سه شنبه, ۱۶ بهمن, ۱۴۰۳ / 4 February, 2025
تحلیل مردم شناختی خوراک در هورامان: طبیعت و فرهنگ
غذاهایی که مردم از میان خوراکهایی که در دسترسشان قرار دارد انتخاب میکنند، شیوهی آماده کردن آنها برای مصرف و اهمیتی که برای غذا خوردن و آداب آن قائل میشوند، بسیاری از ویژگیهای جوامعشان را منعکس میکند. مهمترین کارکرد غذا، استفاده از آن در رفع نیازهای زیستی است، اما شیوهی رفع این نیاز بُعد فرهنگی به خود میگیرد به نحوی که انتخاب مواد اولیهی غذا، شیوهی پخت، شیوهی خوردن، ذائقه و بسیاری موارد دیگر برگرفته از فرهنگ است. از طرفی دیگر، شرایط محیطی و طبیعت هر منطقهای، مواد غذایی مشخصی را به رژیم غذایی مردم تحمیل میکند. وجود گیاهان خودرو در اطراف روستاها، محیط کوهستانی، درجه سردی و طولانی بودن فصول سرد یا برعکس، از موادی هستند که نتیجهای مستقیم بر خوراک یک منطقه دارند. در مقالهی حاضر سعی بر آن شده تا بُعد فرهنگی خوراک در هورامان بررسی و تحلیل شود و این که طبیعت هورامان چه تأثیری بر غذاهای این منطقه داشته است.
کلید واژهها: هورامان، خوراک، فرهنگ، طبیعت
برای مطالعه تمام مطلب٬ فایل پیوست را مشاهده کنید.
پرونده ی «غذا» در انسان شناسی و فرهنگ
http://www.anthropology.ir/node/10379
پیوست | اندازه |
---|---|
28745.pdf | 1.06 MB |
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست