پنجشنبه, ۱۴ تیر, ۱۴۰۳ / 4 July, 2024
مجله ویستا

تحلیل مردم شناختی خوراک در هورامان: طبیعت و فرهنگ



      تحلیل مردم شناختی خوراک در هورامان: طبیعت و فرهنگ
امير صادقي٬ ابراهيم هاشمي

غذاهایی که مردم از میان خوراک‌هایی که در دسترس‌شان قرار دارد انتخاب می‌کنند، شیوه‌ی آماده کردن آنها برای مصرف و اهمیتی که برای غذا خوردن و آداب آن قائل می‌شوند، بسیاری از ویژگی‌های جوامع‌شان را منعکس می‌کند. مهم‌ترین کارکرد غذا، استفاده از آن در رفع نیازهای زیستی است، اما شیوه‌ی رفع این نیاز بُعد فرهنگی به خود می‌گیرد به نحوی که انتخاب مواد اولیه‌ی غذا، شیوه‌ی پخت، شیوه‌ی خوردن، ذائقه و بسیاری موارد دیگر برگرفته از فرهنگ است. از طرفی دیگر، شرایط محیطی و طبیعت هر منطقه‌ای، مواد غذایی مشخصی را به رژیم غذایی مردم تحمیل می‌کند. وجود گیاهان خودرو در اطراف روستاها، محیط کوهستانی، درجه سردی و طولانی بودن فصول سرد یا برعکس،‌ از موادی هستند که نتیجه‌ای مستقیم بر خوراک یک منطقه دارند. در مقاله‌ی حاضر سعی بر آن شده تا بُعد فرهنگی خوراک در هورامان بررسی و تحلیل شود و این که طبیعت هورامان چه تأثیری بر غذاهای این منطقه داشته است.

 

کلید واژه‌ها: هورامان، خوراک، فرهنگ، طبیعت

برای مطالعه تمام مطلب٬ فایل پیوست را مشاهده کنید.

 

 

پرونده ی «غذا» در انسان شناسی و فرهنگ
http://www.anthropology.ir/node/10379

 

پیوستاندازه
28745.pdf1.06 MB