چهارشنبه, ۳ بهمن, ۱۴۰۳ / 22 January, 2025
نحوه برخورد با کودکان، قابل توجه والدین
وقتی آنها از پنج سالگی به 13سالگی میرسند، مثل ما والدین که با خواستههای آنها مخالفت میکنیم، با ما مخالفت میکنند و ضرورتی نمیبینند که به پرسشهای ما جواب واضحی بدهند و ما را متهم میکنند به اینکه بیانصاف و بیش از حد احساساتی هستیم.
کودک را از حالوهوای استرس دور کنید. کمی سخت است. موجی از تنفر و عصبانیت، از طرف کودک به طرف شما میآید. برای مقابله با این موج سعی کنید او را آرام کنید و از به کار بردن کلماتی که او را تحریک میکند، پرهیز کنید. اجازه ندهید مسیر صحبتهای شما به بحث و جدل کشیده شود. دو، سه نفس عمیق بکشید و به او بگویید: «من میدانم که تو از دست من خیلی عصبانی هستی. من و تو درباره آن صحبت میکنیم، اما نه حالا. بماند برای وقتی که تو کمی آرامتر شوی.»
برای کودک بسیار مهم است که بفهمد شما احساس خشم و ناراحتی او را درک میکنید. او را از خشم و تنش دور کنید. نصیحت کردن را برای وقت دیگری بگذارید. به او بگویید که تصمیم گرفتهاید به شکل منطقی، مشکل را حل کنید. وقتی آرامتر شد، از او بپرسید واقعا از شما متنفر است؟ جواب او تا حدی آرامش را به شما بازمیگرداند؛ زیرا او از دوست داشتن شما مطمئن شده است.
بعد از شدت گرفتن عصبانیت کودک، کمی صبر کنید. وقتی غر زدنهایش را در اتاقش شنیدید، به سراغش بروید. شاید هنوز در ظاهر عصبانی باشد، ولی اگر دقت کنید، میبینید کمی آرام شده است.
وقتی آرامش به خانه برگشت، کمکم شکایتهای کودک و نصیحتهای والدین شروع میشود. والدین معمولا نگرانند که طوفان خشم کودک، دوباره شروع شود. از او بپرسید برای اینکه دوباره این اتفاق نیفتد، باید چه کار کرد. توپ را جلوی پایش بگذارید تا به هر طرف که میخواهد ضربه بزند. از اینکه برایش ارزش قائل هستید، خوشحال میشود، اما به طور نامحسوسی با شما درگیر خواهد شد تا بتواند چیزهایی را که دوست دارد، داشته باشد و از شما امتیاز بگیرد.
اگر وقتی کودک عصبانی است، به احساساتش توجه کنید، به او آرامش میدهید. با وجود اینکه نسبت به شما ابراز تنفر میکند، اما در قلبش شما را دوست دارد. با آرامشتان به کودکتان میگویید که حتی وقتی با من تند صحبت میکنی، باز هم دوستت دارم. این برایش تسلیبخش است و به او کمک میکند به آرامش اولیه برگردد و از رفتارش پشیمان شود.
احساسات تند، زودگذر و مقطعی است. کودکان در هر سنوسالی نیاز دارند که به آنان یادآوری شود که «طوفان خشم، یکباره فروکش میکند. در این طوفان سرکش، هیچ پناهگاهی مطمئنتر از عشق والدین نیست.»
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست