شنبه, ۴ اسفند, ۱۴۰۳ / 22 February, 2025
مجله ویستا

نقش میوه و سبزیجات در کاهش ابتلا به سرطان


تأثیر میوه و سبزیجات در کاهش ابتلا به سرطان

هیچ مادۀ غذایی به تنهایی نمی تواند موجب کاهش ابتلا به سرطان شود ولی ترکیب مناسبی از مواد غذایی گوناگون می توانند این خطر را کم کنند.بهتر است حداقل دو سوم از هر وعدۀ غذایی که مصرف می شود مواد غذایی با پایۀ گیاهی و حداکثر یک سوم آن از پروتئین های حیوانی باشد.

20 تا 40 درصد بیماران مبتلا به سرطان دچارکاهش وزن و بی اشتهایی می شوند،مصرف حداقل 5 وعده میوه و سبزی در روز نقش بسزایی در کاهش احتمال بروز سرطان روده دارد.

کاهش وزن و بی اشتهایی موجب کاهش سیستم ایمنی بدن و توان مقابله بیمار در برابر بیماری می شود به همین دلیل نیازاست پزشکان از جمله پرستاران نسبت به نوع تغذیه بیماران مبتلا به سرطان آگاه باشند.


نقش میوه و سبزیجات در کاهش ابتلا به سرطان

تغذیه مناسب برای پیشگیری از سرطانپیشگیری از ابتلا به سرطان

با توجه به افزایش شیوع ابتلا به سرطان در کشور، اطلاع رسانی در خصوص اهمیت نقش تغذیه در سرطان می تواند نقش بسزایی در پیشگیری از آن دارد.
تغذیه نقش بسزایی در پیشگیری و بهبود وضعیت بیماران مبتلا به سرطان دارد. بیماران مبتلا به سرطان در دوره درمان به دلیل مصرف دارو، شیمی درمانی و رادیوتراپی دچار بی اشتهایی، کاهش وزن، تهوع و ... می شوند به همین دلیل نیاز است تا بیماران، خانواده آنها و ارائه دهندگان خدمات درمانی نسبت به تغذیه سالم در این بیماران آشنا شوند.
به تمام افراد و به خصوص بیماران مبتلا به سرطان توصیه می شود برای پیشگیری و بهبود وضعیت به مقدار فراوان میوه و سیزیجات تازه مصرف کنند.
مصرف حداقل 5 وعده میوه و سبزی در روز نقش بسزایی در کاهش احتمال بروز سرطان روده دارد.
با توجه به افزایش شیوع ابتلا به سرطان در کشور، اطلاع رسانی در خصوص اهمیت نقش تغذیه در سرطان می تواند نقش بسزایی در پیشگیری از آن دارد.

نقش میوه و سبزیجات در کاهش ابتلا به سرطان