چهارشنبه, ۳ بهمن, ۱۴۰۳ / 22 January, 2025
مجله ویستا

آشپزخانه شما کمد آقای ووپی نیست


آشپزخانه شما کمد آقای ووپی نیست

اگر هر روز در آشپزخانه آشپزی می کنید, به چیدمانی نیاز دارید که در آن همه چیز سریع در دسترس باشد باید بتوانید هر چیزی را در کوتاه ترین زمان پیدا کنید و در عین حال بتوانید راحت به آشپزخانه وارد و از آن خارج شوید

● یک فکر خوب

اگر بچه کوچک دارید و با نگهداری او موقع کار در آشپزخانه مشکل دارید، می‌توانید مکانی را در آشپزخانه برای بچه‌ها درنظر بگیرید. یک میز کوچک بچگانه همراه اسباب‌بازی‌های آشپزی، باعث می‌شود دختر شما موقع پخت‌وپز توی دست‌و پای‌تان نباشد

● اگر هر روز آشپزی می‌کنید...

اگر هر روز در آشپزخانه آشپزی می‌کنید، به چیدمانی نیاز دارید که در آن همه چیز سریع در دسترس باشد. باید بتوانید هر چیزی را در کوتاه‌ترین زمان پیدا کنید و در عین حال بتوانید راحت به آشپزخانه وارد و از آن خارج شوید.

▪ ضروری‌ها را در دسترس بگذارید: برای صرفه‌جویی در وقت باید آشپزخانه را طوری بچینید که تمام چیزهایی که نیاز دارید در دسترس شما قرار بگیرند. برای مثال روغن، ادویه، قاشق، تابه، آبکش و چیزهای دیگر را باید نزدیک سینک ظرفشویی بگذارید. چاقو، تخته برش یا وسایل دیگر خرد کردن را کنار کابینت یا پیشخوان آشپزخانه بگذارید و همچنین پیاز را نزدیک آن‌ها قرار دهید. آرد و شکر را در کابینت نزدیک مخلوط‌کن بگذارید. جای درست قابلمه‌ها نزدیک گاز و جای درست بشقاب‌ها نزدیک میز آشپزخانه شماست. فراموش نکنید، تابه‌ای که بیشتر از همه از آن استفاده می‌کنید را جلوی کابینت بچینید.

▪ از فضای زیر کابینت‌ها استفاده کنید: این فضا‌ها را بهتر است در دسترس قرار دهید. مثلا یکی از کابینت‌ها را بدون در و به شکل قفسه طراحی کنید تا دسترسی به آن راحت‌تر باشد. کشوهایی در قفسه‌ها طراحی کنید که بتوانید با بیرون کشیدن آن‌ها به درون طبقات دست پیدا کنید. شما می‌توانید در کابینت‌های زیری که معمولا تاریک هستند لامپ بگذارید تا سریع‌تر چیزی که می‌خواهید را پیدا کنید.

▪ دیوارها را به کار بگیرید: دیوارها کاملا در دسترس هستند. از آن‌ها برای نگهداری وسایلی که دائم آن‌ها را به کار می‌گیرید استفاده کنید. مثلا گیره‌های مخصوص را از فروشگاه‌های لوازم آشپزخانه بخرید و کفگیرها و ملاقه‌ها را به آن‌ها آویزان کنید همچنین از گیره‌ها می‌توانید برای نگهداری ماهیتابه‌ها هم استفاده کنید. شما می‌توانید حلقه‌های نگهداری حوله را هم به دیوار آویزان کنید و روی آن‌ها حوله قرار دهید. چیزهایی مثل دستگیره‌های رنگی هم آشپزخانه را زیبا می‌کنند و هم باعث می‌شوند راحت‌تر به آن‌ها دسترسی داشته باشید.

▪ زباله‌دان را کارآمد کنید: یک سطل آشغال بزرگ که زیر ظرف‌شویی قرار دارد، سرعت عمل شما را می‌گیرد. اگر سرعت تولید زباله‌تان زیاد است، می‌توانید کیسه‌های خرید میوه یا چیزهای دیگر را کنار آشپزخانه در جایی که دید ندارد بگذارید و آشغال‌ها را در آن بریزید و هر روز بیرون بگذارید. با این روش با کمتر مصرف کردن کیسه زباله به طبیعت هم کمک خواهید کرد. این کیسه‌ها را حتی می‌توانید این‌ور و آن‌ور ببرید و با یک چرخ زدن در آشپزخانه تمام زباله‌ها را جمع کنید.

● اگر هفته‌ای ۳-۲ بار آشپزی می‌کنید:

وقتی تمام هفته مشغول کار هستید و فقط یک آخر هفته فرصت آشپزی دارید، باید یک بار در فصل مواداولیه آشپزی خود را آماده و منجمد کنید. آشپزخانه شما باید اجازه این کار را به شما بدهد.

▪ لوازم را در جلو و مرکز آشپزخانه بگذارید: ظرف‌های نگهداری غذا، مخلوط‌کن و کاسه‌های بزرگ پخت غذا را جلوی دست‌تان روی کابینت بگذارید. در تمام هفته این لوازم به کارتان نمی‌آیند و شاید آشپزخانه شما کمی شلوغ به‌نظر برسد اما مهم نیست. به جایش آخر هفته موقع آشپزی می‌توانید سریع ظرف‌های‌تان را پیدا کنید.

▪ لوازم مورد نیاز را خریداری کنید: اگر زیاد غذا ذخیره می‌کنید، پس نیاز به وسایل خاصی برای نگهداری و استفاده دوباره از آن‌ها دارید. مثلا کیسه‌های بسته‌بندی، ظرف‌های دردار مخصوص فریزر و مایکروفر، یک مایکروفر خوب برای گرم‌کردن غذا و یک غذاساز مجهز برای کار سریع‌تر به کارتان می‌آیند. شما باید بتوانید به بهترین شکل غذاها را بسته‌بندی کنید. اگر برای چند روز غذا درست می‌کنید و در یخچال می‌گذارید به قابلمه‌های بزرگ‌تر و ترازو برای چندبرابر کردن مواد لازم برای دستورهای غذایی هم نیاز دارید.

▪ فریزر را ساماندهی کنید: درصورت استفاده مدام از مواد‌غذایی منجمد، فریزر شما زیاد پروخالی می‌شود. در این صورت معمولا فریزر پر از غذاهای کهنه‌ای می‌شود که آن‌ها را فراموش کرده‌اید. این غذاها هر چه بیشتر بمانند، بیشتر خواص خود را از دست می‌دهند. برای جلوگیری از این کار قفسه‌ای را برای نگهداری غذاهای قدیمی‌تر و قفسه دیگر را به غذاهای جدید اختصاص دهید. هر هفته فریزرتان را بررسی کنید و مواد‌غذایی کهنه را جلوتر بگذارید تا سریع مصرف شوند. راه‌حل مفید دیگر استفاده از برچسب‌هاست؛ مواد‌غذایی را که ذخیره می‌کنید روی بسته‌بندی آن‌ها برچسب بزنید و تاریخی که آن‌ها را در فریزر گذاشته‌اید را روی بسته‌بندی یادداشت کنید. با این روش فراموش نمی‌کنید کدام غذا را چه زمانی در فریزر گذاشته‌اید.

● اگرآشپزخانه اتاق نشیمن هم هست...

شاید شما بخواهید از آشپزخانه به‌عنوان جایی برای گفت‌وگو با دوستان، همسر یا فرزندان‌تان استفاده کنید. شاید بچه کوچک دارید و لازم است در تمام مدتی که در آشپزخانه کار می‌کنید، حواس‌تان به هال هم باشد. در این صورت باید آشپزخانه را به گونه‌ای بچینید که بتوانید از آن استفاده‌های مختلف کنید؛ هم حرف بزنید و هم کار کنید.

▪ پیدا کردن وسایل را آسان کنید: وسایل لازم را نزدیک پیشخوان بچینید. از گیره‌های دیواری استفاده کرده و چاقو، تابه یا وسایل لازم دیگر را کنار پیشخوان روی دیوار نصب کنید. بهتر است وسایل را به‌ترتیب اهمیت استفاده‌ای که از آن‌ها می‌کنید کنار دست‌تان بگذارید تا مجبور نشوید برای هر وسیله‌ای در کابینت‌ها بگردید. حتی اگر می‌توانید بهتر است ظرفشویی یا گاز را روی پیشخوان طراحی کنید تا در تمام مدت آشپزی یا شستن ظرف‌ها، نگاه‌تان به خانه باشد.

▪ ۲ کار را با هم انجام دهید: سعی کنید در آشپزخانه جاهایی را برای کارهای جداگانه با دسترسی برابر طراحی کنید و وسایل لازم آن‌ها را نزدیک هم بگذارید. برای مثال اگر یک سطل آشغال بزرگ داشته باشید که پدالی باشد، می‌توانید آن را جلوی پیشخوان بگذارید و در همان زمانی که مواد‌غذایی را خرد می‌کنید، آشغال‌های آن را در سطل بریزید یا مثلا می‌توانید روی کابینت کنار گاز مواد را خرد کرده و همینطور که سالاد درست می‌کنید، حواس‌تان به غذا هم باشد.

▪ طراحی کنید: اگر به گل‌وگیاه علاقه‌مند هستید، می‌توانید آشپزخانه را با گلدان‌های سبز و زیبای کوچک تزئین کنید. برای این کار باید در آشپزخانه نور داشته باشید. این گلدان‌ها شما را سر حال می‌آورند و اشتهای مهمانان شما را زیاد می‌کنند. می‌توانید یک دستگاه پخش در آشپزخانه بگذارید و به کمک آن هنگام کار موسیقی گوش کنید. اگر عادت به تماشای تلویزیون دارید، می‌توانید یک تلویزیون کوچک هم در آشپزخانه بگذارید البته به شرطی که حواس‌تان زیاد پرت نشود!