سه شنبه, ۹ بهمن, ۱۴۰۳ / 28 January, 2025
مجله ویستا

نوجوانانی که وارد زندگی مشترک می شوند!


تربیت نوجوانان برای پذیرش مسئولیت زندگی

تربیت فرزندان در محیط خانوادگی و نحوه آموزش مدارس در میزان مسئولیت پذیری آنها در زندگی آینده بسیار تاثیرگذار است .دختران و پسران جوان، هنگام ازدواج به دنبال فردی قابل اعتماد، بردبار و شکیبا هستند که قابلیت برعهده گرفتن کارهای روزانه و غیر مترقبه زندگی را داشته باشد و بتواند زندگی مشترکشان را به سمت پیشرفت و ترقی هدایت کند، به همین دلیل وظیفه مدارس و مسئولیت پذیری یکی از معیارهای اصلی و اساسی در انتخاب همسر است. خانواده های در این میان، می توانند با کمک های قابل توجهی فرزندانشان را برای رویارویی و جبران شکست های زندگی به خوبی آماده کنند.


نوجوانانی که وارد زندگی مشترک می شوند!

بار فرزندانتان را به دوش خود نکشید
*عده ای کار خودشان را هم انجام نمی دهند
 
در جامعه امروز، مدل زندگی بیشتر خانواده ها، فرزند سالاری است.با توجه به این مدل، بیشتر والدین نه تنها امکانات رفاهی لازم را برای فرزندانشان فراهم می کنند بلکه خودشان کارهای شخصی و حتی کوچک آنان را نیز انجام می دهند.به همین دلیل فرزندانشان به انسانهایی راحت طلب و بی مسئولیت تبدیل می شوند که مدام در پی لذت طلبی های افراطی هستند و همچنین نمی توانند از عهده ی امور زندگی برآیند، آنان در زندگی مشترکشان هم، بار زندگی را بر دوش طرف مقابل می اندازند.
محمد 40 ساله، کاردان زبان انگلیسی که تقریبا 10 سال از ازدواج وی می گذرد، درباره همسرش چنین می گوید:همسرم زنی 35 ساله و خانه دار است اما بیشتر وقتش را به گوش دادن موسیقی می گذراند و کمتر به خانه رسیدگی می کند، بطوری که حتی حوصله آشپزی هم ندارد.
 
*نقش ها را جابه جا نیاموزیم
 
در ادامه صحبت های پیشین که به ضرورت استقلال فرزندان در کارهای شخصی از زمان کودکی تاکید شد، به الگو پذیری فرزندان از والدین نیز اشاره کوتاهی می کنیم.
فرزندان در مراحل مختلف زندگی و در هنگام رویارویی با مشکلات، والدینشان را الگو قرار می دهند.بنابراین والدینی که به رفتارهای خود توجه نمی کنند، در تربیت و آماده سازی فرزندانشان برای آینده موفق نمی شوند.
فرزندان باید در دامان خانواده برای نقش همسری آماده شوند، اما بسیاری از والدین، نوجوان و جوان خود را با نقش هایی که باید برعهده بگیرد، آشنا نمی کنند، در نتیجه این مسأله سبب می شود که جوانان به علت ترس از مسئولیت پذیری ازدواج نکنند وسن ازدواج و همچنین میزان طلاق در جامعه بالا رود و حتی پاره ای از افراد با جابه جایی نقشها به مشکل برخورد کنند.
دکتر امان الله قرائی مقدم روان شناس درباره نقش خانواده در آماده سازی فرزندان برای رویارویی با مشکلات در آینده می گوید:اگر خانواده ها وظیفه مدارس و مسئولیت پذیری را از زمان کودکی به فرزندان خود آموزش بدهند و در خانه کارهایی را به آنها هم واگذار کنند، بی شک میزان طلاق در جامعه کاهش می یابد.
 
*الگو پذیری بر حسب جنسیت
 
در گذشته به علت تقسیم وظیفه در خانواده و آموزش نقش های فرزندان بر حسب جنسیتشان و الگو پذیری دختر از مادر و از پسر از پدر، مسئولیت پذیری جوانان بیشتر بوده است.امروزه متاسفانه والدین از روی محبت به فرزندانشان اجازه انجام کارها در زندگی شخصی و خانوادگی را نمی دهند، به همین علت افراد در آینده و زندگی مشترک نمی توانند موفق باشند.بنابراین بهتر است که والدین نقش مالی که باید در آینده به عنوان یک همسر، مادر و پدر بر عهده بگیرند را به خوبی بیاموزند.
نوجوانانی که وارد زندگی مشترک می شوند!