چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
هشدار جدی در مورد خرید حلیم
حلیم را اگر در خانه تهیه می کنید که هیچ ولی اگر به صورت اماده خریداری می کنید باید بیشتر مراقب باشید چرا که استفاده از ظروف خاص برای ریختن غذاهای داغ مانند حلیم موجب ایجاد خطرات سلامتی خواهند شد.
یک متخصص بهداشت مواد غذایی تاکید کرد:هنگام خرید حلیم برای افطار در ماه رمضان، حتماً توجه داشته باشید که فروشنده آن را در ظروف یک بار مصرف طلقی نریزد. برای خرید با خود ظرف شیشه ای یا قابلمه فلزی ببرید و در صورت اضافه آمدن حلیم، از مصرف مجدد آن طی ساعات بعدی جداً خودداری کنید.
یکی از غذاهای پرطرفدار در ایام ماه مبارک رمضان حلیم است که توصیه می شود برای خرید آن حتماً به ظاهر مغازه یا رستوران، بهداشت کارکنان و داشتن کارت مجوز بهداشت و... توجه شود. از آنجا که اغلب برای فرد روزه دار سخت است که خودش حلیم را آماده کند، این غذا را برای افطار خود و خانواده اش از بیرون تهیه می کند ولی باید توجه داشته باشد که حین خرید، حلیم در ظروف یک بارمصرف طلقی ریخته نشود. بهتر است برای خرید حلیم ظروف شیشه ای یا قابلمه همراه خود داشت چراکه ظروف یک بارمصرف تلقی، برای حلیم که بیش از 45 درجه سانتی گراد دما دارد مناسب نیست و بهترین نوع ظروف برای نگهداری مواد غذایی داغ مثل حلیم و آش ظروف یک بارمصرف ساخته شده از گرانول پلی پروپیلن است.
وی با تأکید بر اینکه اگر حلیم برای چند ساعت یا چند روز بماند مواد نشاسته ای آن غیر قابل هضم و نشاسته آن به نشاسته مقاوم تبدیل می شود و به دنبال آن ناراحتی های گوارشی را در پی دارد، گفت:«حلیم را باید در حجم کم خرید تا روزانه مصرف شود و از نگهداری آن در دمای محیط بیش از دو ساعت و یخچال و فریزر اجتناب شود.»
این متخصص بهداشت مواد غذایی توضیح داد:«برخی از افراد عادت دارند، حلیم را تهیه و در فریزر نگه دارند تا برای دفعات بعدی گرم و مصرف کنند در حالی که ترکیبات نشاسته موجود در حلیم وقتی سرد می شود، اصطلاحاً رتروگرید شده و با افزودن مقداری آب برای گرم شدن مجدد غذا، نشاسته به حالت فولوکوله درمی آید. به عبارت ساده تر از نظر پیوندهای شیمیایی تغییراتی در آن ایجاد می شود که هضم آن برای دستگاه گوارش آسان نیست بنابراین تأکید می شود که حلیم حتماً تازه مصرف شود.»
روغنی هم که برای پخت حلیم استفاده می شود باید تازه باشد و به هیچ وجه تحت حرارت قرار نگیرد و در فضای باز در شرایط گرما نگهداری نشود چون روغن اکسید می شود و می تواند برای بدن و به خصوص کبد آسیب رسان باشد. استفاده از روغن جامد هم برای طبخ این غذا به دلیل ترکیبات موجود در آن که نقش مؤثری در بروز بیماری های قلبی-عروقی دارد، توصیه نمی شود.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی در پایان با تأکید بر اینکه حلیم را فقط از واحدهای صنفی مجاز به عرضه حلیم خریداری کنید، خاطرنشان کرد:«در ایام ماه رمضان گاه افرادی که ارتباطی با واحدهای صنفی حلیم فروشان ندارند، دیگ حلیم را برپا می کنند و در محل های غیربهداشتی حلیم های غیربهداشتی و بی کیفیت طبخ و آن را توزیع می کنند که خریداری از این مکان ها توصیه نمی شود و حتماً از واحدهای صنفی مجاز حلیم را خریداری کنید.»
هشدار جدی در مورد خرید حلیمایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست