چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
مجله ویستا

درمان کمر درد با موثرترین روش های خانگی


درمان کمر درد در منزل با روشی آسان

کمر درد دردی است که شایع ترین علت بروز آن رفتارهای نادرست خود شخص است . فشار آوردن زیاد به ستون فقرات مهم ترین علت بروز کمر درد در اشخاص مختلف است . این درد شایع که همه آنسانها در دوره ای از زندگی به آن روبه رو شده اند علل مختلف دیگری نیز دارد .

کمر درد یکی از شایعترین بیماری های انسان بوده و تقریباً همه افراد حداقل یکبار در طول زندگی خود دچار کمر درد میشوند. شیوع آن در زن و مرد یکسان است و گرچه در هر سنی ممکن است اتفاق بیفتد ولی بیشتر در سنین 50-30 سالگی دیده میشود. کمردرد میتواند شدید یا خفیف باشد. کوتاه مدت یا مزمن باشد. دائم یا گاهگاهی باشد. با این حال در اکثر اوقات بطور خودبخودی بعد از چند هفته خوب میشود. کمردرد از علل عمده مرخصی های درمانی و غیبت از کار است و بروز آن در قشر فعال جامعه هر ساله موجب آسیب ها فراوان اقتصادی میشود.

اگر چه تشخیص علت درد کمر معمولا بسیار پیچیده است، اما راه های کاهش درد و متوقف کردن آن در بیشتر موارد یکسان است. علت درد کمر هر چیزی که باشد، می توان آن را با چند تغییر در عادات روزانه و کاهش فشار و تقویت عضلات ناحیه ی کمر و همچنین افزایش مراقبت از ستون فقرات کنترل کرد. در ادامه نکاتی گفته خواهد شد که با رعایت آن ها می توانید شدت درد کمر را کاهش دهید و یا از ابتلای به آن جلوگیری کنید.

درمان کمر درد در خانه

1. هنگام خواب به پشت دراز بکشید و زیر زانوها یک بالش تقریبا بلند قرار دهید. این کار باعث می شود فشار بدن از روی کمر برداشته شود و به طور یکنواخت روی تمام قسمت های بالا تنه تقسیم گردد.


درمان کمر درد با موثرترین روش های خانگی

کمر درد را میتوانید با روشهای خانگی درمان کنید

2. فواید ورزش را فراموش نکنید. ورزش اصولی برای کاهش درد کمر بسیار موثر است. در هفته، دو تا سه جلسه برای تمرین بدنسازی وقت بگذارید. در این جلسات زیر نظر مربی، به تقویت عضلات فیله، کمر، شکم و شانه ها بپردازید. قوی بودن این عضلات به کاهش درد کمر و افزایش استقامت در برابر فشار و کشش های معمول روزانه می انجامد.

3. پوکی استخوان از علل شایع کمر درد به خصوص در بانوان می باشد. استخوان های ستون فقرات را با مصرف ویتامین D و کلسیم کافی تقویت کنید. ویتامین D و کلسیم در موادی مانند ماهی، لبنیات، سبزیجات، جگر گاو و زرده ی تخم مرغ به فراوانی یافت می شود. همچنین می توانید با مشورت با یک پزشک از مکمل های ویتامین D و کلسیم نیز استفاده کنید، اگرچه به راحتی می توانید در منزل نیز قرص ویتامین خانگی تهیه کنید!

4. کفش های خود را عوض کنید. پوشیدن کفش نامناسب، کمردرد را وخیم تر خواهد کرد. از یک کفش طبی راحت که کمتر از دو و نیم سانت پاشنه دارد، استفاده کنید. البته نباید کفش شما کفه تخت باشد. لباس تنگ و نامناسب که سبب فشار آوردن به عضلات و ستون فقرات می شود هم به تن نکنید.

5. هنگام نشستن روی صندلی کاری خود کمر خود را صاف نگه دارید تا عضلاتتان درگیر شود. از یک پشتی مناسب که گودی کمر را پر کند، استفاده کنید. زیر پاها یک چهار پایه ی کوچک قرار دهید، به طوری که زانوها بالاتر از سطح باسن قرار بگیرد.

6. سیگار نکشید. سیگار یک خطر جدی برای سلامتی از هر لحاظ محسوب می شود. نیکوتین موجود در سیگار گردش خون در ستون فقرات را کاهش می دهد و این امر سبب افزایش احتمال پارگی، خشکی و اسپاسم عضلانی در این ناحیه می شود. به همین خاطر است که، افراد سیگاری معمولا بیشتر از غیر سیگاری ها کمردرد را تجربه می کنند.

7. بلند کردن یک جسم سنگین و یا بلند کردن هر چیزی به شکل نادرست (حتی اگر سنگین نباشد) ممکن است شما را دچار آسیب و کمردرد کند. اما این برای افرادی که به کمردرد مبتلا هستند، بیشتر باعث نگرانی می شود. این افراد ممکن است حتی با بلند کردن یک لپ تاپ و یا خرید روزانه دچار کمردرد شدید شوند. توصیه می شود، از این کار حتما دوری کنید و اگر نمی توانید، از یک سبد چرخ دار مخصوص حمل استفاده کنید و یا وزن چیزی که بلند کرده اید را روی هر دو شانه ی خود جابجا کنید.

درمان کمر درد با موثرترین روش های خانگی