چهارشنبه, ۸ اسفند, ۱۴۰۳ / 26 February, 2025
طرز تهیه مرغ بریان با سس گریوی (gravy)
مواد لازم مرغ بریان با سس گریوی (gravy)
مرغ درسته تمیز شده 1عدد معادل 2 کیلو و 700 گرم
کره 2 قاشق غذاخوری
نمک و فلفل سیاه به میزان لازم
پیاز 2 عدد متوسط
لیمو ترش 1 عدد
سیر پوست کنده 3 حبه بزرگ
آویشن تازه 4 برگ
آب مرغ خانگی 1 پیمانه
طرز تهیه مرغ بریان با سس گریوی (gravy)
مرغ و یک قاشق از کره را به مدت 30 دقیقه در محیط اتاق می گذاریم تا هم دمای محیط شوند. فر را با دمای 215 درجه سانتیگراد روشن می کنیم تا گرم شود. مرغ را می شوییم و با پارچۀ آشپزخانه خشک می کنیم. حفرۀ داخل شکم مرغ را با نمک و فلفل کاملاً آغشته می کنیم و مرغ را کنار می گذاریم.
در یک ظرف عمیق مناسب فر، دو ردیف پیاز می چینیم. کف دست مان را روی یک لیمو می گذاریم و کمی به سطح میز فشارش می دهیم. لیمو را روی میز با کف دست به جلو و عقب هل دهید، این کار باعث می شود آب داخل لیمو به راحتی حین پخت به بیرون جریان یابد. پوست لیمو را با چنگال چندین سوراخ می کنیم. حبه های سیر را پوست کنده و آنها را به همراه لیمو و آویشن داخل شکم مرغ می گذاریم. مرغ را در ظرف فر بر روی پیازها گذاشته و پاهای مرغ را با ریسمان نسوز بالا آورده و محکم به یکدیگر گره می زنیم.
کرۀ نرم شده را به تمام سطح مرغ می مالیم و نمک و فلفل کافی به آن می زنیم. مرغ را در فر قرار می دهیم. تقریباً یک ساعت و نیم طول می کشد تا پوست مرغ طلایی - قهوه ای و برشته شود. اگر دماسنج آشپزخانه دارید آن را کمی در سینهٔ مرغ و بعد در ران مرغ فرو کنید. دمای سینه باید حدود 180 درجه و دمای ران حدود 190 درجه باشد.
مرغ را از فر خارج می کنیم و آن را به تختهٔ آشپزخانه منتقل کرده و 15 دقیقه رها می کنیم. برای درست کردن سس دست به کار می شویم. در این زمان ظرف فر را که حاوی پیاز و مقداری عصارۀ مرغ است برمی داریم و با قاشق، چربی سطح مایع داخل ظرف را تا حد امکان می گیریم و دور می ریزیم. ممکن است بخش هایی از پیاز و یا مرغ ته ظرف سیاه شده باشد یا به اصطلاح ته گرفته باشد، این سیاهی ها و ته گرفتگی ها را هم جدا می کنیم و دور می ریزیم. در واقع فقط آبی که از پخت مرغ بیرون آمده و پیازهای داخل آن را نگه می داریم و روی حرارت می گذاریم. اجازه می دهیم یک دقیقه جوش بزند. عصارۀ مرغ را اضافه می کنیم و با قاشق چوبی دائماً هم می زنیم و چهار دقیقه روی حرارت تند به هم زدن ادامه می دهیم تا سس غلیظ شود. پیازها را کاملاً در سس له می کنیم تا عصارۀ خود را بیرون دهند و آنها را از سس خارج می کنیم. سس یکدست و قوام داری به دست می آید. یک قاشق کرۀ باقی مانده را داخل سس می اندازیم تا آب شود. پاهای مرغ را باز می کنیم و محتویات داخل شکم را دور می ریزیم. مرغ را برش زده و با سس گریویی که تهیه کرده ایم سرو می کنیم.
مرغ بریان با سس جزو خوراک - مرغ و پرنده میباشد
زمان آماده سازی مواد اولیه و مایحتاج آن حدودا 20 دقیقه
و زمان پخت و انتظار آن در حدود 2 ساعت و 20 دقیقه میباشد .
مرغ بریان با سس را می توانید در وعده نهار - شام - سرو کنید .
همچنین میتوان در ماه رمضان به عنوان سحری - افطار - میل کرد .
توجه نمایید مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای 4 نفر مناسب میباشد .
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست