چهارشنبه, ۳ بهمن, ۱۴۰۳ / 22 January, 2025
مجله ویستا
شایع ترین بیماری در دختران جوان
تمامی مواردی که باید درمورد کم خونی در دختران جوان بدانید رادر ادامه بینید.
عوامل کم خونی
مواد غذایی موثر در کم خونی
روش های درمان این بیماری شایع ترین بیماری در دختران جوان
کم خونی یعنی کاهش تعداد گلبولهای قرمز خون و علل متفاوتی دارد، ولی مهمترین آنها کمبود آهن در بدن است. اگر کم خونی خفیفی داشته باشید، ممکن است علامتی دیده نشود و حتی اگر دیده شود، ممکن است متوجه ک مخونی خود نشوید، یا آن را با بیماری دیگری اشتباه بگیرید.
کم خونی ناشی از فقر آهن یکی از مهمترین نوع کم خونی تغذیه ای در دختران و زنان محسوب می شود. اگر پس از استراحت کافی برای فعالیت های عادی انرژی ندارید و خسته می شوید، ممکن است به کم خونی مبتلا شده باشید. ابتلا به کم خونی می تواند از عوامل اصلی بروز مشکلات روحی روانی باشد. پس موارد زیر را مطالعه کنید.
علل کم خونی
مصرف کم آهن:پیروی کردن از رژیم غذایی فاقد آهن می تواند علت ابتلا به کم خونی باشد.آهنی که در گیاهان و مکمل های دارویی وجود دارد به اندازه آهن موجود در گوشت قرمز نیست. بیماری های گوارشی یا جراحی بای پس معده می توانند سبب کم خونی شوند.
مواد غذایی و داروهای زیر اگر همراه مواد غذایی سرشار از آهن مصرف شوند از جذب آهن توسط بدن جلوگیری می کنند:- لبنیات - مواد غذایی سرشار از کلسیم - مکمل های دارویی کلسیم - آنتی اسیدها - قهوه چای
بعضی از علائم کم خونی و فقر آهن عبارتند از:
• رنگ پریدگی زبان و مخاط داخل لب و پلک چشم
• خستگی زود رس
• بی تفاوتی
• سرگیجه و سردرد
• خواب رفتن و سوزن سوزن شدن دست ها و پاها
• حالت تهوع
• در کم خونی های شدید گودشدن روی ناخن
راه های درمان این بیماری
برای درمان بیماری کم خونی فقر آهن تجویز داروهای حاوی آهن لازم است و معمولاً فقط مصرف غذاهای آهن دار مانند گوشت قرمز، گوشت سفید و سبزیجات سبز تیره برای درمان کافی نمی باشد.
البته لازم است به اندازه کافی از این مواد غذایی به خصوص گوشت قرمز استفاده شود، چون اگر افراد در مدت طولانی از گوشت قرمز استفاده نکنند، دچار کم خونی فقر آهن خواهند شد. غذاهای غنی از آهن عبارتند از:گوشت قرمز- ماهی - مرغ- زرده تخم مرغ - سبزی های دارای برگ سبز تیره مثل اسفناج تازه و جعفری- حبوبات مثل عدس و لوبیا.
عوامل افزایش دهنده جذب آهن
اسیدسیتریک و اسید اسکوربیک (ویتامینC ) موجود در آلو، گلابی، طالبی، گل کلم، سبزی ها، آب پرتقال، لیموشیرین، لیموترش، سیب و آناناس می توانند عوامل افزایش دهنده جذب آهن در بدن باشند و همچنین اسید مالیک و اسید تارتاریک موجود در هویج، سیب زمینی، چغندر، کدوتنبل، گوجه فرنگی، کلم پیچ و شلغم، سبب افزایش جذب آهن می شود البته محصولاتی همچون سس سویا نیز در این دسته از عوامل گنجانده می شوند.
برای تشخیص قطعی کم خونی باید به پزشک مراجعه کنید. زیرا علائم کم خونی میتواند مشابه علائم سایر بیماریها باشد و کمبود آهن به تنهایی، علت بروز کم خونی نیست.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست