دوشنبه, ۸ بهمن, ۱۴۰۳ / 27 January, 2025
مجله ویستا

برونشیت نوزادان


تمامی مواردی که باید درمورد برونشیت بدانید را در ادامه ببینید.

برونشیت عفونت راه های کوچک هوایی ریه (برونشیول) می باشد.این یک مشکل شایع نوزادان است در اکثر کودکان بیمار جدی نیست و به طور کامل بهبود می یابند ولی گاهی اوقات جدی تر می شود و نیاز به مراقبت های بیمارستانی دارد .


برونشیت نوزادان

همه چیز درمورد برونشیت

برونشیت چیست؟
برونشیت به معنی التهاب برونشیول ها می باشد که معمولا توسط یک ویروس به نام سینسیتیال تنفسی (ار اس وی) می باشد که ویروس های دیگری نیز وجود دارد  که ار اس وی علت شایع سرما خوردگی می باشد و در برخی ازکودکان نیز میزان راه های هوایی کودک کم می شود که به علت برونشیولیت می باشد.ویروس این بیماری در قطرات کوچک سرفه و عطسه نیز وارد هوا می شود و برونشیول های الوده متورم و پر از مخاط می شوند.

چه کسی مبتلا به برونشیت می شود؟
تخمین زده می شود که در بریتانیا از هر سه نوزاد در زیر سن 12 ماهگی یک نوزاد مبتلا می شود و اغلب در بعضی کودکان در سن 3 تا 6 ماهگی رخ می دهد و برای اغلب یک بیماری جدی به حساب می اید با این وجود باز هم از 100 نوزاد 3 نوزاد در بیمارستان بستری می شوند و بیماری برونشیت در زیر یک سال در انها بروز می کند.کودکانی که بیشتر تحت تاثیر بیماری قرار می گیرند:نوزادان نارس ,نوزادان مبتلا به بیماری قلبی و کودکانی که دارای بیماری ریوی مادرزادی هستند.

علائم بیماری برونشیت چیست؟
برونشیت  بیشتر در فصل زمستان رخ می دهد.

*علائم سرماخوردگی:ابریزش بینی,سرفه و تب خفیف معمولا 2 تا 3 روز اول

*تنفس سریع ,اشکال در تنفس و خس خس سبب انتقال عفونت برونشیول ها می شودو تعداد تنفس در دقیقه به 60 تا 80 عدد در دقیقه می رسد.

*موجب گرفتگی بینی و سرفه های شدید می شود.

*عصلات بین دنده ها در حین سرفه نیز به حرکت در می ایند و دلیل این می باشد که نوزاد تلاش دارد که بتواند به صورت طبیعی و نرمال تنفس کند.

*کودک ممکن است در تغذیه و مصرف نوشیدنی دچار مشکل شود دلیل این است که کودک بیمار است زیرا در حین مصرف غذا کودک تلاش می کند تا بتواند به راحتی تنفس کند.

در کل بیماری بعد از 2 الی 3 روز شدت می گیرد و سیر بیماری از حالت خفیف تا مشکلات تنفسی جدی می باشد و پس از شدت گرفتن نشانه ها و علائم به سهولت پس از یک الی 2 هفته برطرف می شوند ولی سرفه های تحریک کننده ممکن است تا یک مدتی طول بکشد که ممکن است تا چند هفته پس از اتمام بیماری باقی بماند.

بعضی کودکان ممکن است دچار خس خس یا خرخر سینه شوند و به ویژه هنگامی که سرما خورده اند و سرفه می کنند که به ان سندرم برونشیولیتیک گویند که معمولا در طی زمان از بین می رود در بعضی موارد خس خس یا خرخر کم و زیاد می شود و یا برای چندوقتی متوقف می شود و دوباره در اثر یک سرماخوردگی اغاز می شود.

نحوه درمان برونشیولیت چیست؟
برونشیولیت یک بیماری خود محدود شونده می باشد و سیستم ایمنی بدن به طور معمول ویروس را پاک می کند و هیچ دارویی وجود ندارد بیماری را درمان کند وانتی بیوتیک ها نیز به این علت که عامل بیماری ویروس است و معمولا تجویز نمی شود و اهداف درمان شامل موارد زیر می باشد:

*اطمینان حاصل کنید که کودک دچار کم ابی نشده است در صورتی که احساس می کنید کودکتان دچار کم ابی شده است نوشیدن برای او مناسب می باشد.

*در صورتی که تنفس او دچار مشکل است باید به او کمک کنید.

*عوارض احتمالی ممکن است رخ دهد باید هوشیار باشید.

درمان خانگی:
در اکثریت موارد علائم شدید نمی شوند و پزشک بررسی می کند و می بیند که کودک دچار کم ابی نشده است به خوبی تنفس می کند. اگر که کودک شما در حال نوشیدن و تغذیه خوب است این یک علامت خوب است و تنفس راحت سبب می شود کودک شما بتواند به راحتی بخوابد و در صورتی که مشاهده کردید حال عمومی کودک شما خوب نمی باشد و یا موارد زیر را مشاهده کردید به پزشک مراجعه کنید:

*در صورتی که کودک شما به خوبی غذا نمی خورد و یا نمی نوشد.

*اگر تعداد تنفس در هر دقیقه افزایش یابد.

*اگر کودک برای نفس کشیدن تلاش می کند.

*رنگ کودک می پرد و به رنگ صورتی و یا آبی در می اید.

ایا می توان از برونشیت جلوگیری کرد؟
معمولا:ویروس ار اس وی سبب بیماری برونشیولیت می شود و هم چنین سبب سرماخوردگی  و سرفه می شود و نمی توان کاملا از علائم این بیماری اجتناب کرد و معقول است که کودکان را از افرادی که زیاد سرفه می کنند یا سرماخورده اند دور نگه داریم با این حال باز هم اغلب امکان پذیر نمی باشد و برای این بیماری هیچ واکسنی موجود نمی باشد اما تحقیقات هم چنان ادامه می یابند.

در صورتی که سیگار نکشید و شیر ندهید ممکن است کودک شما در برابر ابتلا به بیماری محافظت شوند:
نوزادانی که به برونشیولیت دچار هستند و از شیر مادر تغذیه می کنند و کودکانی که در خانه ای عاری از دود زندگی می کنند در مقایسه با کودکانی که از شیر مادر تغذیه نمی کنند و در خانه ای همراه با دود سیگار زندگی می کنند کمتر به این بیماری با شدت زیاد دچار می شوند زیرا سیگار سبب می شود پوشش دیواره های هوایی نسبت به عفونت مقاومت کمتری داشته باشند هم چنین کودکانی که از شیر مادر تغذیه می کنند نیز به علت داشتن انتی بادی در شیر مادر کمتر به بیماری برونشیت مبتلا می شوند.

برونشیت نوزادان