جمعه, ۲۶ بهمن, ۱۴۰۳ / 14 February, 2025
تاثیر عوامل محیطی در ابتلا به آلزایمر جوانی
آلزایمر، یک بیماری هولناک، نه تنها باعث می شود که افراد مسن خاطرات خود را از دست بدهند بلکه قدرت حمله به مغز جوانان را نیز دارد. تحقیقات نشان داده است که افراد زیادی هستند که در دهه 40 زندگی خود از این بیماری نیز رنج می برند.
فهم اینکه یک روز همه چیز برای شما عجیب غریب باشه مرموزترین چیزی است که می تواند برای یک فرد اتفاق بیفتد به طوری که افراد چیزهایی را که جزء جدایی ناپذیر زندگیشان بوده، را فراموش می کنند. ابتلا به آلزایمر جوانی بدترین چیزی است که در زندگی می توان با آن روبه رو شد. برخی تحقیقات صورت گرفته نشان داد که 260 هزار نفر از مردم استرالیا دچار آلزایمر هستند.
آلزایمر نوعی بیماری مغزی است که با سرعت پایین رشد می کند و از علائم آن اختلال حافظه و در مراحل شدیدتر اختلال در قدرت استدلال، برنامه ریزی، تکلم و درک است. به گفته بسیاری از دانشمندان، آلزایمر به علت افزایش میزان تولید یا ذخیره یک نوع پروتئین خاص در مغز به وجود آمده و به مرگ سلولهای عصبی منجر می شود. احتمال ابتلا به آلزایمر بعد از 70 سالگی به میزان چشمگیری افزایش می یابد به نحوی که حدود 50 درصد از افراد بالای 85 سال به این بیماری مبتلا می شوند.
رییس مرکز تحقیقات سلولی مولکولی دانشگاه علوم پزشکی ایران با اشاره به مفهوم «آلزایمر جوانی»، توضیح داد:این مفهوم مربوط به اختلالات حافظه است و نمی توان آن را آلزایمر نامگذاری کرد؛ چون هنوز ما علت دقیق آلزایمر را نمی دانیم، چرا که علل بروز آن چند جنبه ای است.
وی، زمینه های موروثی و محیطی را از جمله عوامل بروز آلزایمر عنوان کرد و یادآور شد:عوامل محیطی بیشترین اثر را در بروز این بیماری دارد، از این رو از افراد خواسته می شود که از استرس دوری کنند، فعالیت های خلاقانه داشته باشند و با خانواده همراه باشند و ورزش را فراموش نکنند.
وی در خصوص مطرح شدن «آلزایمر جوانی» در برخی مقالات علمی خاطرنشان کرد:آلزایمر جوانی زمینه های ژنتیکی دارد.
علائم آلزایمر چیست؟نشانه های بیماری آلزایمر در هر فردی با دیگری متفاوت است. با این حال علائم مشترکی وجود دارد که به تشخیص آن کمک می کند.
از آنجا که بروز بیماری آلزایمر تدریجی است و با سرعت کمی رشد می کند در نتیجه بسیاری از خانواده ها اولین نشانه های بارز آلزایمر را با علائم افزایش سن اشتباه می گیرند یا فکر می کنند به علت استرس و فشار زیاد کار دچار مشکل شده اند.
اما زمانی که فراموشی و اختلال در حافظه، مانند از یاد بردن اتفاقات تازه مشاهده می شود، باید احتمال آن را داد که چیزی بیش از افزایش سن تأثیر گذار بوده است.
در مجموع اختلال در حافظه کوتاه مدت از اولین نشانه های بروز آلزایمر است.
برای نمونه فرد ممکن است به دفعات خاموش کردن اتو را فراموش کند یا مصرف داروها در زمان خود را به یاد نیاورد. در ادامه فرآیند بروز آلزایمر تغییر محسوس در شخصیت را شاهد هستیم.
فرد کمتر خودجوش می شود، از تعاملات اجتماعی روزمره دوری می کند و دلمرده و بی تفاوت می شود.
تغییر در رفتار و حالات مانند تندخویی، سردرگمی، اختلال در حافظه بلندمدت و پرخاشگری نیز به دنبال آن به وجود می آید.
در چنین مواقعی با مراجعه به یک پزشک یا روانشناس و انجام آزمون های رفتاری- شناختی و یا اسکن مغز، می توان از بروز بیماری اطمینان یافت.
مرگ مرحله پایانی این بیماری است که معمولاً به علت ذات الریه یا حملات قلبی اتفاق می افتد.
پزشکان توصیه می کنند در صورت بروز علائمی مانند فراموشی، دشواری در انجام کارهای معمولی، مشکلات زبانی و تکلم، آشفتگی زمانی و مکانی، ضعیف شدن قدرت تصمیم گیری، مشکل در فکر کردن، گم کردن لوازم و اشیا، تغییر در رفتار و حالات، تغییر شخصیت، ضعیف شدن قوه ابتکار به پزشک مراجعه کنید.
تاثیر عوامل محیطی در ابتلا به آلزایمر جوانیایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست