پنجشنبه, ۲۰ دی, ۱۴۰۳ / 9 January, 2025
مجله ویستا

حافظ و یونان در شهر کتاب



      حافظ و یونان در شهر کتاب
گروه اخبار

حافظ در هنر و ادب امروز
حافظ چه گفته است که این‌گونه مردم ایران و بسیاری از کشورهای دنیا با او انس گرفته‌اند و کلام‌اش در دل و جان‌شان رسوخ کرده است؟ شاعری که همیشه و در همه حال در زندگی فارسی‌زبانان حضور داشته و لسان‌الغیب نام گرفته است. راز جاودانگی شعر حافظ چیست که امیدبخش مردم ایران شده است و همگان رازهای خود را با او می‌گویند و از او پاسخ می‌خواهند؟  شعر او در میان نخبگان، مردم کوچه و بازار، هنرمندان، شاعران، نویسندگان و دینداران نفوذی گسترده دارد.
امسال، به مناسبت روز بزرگداشت حافظ، هنرمندان، شاعران و نویسندگان از تاثیر شعر حافظ بر زندگی و آ‌ثارشان سخن می‌گویند. به همت مرکز فرهنگی شهر کتاب و موسسه‌ی دانش‌نامه‌ی فارس، در روزهای سه‌شنبه و چهارشنبه ۱۸ و ۱۹ مهر ماه ساعت ۱۵ همایش «حافظ به روایت هنر و ادب امروز» در مرکز فرهنگی شهر کتاب برگزار می‌شود. سخنرانان و عناوین سخنرانی‌شان به این شرح است: «حافظِ خوشنویسی»، غلامحسین امیرخانی؛ «حافظ در زندگی مردم امروز»، بهاء‌الدین خرمشاهی؛ «راز حافظ»، خسرو سینایی؛ «مطرب عشق»، حسام‌الدین سراج؛ «حافظِ شعرهای من»، شمس لنگرودی؛ «تصویر در غزل و نگاره»، محمدرضا اصلانی؛«حافظ و جهان‌ملک خاتون»، محمدعلی سپانلو؛ «حافظ و معماری»، مهدی حجت؛ «وضعیت‌های متناقض‌نما در شعر حافظ»، مصطفی مستور؛ «صد گونه تماشای گرافیک»، فرزاد ادیبی؛ «مذهب مدارا»، حافظ موسوی؛ «حافظ و رسم مسلمانی»، اسماعیل امینی؛ «ریتم تصویری در شعر حافظ»، شیوا مقانلو؛ «جنبه‌ی انتقادی شعر حافظ»، هیوا مسیح؛ «حافظ‌خوانی کاربردی»، علیرضا محمودی ایرانمهر.
از علاقه‌مندان به حافظ دعوت می‌شود برای حضور در این همایش به مرکز فرهنگی شهر کتاب واقع در خیابان شهید بهشتی، خیابان شهید احمد قصیر، نبش کوچه‌ی سوم مراجعه کنند.   



دوره‌ی  یونان: سرآغاز فلسفه

یونان خاستگاه فلسفه است و بی‌شک ریشه‌ی هر شکلی از تفکر، در معنای فلسفی آن، به یونان بازمی‌گردد. اما آنچه به عنوان فلسفه‌ی یونان شناخته می‌شود، در حقیقت دربردارنده‌ی طیف وسیعی از رویکردهای مختلف است که در سرتاسر تاریخ یونان باستان امتداد می‌یابد. دوره‌ی آموزشی فلسفه‌ی یونان می‌کوشد تا مروری، هرچند اجمالی، بر پیدایش، رشد و فرآیند تکوین «عقل یونانی» از نخستین بارقه‌هایش نزد طالس و آناکسیماندر تا دقایق پایانی‌اش نزد افلوطین داشته باشد.
این دوره با تدریس محمدمهدی اردبیلی در هشت جلسه (دو جلسه پیشاسقراطیان، دو جلسه افلاطون، دو جلسه ارسطو، یک جلسه اپیکوریان و رواقیان و یک جلسه نوافلاطونیان) برگزار خواهد شد. لازم به ذکر است که این دوره نخستین ترم از دوره‌ی آموزشی «تاریخ فلسفه‌ی غرب، از طالس تا هگل» است. مباحث آموزشی این دوره به گونه‌ای صورت‌بندی شده است که پاسخگوی مخاطبان مبتدی و علاقه‌مندی باشد که می‌خواهند مطالعه‌ی فلسفه را از ابتدا آغاز کنند. همچنین دانشجویان مقطع کارشناسی و علاقه‌مندان به آماده‌سازی جهت آزمون کارشناسی ارشد فلسفه نیز می‌توانند از این دوره استفاده نمایند.
این دوره‌ی آموزشی روزهای یک‌شنبه ساعت ۱۴ تا ۱۶ برگزار می‌شود. آغاز آن 14 آبان‌ماه است و علاقه‌مندان برای ثبت‌نام تا ۷ آبان فرصت دارند در ساعات اداری به مرکز فرهنگی شهر کتاب واقع در خیابان شهید بهشتی، خیابان شهید احمد قصیر (بخارست)، نبش کوچه‌ی سوم مراجعه کنند و برای کسب اطلاعات بیشتر با شماره‌های ۸۸۷۲۳۳۱۶ و ۸۸۷۱۷۴۵۸ تماس بگیرند.