سه شنبه, ۱۱ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 30 April, 2024
مجله ویستا

تاریخ در رئال مادرید تكرار شد


تاریخ در رئال مادرید تكرار شد

پس از سال های ۱۹۷۷ و ۲۰۰۳ اینك در سال ۲۰۰۷ و برای سومین بار مربی ای كه با رئال مادرید به قهرمانی اسپانیا رسید از سوی مدیران اخراج شد

پس از سال های ۱۹۷۷ و ۲۰۰۳ اینك در سال ۲۰۰۷ و برای سومین بار مربی ای كه با رئال مادرید به قهرمانی اسپانیا رسید از سوی مدیران اخراج شد!

تكرار تاریخ رویدادی گریز ناپذیر نشان می دهد، دست كم برای رئال مادرید كه اینگونه است؛ چرا كه ویسنته دل بوسكه پس از برجای نهادن كارنامه ای موفق، هنگامی كه در سال ۲۰۰۳ رئال مادرید را به قهرمانی رساند، اخراج شد و اینك همین سرنوشت برای فابیو كاپلو پیش آمده است؛ اگرچه در مقام مقایسه مربی اول بیش از مرد ایتالیایی در برنابئو موفق بود. ازسوی دیگر«دُن فابیو» یك بار دیگر یعنی در سال ۱۹۹۷ نیز طعم چنین رفتاری را از طرف مدیران رئال مادرید تجربه كرده بود اما او نیز مانند بسیاری از آدم ها فراموشكار است.

● از یووه تا رئال مادرید كاپلو بازی را باخت

«فابیو كاپلو» مربی موفقی است به این خاطر كه با ۴ باشگاه بزرگ اروپا از میلان و رم گرفته تا یووه و رئال مادرید جام قهرمانی را بارها و بارها بالای سر برده است اما در عین حال یك مربی رییس ستیز و ستاره ستیز است كه به كسب پیروزی های یك بر صفر و بستن راه های نفوذ حریف شناخته می شود كه به تبع برخورداری از چنین مشخصه ای می توان و باید اتهام وارده بر او یعنی قشنگ بازی نكردن تیم های زیر دستش را هم پذیرفت.

كاپلو هنگامی كه در رم كار می كرد، بر اساس حال و هوای ضد یوونتوسی دست اندركاران و طرفداران تیم معروف پایتخت ایتالیا، او نیزهرگاه فرصت خودنمایی رسانه ای به دست می آورد، بانوی پیر را درست و حسابی زیر شلاق می گرفت.

در این رهگذر و چند ماه كه چند هفته و حتی چند روز پیش از آمدنش به یووه با عصبانیت، ناراحتی و به گونه ای نفرت خود را از حضور در تورین با صدای بلند اعلام كرد اما هنوز پسلرزه های این سخنان نخوابیده بود كه همگان دریافتند «دُن فابیو» یا «موجی» مدیر معروف و به تعبیری متقلب آن روزهای یووه، ضمن خوردن فالوده دست در دست هم گام به دل آلپی نهاده و قرار است یووه پس از لیپی را فراتر از ایتالیا، دوباره در فوتبال اروپا به آقایی برساند.

در چنین شرایطی كاپلو به یووه آمد و همراه خود چند بازیكن از جمله امرسون و زبینا را هم به دل آلپی آورد.پیروزی های یك بر صفر حركات و اداهای منحصر به فرد كنار زمین، ستاره ستیزی (از جمله كنار گذاشتن دل پیه رو) و در نهایت بازی خشك و بدون طراوت اگرچه با كسب ۲ اسكودتو همراه بود اما كاپلو نه محبوب طرفداران یووه شد و نه توانست بانوی پیر را در قاره به جام و افتخار برساند.

در جریان بازی های جام جهانی ۲۰۰۶ وهنگامی كه قرار بود پرونده مافیا بازی سری A به بمب رسانه های ایتالیا تبدیل شود، «دُن فابیو» با حرف هایش نشان داد مانند كوه پشت یووه ایستاده است اما هنگامی كه این تیم به سری B سقوط كرد، تازه مشخص شد كاپلو دست در دست كالدرون و میاتوویچ، رییس و مدیر ورزشی رئال مادرید نهاده و باید فصل بعد را در برنابئو سپری كند!در تاراج شدن ستاره های یووه، تیم تازه كاپلو هم بی نصیب نماند و كاناوارو با یدك كشیدن عنوان بهترین بازیكن جهان، توأمان با تصاحب توپ طلای اروپا، همراه با امرسون راهی اسپانیا شدند كه در این میان هیچ كدام موفق نبودند.

● قهرمانی آری، بازی نازیبا خیر

هنگامی كه كارنامه كاپلو در فصل ۲۰۰۷-۲۰۰۶ نگاه می كنیم، درمی یابیم كسب عنوان قهرمانی آن هم در رقابت تنگاتنگ با بارسا، سویا و والنسیارانمی توان نادیده گرفت و او را مربی موفقی ندانست.

كاپلو در نیمه های فصل یك بار استعفا داد اما مورد قبول قرار نگرفت و به كار خود ادامه داد. از نیم فصل دوم با وجود استمرار برخی مشكلات تاكتیكی به ویژه در برنامه های دفاعی، شاگردان كاپلو رفته رفته آماده تر نشان دادند و در نهایت با سود بردن از نزول چشمگیر روحی و تاكتیكی بارسا، پس از آخرین دیدار فصل توانستند رئال مادرید كه از سال ۲۰۰۳ دستش به هیچ جامی نرسیده بود را به قهرمانی برسانند.

از سوی دیگر و با وجود اضافه شدن نام هایی چون كاناوارو،امرسون، دیارا و ون نیستلروی، كاپلو نتوانست از رئال مادرید تیمی بسازد كه ضمن كسب نتیجه در لالیگا، خوب و هیجانی و آقامنشانه بازی كند و در عین حال آرزوی های طرفداران این تیم را برای رسیدن دوباره به قله اروپا نیز تحقق بخشد.

بدون تردید در كنار برخی مشكلات رئال مادرید در زمینه یارگیری و تعادل بخشیدن به خطوط سه گانه كه بخش عمده ای از آنها به دوران پیش از كاپلو برمی گردد، دلسردی و سرخوردگی سران این تیم از حضور مرد ایتالیایی را باید و می توان به همان خصوصیات ذاتی او كه به آنها اشاره شد وابسته دانست.

درگیری كاپلو با دیوید بكهام درست مانند كاری بود كه او با دل پیه رو در یووه كرد. اگرچه بكهام هیچ گاه نتوانست مانند دوران حضور در منچستر یونایتد در رئال مادرید درخشان ظاهر شود اما هنگامی كه بازی خوب او را در هفته های پایانی دیدیم این واقعیت آشكار شد كه اگر رفتار مربی با او درست بود، هافبك انگلیسی رئال مادرید، بیشتر از اینها می توانست هنر خود را نشان دهد.

جدا از بازی نازیبا، مشخصه ای كه مورد اعتراض دست اندركاران رئال مادرید بود و كالدرون به آن اشاره می كرد، ۲ عامل دیگر هم باعث شد عمر مربیگری كاپلو از یك فصل فراتر نرود؛ نخست ناكامی در لیگ قهرمانی اروپا كه پس از شكست سنگین ۳ بر صفر مقابل لیون در مرحله گروهی، با حذف در دیدار با بایرن مونیخ در یك هشتم نهایی كامل شد.

از سوی دیگر اگرچه رئال مادرید پس از چند فصل، سرانجام با پشت سر نهادن دشمن دیرینه بارسا به قهرمانی لالیگا رسید اما قبول شكست های زیاد به ویژه مقابل تیم های كوچكی مانند گتافه و لوانته هرگز برای مدیران این تیم بزرگ خوشایند و قابل هضم نبود.

● برند شوستر، مرد مورد علاقه مدیران رئال مادرید

«میاتوویچ» مدیر ورزشی رئال مادرید كه هنگام قهرمانی این تیم در سال ۱۹۹۷ به مربیگری كاپلو، شاگرد او و از مهره های تأثیرگذار بود، در آغاز فصل گذشته برای آمدن استاد خود بسیار تلاش كرد و با چند كلمه به نمایندگی از بالادستی های خود راه خروج را به كاپلو نشان داد:«ما تصمیم گرفتیم فصل آینده با كاپلو همكاری نكنیم.»

در واقع بر اساس نظر كمیته اجرایی رئال مادرید كه در رأس آن كالدرون نشسته است، باید گفت فابیو كاپلو اخراج شد؛ هرچند مرد ایتالیایی گفت این كار با توافق طرفین صورت گرفته است اما زمانی كه درمی یابیم كاپلو با دریافت ۲/۵ میلیون یورو به عنوان خسارت باقی مانده قراردادش، از برنابئو رفته است، واژه «توافق» چندان مفهومی نخواهد داشت!

«كالدرون» رییس باشگاه رئال مادرید، بلافاصله پس از قطعی شدن قهرمانی تیمش ضمن ابراز خوشحالی و تبریك، به گونه ای از اینكه رئال قشنگ بازی نكرده است از بیان ناراحتی خود پروا نداشت.در این رهگذر میاتوویچ گفت:« تصمیم راحتی نبود.

قطع همكاری با مربی ای كه تیم را به قهرمانی رسانده ناراحت كننده است اما ما به آینده تیم نگاه می كنیم. می خواهیم رئال مادرید، هم قهرمان شود و هم درقد و قواره نام و پیشینه و افتخاراتش بازی كند. در یك كلام دست اندركاران رئال مادرید مربی ای را می خواهند كه قهرمانی به اضافه بازی خوب و زیبا و مقتدرانه را برایشان به ارمغان بیاورد؛ به همین خاطر كالدرون با وجود رضایت بخش عمده ای از طرفداران رئال مادرید از عملكرد كاپلو، او را از كار بركنار كرد.به هر حال فابیو كاپلو در ۶۱ سالگی از رئال مادرید كنار گذاشته شد.

با توجه به اینكه تمام تیم های بزرگ كه قدوقواره آنها با نام و نشان این مربی نامدار انطباق دارند، مربیان بزرگی را بالای سر خود می بینند، به نظر می رسد «دُن فابیو» باید دست كم یك فصل را خانه نشین شود!

از طرف دیگر نشانه هایی در دست است كه كاپلو در صورت ماندن در رئال مادرید در پی اعلام بازنشستگی در پایان مهلت قراردادش بود كه با این حساب چه بسا چنین فكری كمی زودتر تحقق یافته باشد!

دیگر اینكه اگر كاپلو در یووه می ماند و با این تیم دوباره به سری A می آمد، بدون تردید می توانست یكی، دو فصل دیگر باشكوه فراوان از فوتبال خداحافظی می كند و دست آخر گفتنی است در بیان نام های زیادی كه برای مربیگری رئال مادرید از آنها یاد می شود،برند شوستر مرد مورد علاقه مدیران این تیم در صف اول قرار دارد.



همچنین مشاهده کنید