کیفیتی و یا ناسازگاری، شوند.
سید احسان راستگو سوق
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست