یکشنبه, ۱۴ بهمن, ۱۴۰۳ / 2 February, 2025
عوارض آفتاب چه زمانی بیشتر است؟
قرار گرفتن در معرض نور آفتاب عامل ایجاد %90 سرطان های پوست است و بیش از 80 درصد از پیری پوست ناشی از آفتاب است که البته بستگی به طول موج نور تابیده، تواتر و دفعات قرار گرفتن در معرض نور، شدت نور آفتاب و میزان حساس بودن فرد دارد. تابش شدید نور آفتاب می تواند اثرات منفی کوتاه مدت و دراز مدتی را برای پوست به دنبال داشته باشد، تصریح کرد:مهم ترین اثر منفی کوتاه مدت نور خورشید، آفتاب سوختگی و گرمازدگی بوده و اثرات دراز مدت به صورت پیری پوست، چین و چروک، تجمع رنگدانه (لک پوستی) و انواع سرطان است. باور بر این است که بیش از 80 درصد از پیری پوست ناشی از تابش نور خورشید است.
اشعه ماورای بنفش خورشید که به سطح زمین می رسد، از دو طیف A و B تشکیل شده که هر دو طیف می تواند منجر به بروز عوارض نامطلوبی شود. به عنوان مثال طیف B در کوتاه مدت آفتاب سوختگی و در دراز مدت سرطان های پوست را به دنبال دارد و طیف A می تواند منجر به برنزه شدن پوست، ایجاد مواد آسیب رسان در پوست و در نتیجه آسیب به سلول ها، عروق و بافت ها، سرکوب سیستم ایمنی، واکنش های حساسیت نوری و درماتوزهای تابشی شود.
یک متخصص پوست و مو گفت:آفتاب یکی از مهم ترین عوامل محیطی و فیزیکی است که روی پوست افراد اثر می گذارد. اما این تاثیر زمان هایی از روز بیشتر است. به افراد توصیه می شود در ساعات 10 صبح تا چهار بعدازظهر که شدت آفتاب زیاد است در معرض آن قرار نگیرند.
وی با بیان اینکه ایجاد آفتاب سوختگی و کک و مک در فصل تابستان که زاویه آفتاب قائم تر و طولانی تر است، شدت بیشتری دارد، اضافه کرد:افرادی که به علت های خاصی در آفتاب قرار می گیرند باید مراقبت های بیشتری از پوست داشته باشند.
این متخصص پوست و مو با بیان اینکه عوارض فوری و آنی آفتاب سوختگی، قرمزی و التهاب و خشکی پوست است که بیشتر در پوست های سفید و مایل به سفید بروز می کند، افزود:برنزه شدن پوست در افرادی که سبزه تر هستند، بروز می کند.
ایجاد لک، کک و مک، خال، سرطان های پوستی و پیرپوستی از دیگر عوارض قرار گرفتن در زیرنور شدید خورشید است. آفتاب دورنگی روی پوست (لکه های روشن و تاریک) ایجاد می کند که لکه های سفید پوست اصلی و لکه های تیره بر اثر آفتاب سوختگی است.
وی اضافه کرد:به افراد توصیه می شود در ساعات 10 صبح تا 4 بعدازظهر که شدت آفتاب زیاد است در معرض آن قرار نگیرند و با پوشش فیزیکی(کلاه، چتر، دستکش) و لباس های آستین بلند و مناسب بیرون آیند. همچنین نیاز است از کرم های ضدآفتاب با دز کافی استفاده شود؛ چراکه محافظ خوبی است به شرطی که افراد زیاد در معرض نور خورشید قرار نگیرند.
این متخصص پوست و مو افزود:افرادی که دارای پوست های چرب هستند از ضدآفتاب فاقد چربی و افرادی که دارای پوست های خشک هستند از کرم های دارای چربی استفاده کنند. برای محافظت از پوست در مقابل نور خورشید نیاز است هر دو ساعت یک بار کرم ضدآفتاب استفاده کرد.
وی با تاکید بر اینکه چنانچه افرادی عادت به استفاده از کرم های آرایشی دارند، نیاز است قبل از استفاده از این کرم ها، کرم ضد آفتاب بزنند، گفت:مارک و کشور سازنده کرم های ضد آفتاب مورد توجه نیست، بلکه کرم هایی که دارای استاندارد و مجوز لازم از وزارت بهداشت بوده مورد تایید هستند.
عوارض آفتاب چه زمانی بیشتر است؟ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست