سه شنبه, ۹ بهمن, ۱۴۰۳ / 28 January, 2025
مراقب مصرف خمیردندان و مواد تشکیلی آن باشید
خمیر دندان حاوی برخی ترکیبات سمی است لذا باید مراقب استفاده مکرر از آن بود.
مواد شیمیایی موجود در خمیر دندان به راحتی از طریق پوشش مخاطی دهان جذب می شوند بنابراین حتی اگر آن را قورت ندهید، در معرض خطر ناشی از این ترکیبات سمی هستید.
بدیهی است این خطر برای کودکان که معمولا مقداری از خمیر دندان را قورت می دهند، بیشتر است.
با این که تصور می شود محصولات بهداشتی شخصی، کاملا ایمن هستند و هیچ خطری برای کسی ندارند، اما اکنون بر اساس تحقیقات جدیدی که مرکز توسعه غیر انتفاعی "کونرکوبیا" انجام داده است، این تصور ممکن است اشتباه باشد.
تحقیقات جدید نشان می دهند که بر خلاف استانداردهای دارویی که توسط اداره غذا و داروی امریکا تنظیم شده است، صنایع آرایشی و برخی محصولات بهداشتی فردی مثل شامپو، خمیر دندان و محصولات مراقبت از مو، خارج از نظارت و کنترل سازمان غذا و دارو فعالیت می کنند و شورای نظارت امکان کنترل این نوع محصولات را ندارد حتی تولید کنندگان این نوع محصولات ملزم به ذکر تمام ترکیبات به کار رفته در تولیدات خود نیستند به جای آن صنایع بهداشتی و آرایشی که چیزی حدود 71 میلیارد دلار ارزش مالی دارد، ازدرون خود را سازماندهی و کنترل می کنند. که این خود نتایج قابل توجهی برایش داشته است.
مارک کاستل از مرکز توسعه «کونرکوبیا» اذعان می کند که سیستم نظارت بر ترکیبات صنعتی غذایی و محصولات بهداشتی در امریکا در مقایسه با اروپا و دیگر کشورهای صنعتی ضعیف است.
وی می افزاید:کشورهای دیگر از «اصل نظارت» تبعیت کرده و قبل از صدور مجوز برای کالای بهداشتی خاصی ابتدا از عاری بودن آن از هر گونه مواد شیمیایی اطمینان حاصل می کنند.
کاستل تشریح می کند که نظام حکومتی امریکا زیر سلطه شرکت ها و خیل عظیمی از گروه های فشار و لابی ها و وکلاست و هیچ راهی برای پی بردن به وجود مواد شیمیایی خطرناک تا قبل از رسیدن به جریان خون وجود ندارد.
وی خاطرنشان کرد:از مجموع 12 هزار مواد مختلفی که در محصولات آرایشی استفاده می شوند – و اغلب اسامی آنها برای مصرف کنندگان عادی ناآشناست – در امریکا فقط استفاده از 11 ماده آن ممنوع است در حالی که در اروپا 1300 مورد از این تعداد ممنوع و غیر قانونی است.
کاستل افزود:در اوایل قرن گذشته، خمیر دندان ها حاوی رنگ های طبیعی خوراکی بودند که از گیاهان استخراج می شدند اما بعدها به دلیل هزینه بالای رنگ های طبیعی، رنگ های صنعتی که از مواد نفتی تهیه و تولید می شوند، جایگزین آنها شدند.
رنگ های صنعتی حاوی 10 درصد مواد ناخالص از جمله سرب، آرسنیک، جیوه و برخی مواد سرطان زای دیگر هستند.
مراقب مصرف خمیردندان و مواد تشکیلی آن باشیدایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست