چهارشنبه, ۱۳ تیر, ۱۴۰۳ / 3 July, 2024
مجله ویستا

درآمدی بر روان شناسی اجتماعی



       درآمدی بر روان شناسی اجتماعی
گروه کتاب و رسانه

آلا فیلیپ، دانیل و دیگران...(1379)، درآمدی بر روان شناسی اجتماعی (مجموعه ضرورت های جامعه شناسی روانی)، ترجمه ی مرتضی کُتُبی، تهران: نشر نی.
روان شناسی اجتماعی به گفته بسیاری در قرن نوزدهم متولد شد. این رشته از آغاز« از والدین نامعلومی به دنیا آمد» ، امری که روان شناسی اجتماعی اپاز ابتدا با آن دست به گریبان بود. علاوه بر این تعاریف متفاوتی که از این رشته وجود دارد پیش از هر چیز می طلبد تا برای شناخت آن به سمت این تعاریف رفت که به صورت کلی می توان آن را این گونه بیان کرد: محل پیوند خوردن روان شناسی و جامعه شناسی به یکدیگر، و هدف از آن را توصیف و تبیین و پیش بینی طرز کار اجتماعی افراد دانست.
روان شناسی اجتماعی علم نوپایی است که درکنار و در مسیر علومی چون انسان شناسی، جامعه شناسی و روان شناسی قرار دارد. این علم به تحلیل یک فرد در جامعه و کنش او و تاثیری که در گستره های بزرگ تر از خود می گذارد می پردازد و از علوم مهم و پایه در علوم انسانی است که جایگاه ویژه ای در میان جامعه شناسان و انسان شناسان دارد.

کتاب درآمدی بر روان شناسی اجتاعی که به راهنمایی کلود تایپا و با تحقیق و نویسندگی دانیل آلا فیلیپ، کارمل کامی یری، آندره رومایی، اِوا دروزدا، سانکوفسکا، رُژه فونتن و گی کارناس، با عنوان اصلی Introduction a la psychologie sociale نگاشته شده که به گفته ی تایپا یک کتاب درسی است که از کژفهمی های موجود در دیگر کتاب های درسی اجتناب ورزیده است.
این کتاب سعی در پاسخ گویی به نیازهای پژوهنگان رشته هایی چون علوم تربیتی، علوم اخلاقی، مدیریت و...، ارائه ی جزئیات پژوهش های بنیادی و تاریخچه ی روان شناسی اجتماعی و... دارد، که در وهله ی نخست برای دانشجویان نگاشته شده است.

فهرست؛

روان شناسی اجتماعی عمومی و آزمایش گاهی
روان شناسی بین فرهنگی
جامعه شناسی روانی کار و ارگونومی
جامعه شناسی روانی سازمان ها
جامعه شناسی روانی کهنسالی
+ نتیجه
+ واژه نامه

::

صفحه ی روان شناسی اجتماعی در انسان شناسی و فرهنگ؛
http://anthropology.ir/branches_psychosociology

::