چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
مجله ویستا

پیروزی و شکست های مایکروسافت در سال۲۰۱۲


پیروزی و شکست های مایکروسافت در سال۲۰۱۲

به​سختی می توان یک شرکت فناوری را پیدا کرد که سالی به شلوغی امسال مایکروسافت داشته باشد علاوه بر رونمایی از نسخه های جدید ویندوز, ویندوز فون و آفیس, مایکروسافت ذخیره ساز ابری خود را نیز احیا کرد و حتی سرفیس آرتی ارائه داد

به​سختی می‌توان یک شرکت فناوری را پیدا کرد که سالی به شلوغی امسال مایکروسافت داشته باشد. علاوه بر رونمایی از نسخه‌های جدید ویندوز، ویندوز فون و آفیس، مایکروسافت ذخیره‌ساز ابری خود را نیز احیا کرد و حتی سرفیس آرتی ارائه داد.

شاید نتوان به این پرسش که آیا مایکروسافت سال ۲۰۱۲، همچنان قدرتمندترین شرکت نرم‌افزاری در عرصه رایانه شخصی است یا نه پاسخ قاطع داد و شاید نتوان سال ۲۰۱۲ را سال درخشش مایکروسافت در عرصه نرم‌افزار نامید، اما می‌توان گفت این سال، به عنوان سالی که مایکروسافت در آن اپل و گوگل را در زمینه دستگاه‌های قابل حمل به چالش کشید ، در یادها خواهد ماند. در ادامه به بررسی برخی از این نقاط ضعف و قوت مایکروسافت در این سال می‌پردازیم.

● دسکتاپ ویندوز بهتر از هر زمان دیگری

شاید مهم‌ترین خبر درباره ویندوز ۸ سیستم جدید واسط کاربری صفحه لمسی آن باشد، اما دسکتاپ نیز در ویندوز ۸، پیشرفت‌های زیادی کرده است. بهبود امکاناتی که در دسکتاپ ویندوز ۸ شاهد آن خواهید بود شامل نونمایی کادر گفت‌وگوی کپی فایل، بهبود ساز وکار پشتیبانی از چند صفحه نمایش، ذخیره‌سازی از طریق ویژگی فضای newStorage، یک chkdsk جدید و ارتقای نسخه history است. سرعت اولیه و کارایی در قسمت دسکتاپ ویندوز ۸ بخوبی بهبود یافته است و این مزیت را هر کاربر PC که دوستدار سرعت است می‌تواند درک کند.

● صفحه استارت جدید و خشم کاربران PC

کارشناسان واسط کاربری ـ و بیشتر افکار عمومی ـ معتقدند صفحه استارت لمسی ویندوز ۸ یک چالش و حتی برای کاربران رایانه‌های شخصی که از صفحه کلید و ماوس استفاده می‌کنند، آزاردهنده است. این واسط کاربری به اصطلاح مدرن روی دستگاه صفحه لمسی سرگرم‌کننده و جذاب است، اما برای رایانه‌های شخصی معمولی این طور نیست و به مکان‌نمای ماوس و کلیک راست نیاز دارد تا کاربران این ویندوز که از موهبت داشتن دستگاه‌های لمسی محرومند هنگام استفاده از این صفحه بارها از خود نپرسند: «آیا این کار را درست انجام داده‌ام؟»

همچنین این واسط کاربری مدرن یکپارچگی اندکی با دسکتاپ این ویندوز دارد و استفاده از این سیستم‌ عامل بدون شک به معنی مبارزه با پیوستگی فایل‌ها و تنظیمات سیستم بوده که بین دو نیمه متفاوت سیستم تقسیم شده است. شما نمی‌توانید به طور مستقیم دسکتاپ ویندوز ۸ را بوت کنید. حذف این گزینه ممکن است بزرگ‌ترین شکست روابط عمومی مایکروسافت در امسال باشد.

● خداحافظ آقای سینوفسکی

گزارش‌ها پس از جدا شدن استیون سینوفسکی (Steven Sinofsky) نشان می‌دهد علت این‌که به رئیس سابق بخش ویندوز مایکروسافت راه خروج را نشان دادند این بود که او یک بازیگر سیاسی سمج بود که با دیگران خوب بازی نمی‌کرد.

آنچه درباره سینوفسکی ـ معروف به Steve C ـ می‌توان در میان گزارش‌ها پیدا کرد، این است که او به استیو جابز مایکروسافت مشهور بود؛ فردی خلاق و در عین حال سختگیر؛ کسی که افتضاح ویندوز ویستا را به موفقیت ویندوز ۷ تبدیل کرد، شخص اول در جلسات رونمایی و معرفی ویندوز ۸،تبلت‌های سرفیس و ویندوز فون ۸؛ مدیری که سختگیری‌هایش باعث نجات کشتی به گل نشسته مایکروسافت ـ پس از موفقیت‌های چشمگیر اپل ـ شد، اما همکارانش کار با او را سخت‌ترین تجربه کاری عمر خود توصیف کرده‌اند. البته برخی علت کناره‌گیری او را نه سختگیری و اخلاق دیکتاتورمآبانه‌اش بلکه این موضوع می‌دانند که او به دنبال پست‌های بالاتر و حتی مدیر عاملی مایکروسافت بوده است. شاید کنار گذاشتن سینوفسکی در بلندمدت یک موفقیت برای مایکروسافت باشد، اما در کوتاه‌مدت مطمئنا خبر خوبی نخواهد بود.

● ویندوز فون ۸ یک سیستم عامل خوب یا شاید فوق‌العاده

جزئیات اطلاعات حاکی است که ویندوز پلتفرم تلفن در دو ماه گذشته کاربران بیشتری را جذب کرده که این تسکینی برای مایکروسافت است. با این‌که ویندوز فون ۷ شروع خوبی داشت اما هیچ‌گاه به موفقیت دست پیدا نکرد و این آینده نامعلومی را برای ویندوز ۸ می‌سازد. با وجود این، مایکروسافت در ویندوز ۸ بخوبی گام‌های رو به جلویی برداشته است، که هم سرگرمی و هم عملکرد فوق‌العاده سیستم عامل را با امکانات عالی ارائه می‌کند؛ امکاناتی مانند قفل صفحه قابل تنظیم، نسخه پیش‌فرض نرم‌افزار آفیس، همگام‌سازی یکپارچه فایل‌های درون سیستم ویندوز و Kids Corner.

این قابلیت یکی از امکاناتی است که به شما اجازه می‌دهد اطلاعات مهم گوشی‌تان را از دسترس کودکان یا حتی افراد دیگر دور نگه دارید و به آنها تنها اجازه دسترسی به اطلاعات دلخواهتان را بدهید.

● هیچ ویندوز ۸/۷ وجود ندارد

‌بسیاری از دارندگان نوکیا ۹۰۰ از این موضوع که سیستم عامل تلفن‌شان در مدت کمتر از یک‌سال از ارائه‌اش منسوخ خواهد شد، عصبانی‌اند. مایکروسافت در تلاش است تا با ارائه ویندوز فون ۸/۷ مشکل دارندگان ویندوز فون ۷ را که نمی‌توانند سیستم عامل خود را به ویندوز فون ۸ ارتقا دهند، جبران کند. اگرچه ویندوز فون ۸/۷ یک سیستم عامل جدید خواهد بود، اما فقط می‌تواند ظاهری زیباتر داشته باشد. مایکروسافت، ابتدا اعلان کرد که این سیستم عامل را در پاییز ارائه خواهد کرد، اما در نوامبر این ارائه به سال ۲۰۱۳ موکول شد؛ موضوعی که بار دیگر کاربران ویندوز فون ۷ را غمگین کرد.

● سرفیس آر‌تی نشان‌دهنده قدرت مایکروسافت در ساخت سخت‌افزارهای قابل حمل

اولین گام مایکروسافت در طراحی، مهندسی و ساخت وسیله قابل حملش گرچه به کندی برداشته شد، اما سرفیس آرتی یک بخش خوب از سخت‌افزارهای high-end (بالاترین فناوری) است. این تبلت انتخاب‌ جایگزین جذاب در بازاری است که توسط آیپد اپل تسخیر شده است. طراحی سطح بالای سرفیس و پایه یکپارچه و نوع پوشش و لوازم جانبی یک طراحی نسبتا خوب و معمولی را به یک workstation (ایستگاه کاری) سودمند تبدیل کرده است.

گرچه صفحه نمایش این تبلت به پای زرق وبرق بصری آیپد جدید نمی‌رسد، اما سرفیس یک تبلت با کیفیت است که در مورد نقاط قوت مایکروسافت به عنوان تولیدکننده این تبلت نوپا و جدید می‌توان زیاد صحبت کرد.

● ویندوزRT، یک شکست بزرگ

هنگامی که مایکروسافت سال ۲۰۱۱ اعلان کرد که قصد دارد ویندوزی برای دستگاه‌هایی ارائه کند که با پردازنده‌هایARM کار می‌کنند، این گونه به نظر می‌رسید ایده خوبی مطرح شده است، اما ویندوز آرتی به یک افتضاح تبدیل شد. واضح‌ترین مشکل ویندوز RT ظاهر دسکتاپ معمولی و سنتی آن است. گرچه شما می‌توانید هر برنامه دسکتاپی را روی آن نصب کنید، اما این سیستم عامل، چیز جدیدی به شما ارائه نکرده است. تنها بخش موفقیت‌آمیز ویندوز آرتی وجود نرم‌افزار آفیس و چند برنامه پیش‌فرض درباره تجارت است که مطمئنا این چند برنامه این ویندوز را از یک شکست عظیم نجات نخواهد داد.

مطهره وجیهی