شنبه, ۲۲ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 11 May, 2024
مجله ویستا

طرز تهیه نان چاباتا


 مواد لازم برای نان چاباتا
 
خمیر ترش تازه یا خشک :15 گرم
آرد :900 گرم
آب ولرم :500  میلی لیتر
شیر ولرم :5 قاشق غذاخوری
روغن زیتون :4 قاشق غذاخوری
نمک :2 قاشق چایخوری
روغن مایع :یک قاشق غذاخوری
 
 

طرز تهیه نان چاباتا
 
 
طرز تهیه نان چاباتا
 
ابتدا 3/1 خمیر ترش را خرد کنید و در کاسه ای ریخته نصف آب را رویش ریخته و هم بزنید تا خمیر مایه در آب حل شود.
 
دستمالی روی ظرف بکشید و 15 دقیقه استراحت دهید. سر همزن برقی مفتول مارپیچ را قرار دهید. 350 گرم از آرد را را کم کم به مایع خمیر ترش اضافه کنید هم بزنید تا مواد صاف شود دوباره دستمال بکشید روی ظرف و دوباره نیم ساعت استراحت بدهید.توی ظرفی گود شیر و بقیه خمیر ترش را با همزن دستی بزنید  تاحل شود.بعد خمیر را اضافه کنید ونمک، روغن زیتون و بقیه آب و آرد را اضافه کنید.
 
دوباره با همزن برقی بزنید تا کمی مواد با هم مخلوط شود. و بعد خمیر را از ظرف بیرون بیاورید و روی میز ورز بدهید تا خمیر یکدست و صاف شود. خمیر را چانه ای بزرگ کرده و روغن مایع را روی چانه خمیر بمالید و در ظرف قرار دهید و دستمال کشیده و یک و نیم ساعت استراحت دهید. خمیر را از ظرف بیرون بیاورید و روی میز کمی ورز دهید تا هوای اضافه خمیر خارج شود. خمیر را 4 قسمت کنید و هر قسمت را رول کنید و در سینی فر کاغذ انداخته قرار دهید. (در هر سینی 2 عدد نان) کمی با دست روی خمیر فشار بیاورید و دوباره دستمال بکشید. بگذارید بماند تا حجمش 2 برابر شود. فر را گرم کنید روی درجه 220 و سینی فر را در طبقه اول  قرار دهید و نصف استکان آب را کف فر ریخته و سریع در فر را ببندید و مدت نیم ساعت در فر قرار دهید.
 
میتوانید کمی زیتون سیاه خرد کنید و در مرحله آخر داخل خمیر بریزید.
 

طرز تهیه نان چاباتا
نکات تکمیلی در مورد نان چاباتا

نان چاباتا جزو نان و خمیر میباشد
زمان آماده سازی مواد اولیه و مایحتاج آن حدودا 30 دقیقه
و زمان پخت و انتظار آن در حدود 30 دقیقه میباشد .
نان چاباتا را می توانید در وعده صبحانه - میان وعده - پیش غذا - سرو کنید .
همچنین میتوان در ماه رمضان به عنوان افطار - میل کرد .
توجه نمایید مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای 8 نفر مناسب میباشد .

طرز تهیه نان چاباتا