چهارشنبه, ۱۷ بهمن, ۱۴۰۳ / 5 February, 2025
طرز تهیه کارامل شیری
مواد لازم کارامل شیری
کره 20 گرم
شکر دانه ریز ¾2 پیمانه
شیر ½3 پیمانه
تخم مرغ 4 عدد
زرده تخم مرغ 4 عدد
وانیل 2 قاشق چای خوری
نمک به مقدار لازم
طرز تهیه کارامل شیری
فر را در دمای 120 (در فرهای کانوکشن) تا 140(در فرهای معمولی) گرم می کنیم. تعداد 8 کاسه کم عمق مقاوم در برابر حرارت (رمکین) با ظرفیت سه چهارم پیمانه را بر روی سینی فر لبه دار قرار می دهیم. برای اینکه مطمئن باشید که کارامل شما ته نمی گیرد بهتر است داخل سینی فر و زیر رمکین ها دستمال آشپزخانه قرار دهید سپس آب جوش را داخل سینی بریزید.
مقدار 1 پیمانه شکر را با ⅓ پیمانه آب سرد، درون تابه و بر روی حرارت کم ترکیب می کنیم. مواد را روی شعله اجاق حدود 5 دقیقه هم می زنیم تا وقتی شکر در آب حل شود.شعله را زیاد می کنیم تا دمای آب به نقطه جوش برسد و 5 تا 6 دقیقه بدون هم زدن اجازه می دهیم بجوشد تا طلایی رنگ شود. تابه را از روی شعله برداشته و کنار می گذاریم تا دمای ظرف پایین بیاید. مواد تابه را در رمکین ها ریخته، 15 دقیقه کنار می گذاریم تا خود را بگیرد.
وانیل و شیر را در قابلمه ریخته و بر روی حرارت ملایم قرار می دهیم و 6 تا 8 دقیقه هم می زنیم; وقتی حباب های ریز را در اطراف تابه مشاهده کردیم تابه را از روی شعله بر می داریم.
تخم مرغ ها را به همراه 1 پیمانه شکر، و زرده های تخم مرغ در کاسه ای جداگانه با سرعت به هم می زنیم تا کرم مانند شود. به آهستگی مخلوط وانیل را اضافه و همزمان هم می زنیم. مخلوط را بین رمکین ها تقسیم می کنیم.
سینی لبه دار فر را که رمکین تا نیمی از کناره های کاسه ها در آن قرار گرفته اند را با آب کاملا جوش پر کنید طوریکه تا نیمه رمکین ها آب باشد و آب وارد آنها نشود. 40 تا 45 دقیقه در فر قرار می دهیم تا کرم کارامل آماده شود. سینی را از فر خارج و بعد رمکین ها را آب بیرون می آوریم و 20 دقیقه کنار می گذاریم تا سرد شود. سپس آنها را یک شب در یخچال نگه می داریم.
کمی قبل از سرو کارامل سس آن را آماده می کنیم. مقدار ⅓ پیمانه آب سرد را همراه با 1 پیمانه شکر در تابه ریخته و بر روی حرارت کم قرار می دهیم و برای 5 دقیقه هم می زنیم تا شکر در آب حل شود. حرارت را زیاد کرده و آب را به نقطه جوش می رسانیم و بدون هم زدن اجازه می دهیم 5 تا 7 دقیقه بجوشد تا اصطلاحا قوام بیاید و طلایی رنگ شود. بعد ظرف را از روی شعله برداشته و برای 2 دقیقه کنار می گذاریم تا دمای آن کمی کاهش بیابد. در این مرحله کره را همراه با کمی نمک و ½ پیمانه شیر اضافه می کنیم و هم می زنیم تا سس یکدست و نرمی حاصل شود. فراموش نکنید که در هنگان اضافه کردن شیر به شربت داغ احتیاط کنید چون سریع به اطراف می پاشد و ممکنست باعث سوختگی دست شما شود.
ظرف سس را برای 30 دقیقه کنار می گذاریم تا سرد شود.
حالا کارامل را با سس مخصوص آن سرو کرده.
کارامل شیری جزو دسر - کرم و موس میباشد
زمان آماده سازی مواد اولیه و مایحتاج آن حدودا 30 دقیقه
و زمان پخت و انتظار آن در حدود 1 ساعت و 0 دقیقه میباشد .
کارامل شیری را می توانید در وعده میان وعده - دسر - سرو کنید .
توجه نمایید مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای 8 نفر مناسب میباشد .
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست