چهارشنبه, ۱۲ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 1 May, 2024
مجله ویستا

باقلا قاتق | طرز تهیه باقلا قاتق گیلانی


مواد لازم برای تهیه باقلا قاتق

باقلا (کشاورزی گیلان) 300گرم

شوید (خشک) 3قاشق سوپخوری

تخم مرغ 3عدد

سیر (خشک) 4حبه

کره (یا روغن زیتون) 100گرم

آب 1لیتر

نمک به میزان لازم

فلفل به میزان لازم

دارچین به میزان لازم

زردچوبه به میزان لازم


باقلا قاتق | طرز تهیه باقلا قاتق گیلانی

دستور طبخ باقلا قاتق

ابتدا پوست باقلا ها را جدا کرده و در ظرف مناسب یا گمج مقداری روغن یا کره میریزیم و کمی باقلا را در آن تفت میدهیم سپس شوید خشک، سیر کوبیده، زردچوبه و نمک را اضافه کرده و مخلوط می کنیم بعد از اینکه مواد به خوبی تفت خورد، آب را روی آنها می ریزیم و همان طور روی حرارت باقی می گذاریم تا باقلا نیم پز شود (این نوع از باقلا زود له می شود). پس از جوش آمدن آب، تخم مرغ را اضافه می کنیم.این تخم مرغ ها باید خوب پخته شود.در آخر با دارچین و فلفل غذا را خوش طعم می کنیم.

نکات:

پاچ باقلای خشک را از فروشگاه های خواروبار می توان خرید. 

پاچ باقلا دو نوع است:پاچ باقلای محلی که پس از پخته شدن شکل خود را حفظ می کند و پاچ باقلای کشاورزی که زودپز بوده و اگر زیاد پخته شود له می شود.

 تخم مرغ را نباید داخل غذا هم بزنید.

شوید اگر خیلی زیاد باشد موجب تلخی غذا می شود.

اگر از باقلای تازه محلی استفاده می کنید، نیاز به خیس خوردن ندارد، ولی نوع خشک آن احتیاج به خیس خوردن دارد.

حتما باقلا را از شب قبل خیس کنید تا پوست آن راحت جدا شود.

از باقلای مازندرانی استفاده نکنید؛ زیرا این باقلا در تهیه ی باقلا وابیج به کار می رود. 

این غذا با ماهی شور، زیتون پرورده، سیرترشی، ماست و خیار سرو می شود.

9)اگر به هر دلیلی امکان استفاده از تخم مرغ را ندارید، می توانید آن را به غذا اضافه نکنید. 

نکات تکمیلی در مورد باقلا قاتق

باقلا قاتق جزو غذای محلی - گیلانی میباشد
زمان آماده سازی مواد اولیه و مایحتاج آن حدودا 20 دقیقه
و زمان پخت و انتظار آن در حدود 20 دقیقه میباشد .
باقلا قاتق را می توانید در وعده نهار - شام - پیش غذا - سرو کنید .
همچنین میتوان در ماه رمضان به عنوان افطار - میل کرد .
توجه نمایید مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای 4 نفر مناسب میباشد .

باقلا قاتق ، طرز تهیه باقلا قاتق گیلانی


همچنین مشاهده کنید