دوشنبه, ۲۸ خرداد, ۱۴۰۳ / 17 June, 2024
مجله ویستا

آش عباسعلی | طرز تهیه آش عباسعلی کرمانشاهی


مواد لازم:

نخود:………………………… نصف پیمانه

لوبیا چیتی:……………………نصف پیمانه

لوبیا سفید:……………………  نصف پیمانه

گندم پوست کنده:…………… 1/5 پیمانه

برنج:…………………………  نصف پیمانه

عدس:…………………………نصف پیمانه

گوشت دنده گوسفندی:………311 گرم

پیاز درشت برای پیاز داغ:… 5 عدد

سیر برای سیر داغ:………… 11 حبه

نمک و زردچوبه:……………به میزان لازم

فلفل سیاه و قرمز:…………… به میزان لازم

روغن حیوانی:…………………به میزان لازم

نعناع خشک برای نعناع داغ:به میزان لازم

 
آش عباسعلی | طرز تهیه آش عباسعلی کرمانشاهی

طرز تهیه آش عباسعلی کرمانشاهی :

این آش ترکیبی از غلات و حبوبات و گوشت میباشد . حبوبات را یکی دو روز قبل خیسانده و چند بار آب آنرا عوض کرده و باهم بپزید .حبوبات بعد از پخته شدن بایستی به راحتی با فشار دو انگشت له شود و سفت نباشد . برنج را هم خیسانده و کنار بگذارید. گوشت و گندم را جدا از هم پخته  و در اواسط پخت برنج را به گندم اضافه کرده تا با هم بپزند، گوشت را ریش ریش کرده وبا  تمامی مواد پخته شده روی شعله گذاشته و نمک و فلفل و زردچوبه اضافه کرده و بگذارید تا آش جا بیفتد .طوری که دانه های گندم و برنج تقریباً در آن نا مشخص شود و هر چند وقت یک بار هم بزنید تا ته نگیرد این آش به واسطه داشتن گوشت کشدار شده و هر چقدر مزه تند داشته باشد خوشمزه تر است . مقدار کمی از پیاز داغ را برای تزئین نگه دارید و بقیه را برای خوشمزه تر شدن به آش اضافه کنید چند جوش که زد و با پیازداغ مزه دارتر شد شعله را خاموش کرده و روغن حیوانی اضافه کنید و خوب مخلوط کنید .هر چقدر روغن حیوانی و پیاز داغ بیشتر باشد خوشمزه تر و بهتر میشود ولی چون بعضی از افراد محدودیت خوردن روغن حیوانی دارند میزان آنرا کمتر یا از روغن زیتون استفاده کنند با کشیدن  آش در ظرف و تزئین توسط پیاز داغ و سیر داغ و نعناع داغ سفره افطاری را رنگین کنید.

نکات تکمیلی در مورد آش عباسعلی

آش عباسعلی جزو غذای محلی - سایر میباشد
زمان آماده سازی مواد اولیه و مایحتاج آن حدودا 30 دقیقه
و زمان پخت و انتظار آن در حدود 30 دقیقه میباشد .
آش عباسعلی را می توانید در وعده نهار - میان وعده - پیش غذا - سرو کنید .
همچنین میتوان در ماه رمضان به عنوان افطار - میل کرد .
توجه نمایید مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای 4 نفر مناسب میباشد .

آش عباسعلی ، طرز تهیه آش عباسعلی کرمانشاهی